Follow:
beauty

Alka Scrub voor een heerlijke wellness beleving in huis

Een wellness-beleving thuis is voor mij het ultieme momentje voor mijzelf. Met 3 kids heb ik het best druk, en dan kan ik intens genieten van heerlijke producten die mijn huid optimaal verzorgen. Onlangs ontving ik van het persbureau een heerlijke scrub voor het lichaam van Alka. Ik heb hem getest en ga er jullie over vertellen.

Over AlkaVitae®

AlkaVitae® International BV is specialist in ontzuren. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven legt het innovatieve bedrijf zich volledig toe op het ontwikkelen van producten die het lichaam ontzuren en het zo haar natuurlijke, basische gezondheid teruggeven. Momenteel bestaat het assortiment uit negen producten die helpen bij het herstellen van verzuring: Alka® Bad, Alka® Crème, Alka® Scrub, Alka® Druppels, Alka® Tabs, Tabs Calcium, Tabs Magnesium, Alka® Thee en Alka® Greens. De beste aanpak is afhankelijk van de mate van verzuring en de klachten, advies is in te winnen bij vakdrogisten, gezondheidswinkels en reformwinkels of via de Alka® Coach.

Je lichaam eens goed scrubben is, in mijn ogen, een noodzaak. Je huid ziet er gezonder uit, de huid kan beter ademenen en je huid voelt zachter aan. Ik scrub zelf minstens 2 x per week mijn lichaam. Ik hou zelf van grovere scrubs, die je echt voelt. Mijn huid kan dat gelukkig ook hebben. Heb je een gevoelige huid, dan zijn er uiteraard ook mildere scrubs in de winkels verkrijgbaar.

Natuurlijke energie

Verzuring is iets van elke dag en voor iedereen. Van vervuiling tot stress en van ongezond eten tot overmatige beweging – bijna alles wat we doen zorgt voor de afzetting van zure afvalstoffen in ons lichaam. Op zich geen probleem, we kunnen deze zuren in principe zelf afbreken, maar soms lukt dat niet volledig. Dan blijven er zuren achter die de pH-waarde van ons lichaam verstoren en problemen veroorzaken. Langzaamaan worden we zo steeds een beetje zuurder, met alle vervelende klachten van dien. Vermoeidheid, pijn, stijfheid, huidproblemen: allemaal tekenen van verzuring. Gelukkig kunnen we ons lichaam een handje helpen bij het herstellen van het evenwicht. Door het gebruik van de basische Alka Scrub kan de huid weer ademen en worden zure afzettingen geneutraliseerd. Zo komt de pH-waarde weer in evenwicht en krijgt je lichaam haar natuurlijke energie terug.

Glans van gezondheid

Alka Scrub is anders dan andere scrubs. Het is de enige zout-en-olie formule met natriumbicarbonaat – ook wel bekend als zuiveringszout – en ongeraffineerd zout uit de Himalaya. Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof die werkt als een zuurbuffer. De fijne korrels in de scrub zorgen voor het neutraliseren van zure afvalstoffen die door de huid worden uitgescheiden. Het roze zout uit de Himalaya bevat meer dan tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben door de huid worden opgenomen. Ze dringen diep door in de cellen, houden daar de vochthuishouding op peil en stimuleren de celdeling. De huid kan zich sneller vernieuwen, afvalstoffen worden beter afgevoerd en door de scrubwerking van het zout worden dode huidcellen verwijderd. Het resultaat is een geheel vernieuwde huid die glanst van gezondheid.

Ingrediënten

Ik zie veel oliën in de scrub, dat is natuurlijk heerlijk voor je huid. Parfum is ook een ingrediënt, mocht je daar gevoelig voor zijn moet je wellicht voorzichtig zijn met de scrub.

Het allereerste waar ik aan dacht toen ik deze scrub voor het eerst gebruikte was een wellness. Ik ben in mijn leven maar een klein aantal keren naar een wellness geweest, maar ik kan mij herinneren dat je daar ook je lichaam lekker kan scrubben. De geur die daar hangt, in zo’n resort, die geur kwam mij tegemoet toen ik de pot opende. ( en de pot is ook heerlijk groot! ). Een heerlijke geur die verkwikkend werkt en je echt even in een wellness laat wanen.

De scrub is lekker grof, maar laat je huid na gebruik heerlijk aanvoelen. Op een vochtige huid kan je de scrub aanbrengen en masseer je met ronddraaiende bewegingen de scrub. Na gebruik spoel je de scrub heel makkelijk af.

Schoonheidsmix

De schoonheidsmix van vijf oliën en Vitamine E zorgt ervoor dat de huid opgelucht adem kan halen. Saffloerolie zit vol antioxidanten en werkt kalmerend en herstellend. Doordat het ontstekingen remt, helpt het bij de genezing van wondjes. Arganolie heeft een positief effect op acne, eczeem en psoriasis en helpt tevens tegen striae. De huid wordt weer zacht, elastisch en gezond. Verzachtende amandelolie heeft een jeukremmende werking, is sterk vochtinbrengend en geeft de huid een boost. Jojobaolie fungeert als een natuurlijke factor 4 zonbescherming, is voedend en rijk aan essentiële vetzuren. Wat dat betreft doet ook zonnebloemolie een flinke duit in het zakje. De absorptie van vetten in de huid wordt gestimuleerd, waardoor vochtverlies wordt voorkomen. Een rijke mix van olie in een basische scrub die de zuurgraad van de huid weer op peil brengt. En dat is wel zo mooi.

De Alka scrub is dus niet zomaar een scrub, maar een scrub met een heleboel mooie extra’s. Wil je je huid eens een oppepper geven, en jezelf eens verwennen? Dan kan ik deze scrub zeker adviseren!

In de pot zit 625 gram en kost 24,95. Verkrijgbaar bij verschillende vakdrogisten en reformzaken.

Ga jij weleens naar een Wellness centre?

Liefs Hilde

** Ik heb dit product ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Irina

  Ik moet echt weer wat vaker scrubben, ik vergeet het alsmaar! Hihi
  Goede review Hilde!

  februari 18, 2017 at 08:58
 • Reply Mariëlle

  Mmm klinkt goed! Ik heb van dit merk ooit eens detox ‘sapjes’ geprobeerd en die waren me toch GOOR!

  februari 18, 2017 at 10:04
 • Reply chucky1012

  Klinkt erg interessant!
  Moet dit vaker doen…..

  februari 18, 2017 at 15:40
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge