Follow:
boeken

Aan de oever van de Seine – Jennifer Robson

aandeoevervandeseine

De cover van dit boek sprak mij meteen aan. Een romantische cover met de Eiffeltoren, oldtimer en duidelijk ook een verwijzing naar de oorlog door het vliegtuig in de verte. De kleuren zorgen voor een mysterieuze sfeer. De cover is voor mij perfect gekozen. Na het lezen van de samenvatting van het boek kon ik alleen maar concluderen dat dit écht een boek voor mij zou zijn. Heeft het boek mij kunnen pakken?

Achterflap

De jonge lady Helen probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. Omdat ze niets liever wil dan breken met het milieu waarin ze is grootgebracht, besluit ze om een nieuw leven op te bouwen als kunstenaar. En waar kan dat beter dan in het bruisende Parijs van de jaren twintig?

Te midden van pittoreske straatjes en prachtige kunst ontmoet ze nieuwe mensen, die niets van haar verleden weten. Een van hen is de knappe Sam Howard, correspondent voor de Chicago Tribune en beschadigd door de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. Net als Helen probeert ook Sam het verleden achter zich te laten.

Aan de oever van de Seine is het betoverende verhaal van een vrouw die zelf wil bepalen hoe ze haar leven leidt, in een tijd waarin dat niet vanzelfsprekend is.

aandeoevervandeseine

Samenvatting

Het blijkt dat ‘Aan de oever van de Seine’ een derde deel is van een serie. Nou is dit boek als standalone te lezen, maar ik begrijp nu wel waarom sommige personages voor mij vrij vlak bleven. In de eerste twee delen staan twee andere vrouwen als sterke karakters centraal en onderling hebben ze alle 3 met elkaar te maken. Ik denk dat als je de eerste twee delen ook hebt gelezen (die helaas niet vertaald zijn) een beter beeld hebt van dit derde deel. Waarom HarperCollins er voor gekozen heeft alleen dit deel te vertalen weet ik niet precies.

De beeldende manier van schrijven van Jennifer Robson heeft er voor gezorgd dat ik het boek kon waarderen. De warmte die zij weet te omschrijven van het bruisende Parijs vond ik zeer overtuigend. De straatjes, de markt en de school worden beeldend omschreven en daardoor zag ik het als het ware voor mijn ogen afspelen.

Helen weet van haar ziekbed op te knappen en wil een nieuwe start maken. Na een relatie die helaas niet is geworden wat ze had gehoopt wil ze opnieuw beginnen. Ze besluit naar Parijs te vertrekken, waar haar tante woont, en waar ze gaat beginnen aan een kunst opleiding. Nieuwe mensen leren kennen en vooral een nieuwe toekomst tegemoet gaan.

In Parijs leert Helen snel nieuwe mensen kennen die qua afkomst ver van haar afstaan. Juist in deze stad, waar zoveel verschillende mensen wonen, voelt Helen zich thuis. Als ze Sam ontmoet ontstaat er een bijzondere band en lijkt er al snel iets op te bloeien. Maar Sam is ook erg gesloten, dit maakt Helen ook wat onzeker. Wat verbergt hij?

aandeoevervandeseine

Conclusie

Het verhaal leest snel en is in makkelijke taal geschreven. De beeldende manier van schrijven heeft voor mij het verhaal als het ware “gered”. Het verhaal zelf vond ik bij vlagen niet heel boeiend en soms zelfs wat saai. Of dit komt omdat het een derde deel van een serie is en de lezer daardoor bepaalde informatie mist om die diepgang te krijgen weet ik niet zeker, maar sommige stukken tekst waren voor mij meer opvulling en niet interessant.

Als hoofdpersonages Helen en Sam meer diepgang hadden gehad, ook in hun romance, had het verhaal mij meer gepakt. Er waren zelfs bij personages die ik op een gegeven moment interessanter vond dan Helen en Sam. Dat vond ik jammer. Qua sfeer en historie vond ik het boek boeiend genoeg om door te lezen, qua verhaallijn en romance vond ik het wat vlak helaas.

Informatie

Aan de oever van de Seine – Jennifer Robson

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 336 pagina’s

ISBN: 9789402701661

Prijs: €17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge