Follow:
samenwerking, sieraden

Assieraden, wel héél bijzondere sieraden.

Een onderwerp waar je niet zo snel over begint, overlijden en wat er daarna moet gebeuren. De dood is nou eenmaal geen gezellig onderwerp maar soms wel heel belangrijk om te bespreken. Onlangs heb ik bijvoorbeeld met Amy en Fenna gesproken over orgaandonatie. Dit werd bij het jeugdjournaal besproken en dat zorgde ervoor dat wij in huis er ook over spraken. Ook dat is een onderwerp waar ik niet al te graag over nadenk, maar wél belangrijk! Tegenwoordig is er zoveel keuze in wat je zelf graag wenst na je overlijden. Wil je begraven of gecremeerd worden? En in het laatste geval, wat wil je dat er met je as gebeurd? 

Zelf heb ik altijd al gezegd dat ik begraven wil worden. Maar ik kan mij ook goed voorstellen dat er mensen zijn die dat liever niet wensen. Ieder zijn keuze natuurlijk! De eerste keer dat ik hoorde dat iemand iets ‘bijzonders’ had gedaan met het as van de overledene was bij de familie Hazes. Zij hadden een beetje as laten verwerken in een tattoo kan ik mij herinneren. Nou vind ik dat wellicht wat ver gaan, maar ik kan mij voorstellen dat je naast een urn in huis nog iets bijzonders wenst met de as van je dierbare. Urnen zijn er natuurlijk in allerlei variaties, dus daar is altijd wel iets bij naar je smaak. Maar er zijn ook prachtige assieraden verkrijgbaar om een beetje as van je dierbare dicht bij je te dragen. Dan heb je wellicht voor je gevoel altijd je overleden dierbare dicht bij je.

Heb je een hond gehad die is overleden kan je ook van je trouwe viervoeter het as in een sieraad verwerken.

Voor huisdieren zijn er ook speciale mini urnen verkrijgbaar. Ook worden deze mini urnen gebruikt om meerdere nabestaanden, op een subtiele en verfijnde manier, een dierbare herinnering te laten hebben. Ook deze urnen zijn natuurlijk weer in heel veel soorten verkrijgbaar.

Soms is het misschien moeilijk om een onderwerp als dit aan te snijden. Tóch is het belangrijk! (misschien lijkt het je namelijk verschrikkelijk als jouw as wordt gebruikt voor een tattoo! ;-)). Ik vind het een mooie gedachte dat er prachtige sieraden verkrijgbaar zijn om as in te bewaren. Ik kan mij voorstellen dat er een heleboel mensen zijn die daar troost uit kunnen halen. Ik ben benieuwd of jullie je daar al eens in verdiept hebben? Of zijn jullie er nog niet over uit wat je zelf wilt op dat gebied? Wat vinden jullie van het idee van assieraden? Let me know!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Blog & Beauty

  Het moet zeker bespreekbaar zijn, ookal is het niet leuk. Ik heb ook zo’n sieraad van mijn vader, maar toen waren ze nog niet zo modern als nu.

  november 22, 2018 at 18:49
 • Reply Tania

  Weet niet of ik het zelf zou dragen eigenlijk. Ze zien er wel moderner uit dan ik dacht

  november 22, 2018 at 19:57
 • Reply chucky1012

  Super interessant…..

  Xoxo

  november 23, 2018 at 05:46
 • Reply Jessica J.

  Ik vind dit echt een heel mooi en ontroerend gegeven. Ik heb inderdaad weleens gelezen dat mensen tatoeages laten zetten met de as van hun overleden huisdier, maar dan lijkt me niet bijster hygiënisch. Ik zou dan ook eerder voor zo’n sieraad gaan. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…Kom tot rust in een Boshuisje in KasterleeMy Profile

  november 23, 2018 at 16:04
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge