Follow:
boeken

5 boeken die mij onlangs hebben verrast!

Ik ben een echte boekenwurm, altijd al geweest. Dat ik nu zelfs met mijn werk heerlijk tussen de boeken kan vertoeven is natuurlijk walhalla. Ik lees dan ook heel veel boeken, en soms zitten er hele mooie pareltjes tussen! Hier 5 titels die ik onlangs las en die ik jullie niet wil onthouden.

1. Björnstad – Fredrik Backman

Dit eerste deel in een trilogie heeft mij, en een tweetal collega’s, blij verrast! Wat een geweldig boek!! De sfeer die Backman weet neer te zetten in dit boek is weergaloos. Ik zat vanaf hoofdstuk 1 in het verhaal, en het verhaal liet mij niet meer los. De personages wisten mij stuk voor stuk in de greep te houden.

Björnstad is een Zweeds stadje dat zijn beste tijd heeft gehad. Zoals men daar zegt: je kunt er niet leven, je kunt er hoogstens overleven. Maar aan het meer staat een heel oude ijsbaan, en die is de reden waarom mensen in Björnstad nog geloven in betere tijden: het juniorenteam van de plaatselijke ijshockeyclub kan dit jaar landskampioen worden. De hoop op een betere toekomst voor de stad legt veel druk op de jonge spelers. De halve finale is uiteindelijk de katalysator voor een gruwelijke daad die de hele stad in beroering brengt. Beschuldigingen vliegen over en weer en geen van de bewoners ontkomt aan de commotie.

Björnstad gaat over de hoop die mensen in een gemeenschap kan samenbrengen, geheimen die alles kapot kunnen maken en de moed die iemand nodig heeft om tegen de stroom in te gaan. In dit verhaal van een kleine stad beschrijft Fredrik Backman de hele wereld.

Ook al heb ik niets met ijshockey, dit boek was voor mij een heuse belevenis. En die gun ik iedereen! (deel 2 ligt al klaar om te gaan lezen)

Bestel Björnstad voor 12,50 hier

2. Heeft iemand Charlotte Salter gezien? – Nicci French

Het was al flink wat jaren geleden dat ik mijn laatste Nicci French las. Maar na het lezen na dit boek weet ik zeker dat ik elk boek dat in de toekomst uit zal komen zal gaan lezen! De plottwist in dit deel zag ik niet aankomen, en dat is wat ik wil met een thriller!

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is de nieuwe van het bestseller schrijverspaar Nicci French. Een intelligent psychologische thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? is het nieuwste bloedstollend spannende boek van het iconische thrillerduo Nicci French.

Charlotte Salter is verdwenen. Op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec, komt ze niet opdagen. Alec blijft onverstoorbaar, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds sterker van overtuigd dat haar iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor.

Wanneer er weer iets aangrijpends in het dorp gebeurt, wordt rechercheur Maud O’Connor op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

Bestel het boek voor 22,99 hier!

3. Ga als een rivier – Shelley Read

Ik hou van romans die meerdere generaties volgen. De diepgang, de gelaagdheid en indrukwekkende verhalen die je als lezer volgt vind ik altijd zalig om te lezen. Met het Boek van de Maand team van Paagman lazen we het boek ‘Ga als een rivier’ van Shelley Read. Dit verhaal pakte mij meteen vanaf het begin en nam me mee op reis. Een prachtig verhaal wat mij boeide van begin tot eind!

Ga als een rivier van Shelley Read is een onvergetelijk verhaal over verlangen, liefde, verraad en vrouwelijke veerkracht. Voor wie heeft genoten van Daar waar de rivierkreeften zingen.

Colorado, 1948. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, vraagt een jongeman haar de weg. Ze kan hem negeren en snel doorlopen. Maar dat doet ze niet. Net zoals een enkele regenbui de oevers van een rivier kan uithollen en haar loop kan veranderen, zo zal de toevallige ontmoeting Victoria’s wereld op zijn kop zetten en uitwissen wie ze daarvoor was. Binnenkort zal ze gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven – en haar kostbaarste bezit – achter zich te laten. Ga als een rivier is een prachtige coming-of-ageroman over een clandestiene liefde en over verlies, familie, liefde en het vinden van een thuis. Voor de lezers van Daar waar de rivierkreeften zingen.

Bestel dit boek voor 22,99 hier!

4. Levenslang – Harlan Coben

Ik ben een groot fan van Harlan Coben. Ik hou van de humor die hij in zijn thrillers stopt. Goede plottwists, sterke personages en spannende verhaallijnen zijn verzekerd wanneer je een boek van Coben leest. Hij is voor mij één van de beste thrillerauteurs en absoluut een ‘To read author’!

In deze adembenemende thriller zet de meester van het hedendaagse thrillergenre zijn traditie van ongekende spanning en onverwachte wendingen voort

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende wijnvlek… en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Deze thriller heb ik in één ruk uitgelezen. Geweldig!

Bestel de nieuwste Harlan Coben hier!

5. Book lovers – Emily Henry

Mijn eerste Emily Henry en ik vond het geweldig!! Een romance met meer volwassen personages en niet al teveel smut (hier hou ik namelijk echt niet van). Dit was echt een boek waar je heerlijk ontspannen bij kan wegdromen!

Nora is a cut-throat literary agent at the top of her game. Her whole life is books. Charlie is an editor with a gift for creating bestsellers. And he’s Nora’s work nemesis. Nora has been through enough break-ups to know she’s the one men date before finding their happy-ever-after. To prevent another dating dud, Nora’s sister has persuaded her to swap her city desk for a month’s holiday in Sunshine Falls. It’s a small town straight out of a romance novel, but instead of meeting sexy lumberjacks, handsome doctors or cute bartenders, Nora keeps bumping into…Charlie. She’s no heroine. He’s no hero. So can they take a page out of an entirely different book? Brimming with witty banter, characters you can’t help but fall for and off-the-charts chemistry.

Zin in een zomerse romance? Dan moet je dit boek lezen!

Ik heb nu 2 weken vakantie en zal de nodige boeken lezen. Dus binnenkort vast nog een blog met boekentips!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge