Follow:
beauty

DIY Soap Kokos Limoen Suiker Scrub en Shampoo Bar

DIY Soap

DIY Soap is zo’n ontzettend leuk merk, om cadeau te geven, maar ook om jezelf mee te verwennen. De producten zijn biologisch, natuurlijk én handgemaakt. De verpakkingen vind ik super leuk en geven mij stiekem het gevoel dat ik heel verantwoord bezig ben. Ook hebben ze leuke Do It Yourself pakketjes om zelf mee aan de slag te gaan. Hoe leuk?!

DIY Soap

DIY Soap Try Me Coco Limey Body Scrub

“Waan je op een tropisch eiland met deze Try me Coco Limey Body Scrub. Door de vochtinbrengende eigenschappen van de biologische kokosolie (koudgeperst) voelt je huid na het douchen gehydrateerd, verzorgd en zijdezacht aan. Dode huidcellen worden verwijderd, terwijl je huid tegelijkertijd wordt gevoed door de vochtinbrengde eigenschappen van de biologische kokosolie (koudgeperst). De huid wordt nog extra verzorgd door toevoeging van zoete amandelolie. De limoenolie heeft een verfrissende en verkwikkende werking op de geest en op de huid, maakt je vrolijk en activeert de creativiteit. In de scrub zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten.”

DIY Soap

DIY Soap

Bij de verpakking zit een kaartje waar stap voor stap op staat hoe je de scrub kan bereiden. Alle verpakkingen zijn verantwoord en kunnen gerecycled worden. Als je een product zelf maakt is het extra leuk om het te gebruiken. Je bent toch een beetje trots op jezelf 😉

DIY Soap

Ingrediënten

Kristalsuiker, extra vierge kokosolie*, zoete amandelolie (prunus amygdalus dulcis oil), etherische olie limoen (citrus aurantifolia oil).

*Van gecertificeerde biologische teelt.

DIY Soap

DIY Soap

De pot bevat 275 gram en kost 22,50

Shampoo Bar

DIY Soap

Naar dit product was ik zó nieuwsgierig! Omdat ik steeds meer bezig ben met minimaliseren en budgetteren, raak ik ook nieuwsgierig naar het leven met minder afval. Ik ben hier nog een beginneling in, en zeker geen pro, maar de gedachten dat je met een shampoo bar geen lege shampoo flessen hoeft weg te gooien vond ik een mooi begin. Met een shampoo bar doe je ook veel langer dan een fles shampoo. ( bij ons in het gezin gaat shampoo ook vrij hard ).

DIY Soap

“De shampoo bar bevat conditionerende ingrediënten, is gemaakt van een plantaardige basis, is vochtinbrengend door het hoge glycerine gehalte en bevat aloë vera extract. De geur van zoete sinaasappel is goed voor je humeur en verdrijft sombere buien. Na gebruik heb je geen conditioner meer nodig, omdat alle verzorgende ingrediënten van een conditioner ook in de shampoo bar zitten. Je haar voelt gezond, glanzend en dikker aan. Deze shampoo bar is kant en klaar.”

Het enige waar ik een beetje mee zat is waar je de bar laat. Ik had geen zeepbakje in mijn bezit ( én een No Buy, dus mag er ook geeneen kopen ), wij hebben geen hangend rekje waar ik hem op kon leggen. Tja, hoe berg je zoiets hygiënisch op? Ik heb hem na gebruik maar telkens op het zakje gelegd om te laten drogen en eenmaal droog in het zakje gedaan. Werkt op zich ook prima.

DIY Soap

De eerste keer dat ik de bar gebruikte vond ik het een klein beetje onwennig. Het duurde even voordat mijn haar ging schuimen van de bar, maar toen het eenmaal ging schuimen werd het een heerlijk melkachtig schuim. Het ging heel makkelijk en mijn haar rook zalig. Mijn haar was na het wassen heerlijk schoon. Ik ben fan! Zuinig in gebruik, beter voor het milieu: Win Win!

De Shampoo bar is verkrijgbaar in 2 soorten en kost 9,90.

Alle producten van DIY Soap zijn verkrijgbaar op hun website

Ben jij bezig met het minderen van verpakkingen van beauty producten?

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Het ziet er altijd mooi verpakt uit!

  juli 14, 2017 at 08:09
 • Reply dingske

  Kun je die bar niet ophangen in een organza zakje (of netje van vb. citroenen) aan een zuignap tegen de douchewand of tegels?

  Wat betreft minimalistisch leven kan ik je de blogs van Eenvoudig Leven en Valhalla aanbevelen:
  http://eenvoudigleven.blogspot.be/
  http://www.valhallavertelt.com/

  Als je doorklikt in hun leeslijsten kom je nog wel een stuk verder 🙂

  juli 14, 2017 at 09:03
  • Reply hillybillybeauty

   Bedankt voor de tips! Kan ik zeker wat mee 😉

   juli 14, 2017 at 12:15

  Leave a Reply

  CommentLuv badge