Follow:
kids, samenwerking

8 tips voor mooie, leuke en fijne kraamcadeaus

Krijgt je beste vriendin binnenkort een kleintje? Of ben je op zoek naar een passend kraamcadeau voor een collega? Grote kans dat je geen idee hebt wat je moet geven. Er is vandaag de dag zoveel leuks dat het juist lastig is om een mooi, lief of leuk cadeautje uit te zoeken.

Om je een handje te helpen in deze zoektocht heb ik een aantal tips voor je verzameld waarmee je gegarandeerd scoort. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schattig baby armbandje met naam? Of van een teddy luiertas? In dit artikel lees je er meer over.

1. Knuffel met hartslag voor baby’s

Het perfecte cadeau voor kindjes die net geboren zijn, is een hartslagknuffel. Dat is een knuffel met een apparaatje erin dat een hartslag nabootst; evenals andere baarmoedergeluiden. Zo’n knuffel kan helpen bij het geborgen in slaap vallen en blijven, waardoor het heel geschikt is voor jonge kindjes. Ook handig: er bestaan ook white noise apparaten die je op de slaapkamer kunt zetten om dergelijke geluiden te produceren.

2. Baby armbandje met naam kopen

Ga je liever voor een persoonlijker cadeau dan is een baby armbandje met naam een aanrader. Er zijn verschillende soorten armbandjes die je kunt kopen, maar ze zijn stuk voor stuk subtiel en mooi. Ga je voor een zilveren baby armbandje met naam of toch liever voor een gouden exemplaar? De keuze is reuze, maar één ding staat in ieder geval vast: een sieraad met een geboortesteen of naam is heel betekenisvol.

3. Sterrenposter met stand van de sterren

Heb je wel eens gehoord van een poster waarop de stand van de sterren van een bepaald moment staan vermeld? Dit soort posters kun je bestellen voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld voor de geboorte van een baby’tje. Hoe bijzonder is het om zo’n poster boven het babybedje te hebben hangen? Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, formaten en teksten. Origineel is het in ieder geval.

4. Bon om eten te laten bezorgen

Er wordt automatisch aan de baby gedacht bij de geboorte, maar vergeet vooral ook niet om de ouders te betrekken in het cadeau dat je geeft. Nu ze hun handen vol hebben aan hun nieuwe kindje en de kraamhulp misschien al vertrokken is, is er niets fijner dan niet te hoeven denken aan het bereiden van eten. Geef ze daarom een bon om een of twee lekkere maaltijden te laten bezorgen. Geloof me: dat is meer dan welkom! Wat natuurlijk ook welkom is, is een home made maaltijd zoals een lekkere curry of een pan soep.

5. Ga voor een ‘eerste jaar boek’

Veel ouders vinden het leuk om voor hun kindje fotoboeken of andere plakboeken samen te stellen. Er bestaan tegenwoordig heel wat zogeheten ‘eerste jaar boeken’ waarin je het eerste, toch wel bijzondere, jaar samen vast kunt leggen. Er is ruimte voor foto’s, tekst, anekdotes en nog veel meer. Dit soort boekjes zijn vaak lekker laagdrempelig waardoor het weinig tijd kost om er wat moois van te maken. Dat is ideaal voor zo’n eerste jaar.

6. Gepersonaliseerd boek met naam

Weet je niet goed wat je moet geven? Dan is een mooi kinderboek altijd een goed idee. Er zijn heel wat kinderboeken met fantastische verhalen en prenten te koop. Maar: wat helemaal het einde is, is om een gepersonaliseerd kinderboek te laten maken. Hierbij kun je de naam van het kindje laten toevoegen in het boek. Dit kan zelfs bij de meer bekende boeken, zoals die van Nijntje of Woezel en Pip. Hoe bijzonder is dat?

7. Zacht kinderspeelgoed: goed voor de ontwikkeling

Speelgoed voor kindjes is natuurlijk ook altijd een goede keuze. Het is aan te raden om hierbij te kijken naar zacht speelgoed, zodat het kindje het al op jonge leeftijd kan ontdekken. Dit soort speelgoed in verschillende vormen en uitvoeringen is goed voor de ontwikkeling, dus vaak meer dan welkom als kraamcadeau. Ga voor een zachte rammelaar of een lief knuffeldoekje.

8. Grote teddy luiertas om alles mee te nemen

Wanneer alles goed is gegaan en de kersverse ouders lekker op pad willen met de kleine is het wel zo handig om een ruime luiertas te hebben. Daarin kun je lekker veel spullen stoppen die handig zijn om mee te nemen, zoals luiers, een flesje en zacht speelgoed. Er zijn tegenwoordig heel wat hippe uitvoeringen te koop, zoals een luiertas van leer of een teddy luiertas. Die laatste is lekker zacht, verkrijgbaar in diverse kleuren én past bij vrijwel iedere look.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge