Follow:
kids, lifestyle, samenwerking

5 tips om een stoere en moderne jongenskamer in te richten

Na twee dochters, die inmiddels 18 en 17 zijn en heel goed zelf weten wat ze willen met hun slaapkamers, is het een uitdaging om Thomas zijn slaapkamer aan te pakken. We wonen nu 3 jaar in dit huis en zijn kamer is qua uitstraling nog hetzelfde als toen we er kwamen wonen. Alleen is Thomas inmiddels 12 jaar en begint al flink te puberen. Ik wil zijn kamer niet groots veranderen, dat vind ik ook zonde van het geld. Dus hier heb ik 5 leuke budgettips om een jongenskamer te veranderen in een stoere jongenskamer!

1. Stoere led lampjes!

Eén van de eerste dingen die Thomas aangaf wat hij op zijn kamer wilde waren led strips. Hij heeft al wat moeite met in het donker slapen, dus die led strips waren een prima plan. Het liefst had hij op meerdere plekken in zijn kamer van die strips, maar dat vond ik een beetje teveel van het goede. Dus ik heb achter zijn kledingkast een led strip geplaatst. In combinatie met zijn behang geeft dat een heel gaaf effect. Als hij aan het gamen is maakt hij zijn kamer donker en zet hij de led lampjes aan, super stoer! En led verbruikt ook niet zoveel stroom.

2. Stoere poster

Of je kind nu van een bepaalde sport houdt, een popgroep of een dier, een gave poster op de muur zorgt voor een leuke toevoeging aan de slaapkamer.

Thomas is sinds een tijdje helemaal fan van manga’s. Vooral het lezen van manga’s vindt hij erg leuk. Soms kijkt hij ook de anime online. Hij vond het daarom ook erg stoer om posters van zijn favoriete manga’s aan de muur te hebben. Dus dat hebben we gedaan!

Zijn gezicht toen hij de posters aan de muur zag, was fantastisch! Hij voelde zich meteen een grote stoere tiener ;-). En ik heb het lekker budget gedaan, dus zonder lijst. Thomas vond dit helemaal prima!

3. Plankjes

Door een paar plankjes op de kamer van je kind te hangen creëer je een plek waar ze hun waardevolste spullen kunnen ’tentoonstellen’. Thomas vroeg deze plankjes zelf voor zijn verjaardag. Hij wilde zijn beginnende verzameling Rubiks Cubes en Manga’s kunnen zien. Hij is trots op die items en wil dat graag showen op zijn plankjes. Deze plankjes waren van de Ikea. Prima betaalbaar! Nu moet ik hem nog leren om de planken zelf een beetje stofvrij te houden, hahaha.

4. Een plek om te chillen

Voor tieners is het belangrijk om een plek te hebben om zich even terug te trekken. Dat is uiteraard hun slaapkamer. Dit moet dus ook een plek zijn waar ze kunnen chillen. Thomas is een gamer. Hij mocht toen hij wat ouder was zijn game computer op zijn kamer. In de woonkamer werkte niet meer omdat hij vaak met zijn vrienden online ging gamen. En lezen terwijl je zoon op de achtergrond enthousiast aan het “brullen” is werkte niet echt.

Thomas heeft geen hele grote slaapkamer, maar zijn bureau, stoel en computer passen precies. Zijn eigen ‘game-domein’ is voor hem heel belangrijk. Het maakt zijn tienerkamer extra stoer! Er hoeven echt geen honderden euro’s tegenaan gegooid worden om dit te realiseren. Een bureau en stoel zijn prima tweedehands te krijgen ;-). Zijn gamecomputer is een verjaardagscadeau geweest destijds. Als hij iets extra’s wil toevoegen aan zijn game-hoek spaart hij daarvoor. Op die manier leert hij ook dat niet alles wat hij graag wil zomaar komt aanwaaien. Dit maakt zijn hoek nog eens extra waardevol voor hem.

5. Dekbedovertrek

Wil je de slaapkamer even een andere look geven met een kleine verandering? Koop een nieuw dekbedovertrek. Soms kan je de slaapkamer dan al meteen een hele andere look geven! Thomas zijn dekbedovertrekken waren nog van zijn jonge kinderjaren. Hij gaf er niet veel om dat er nog schattige uiltjes op stonden. En ja, ik vond het ook zonde om de overtrekken weg te doen terwijl ze nog prima waren. Wat heb ik gedaan? Ik heb zijn kinderdekbedovertrekken gedoneerd aan de voedselbank en 2 nieuwe overtrekken gekocht (uiteraard met een kortingsactie). Twee sets is ook meer dan genoeg. Ik had er zeker 5, dus ook meteen geminimaliseerd in de kast.

Meteen toen zijn nieuwe hoes op zijn bed lag veranderde dat echt de look van zijn kamer. Een kleine verandering die niet veel heeft gekost. En ik weet dat deze hoezen weer mee zullen gaan de komende jaren, dus een goede investering. Uiteraard door Thomas zelf uitgekozen 😉

 

 

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge