Follow:
boeken

Boekenblogje

Wat ik het lekkerste van op vakantie gaan vind? Lezen! Op de één of andere manier lukt het mij niet om rust te vinden als ik thuis ben om heerlijk met een boek weg te dromen. Vroeger had ik die rust wel, ik verslond boeken! Ik ben nu weer een week thuis van vakantie en ik heb het idee dat ik nog steeds in die lees-flow zit, houden zo! Vandaag een boekenblogje met 2 tips en wat boeken die ik op mijn leeslijst heb staan.

Daniel Cole – Ragdoll

Ragdoll kocht ik vrij snel na de releasedatum. Hij lag dus al een tijdje klaar om te gelezen te worden. Ik had hem speciaal klaarliggen voor de vakantie, ik hou van thrillers! Wat ik al meteen gaaf aan dit boek vond wat de rug van het boek. Die rode draadjes die erin verwerkt zitten, leuk detail! Ook in het boek zijn op een aantal pagina’s de rode draden terug te vinden.

Samenvatting:

Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren…
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden? ( bron Bol.com )

Ik vond het een geweldig boek! Tot op het laatst had ik nog niet in de gaten hóe de vork in de steel zat ( en regelmatig heb ik het wel al bij het juiste eind ). Er zit humor in het boek, dat kan ik ook altijd erg waarderen. Dat vind ik bijvoorbeeld bij de boeken van Harlan Coben ook altijd heerlijk. Beetje synische humor, ik hou ervan.

Ik vind Ragdoll en absolute aanrader als je van thrillers houdt!

Viveca Sten – Stille Wateren

Scandinavische thrillers beginnen mij steeds meer te interesseren. Ik las er al een paar en vooral de manier van het beschrijven van de setting vind ik leuk. Ook in Stille Wateren wordt heel veel aandacht besteed aan details, daar hou ik van. Ik kan zo in mijn hoofd een omgeving schetsen van waar het verhaal zich afspeelt.

Samenvatting

Buiten het seizoen is het rustig op Sandhamn, het idyllisch vakantie-eilandje vlak voor de kust van Stockholm. Eigenlijk wonen er maar zo’n 120 mensen, maar als de midzomernacht dichterbij komt, loopt het vol met duizenden vakantiegangers en zeilers, die maar één ding willen: in alle rust genieten van de zon en de zee.

Maar op een hete ochtend in juli spoelt het lijk van een man aan, verwikkeld in een vissersnet. Een week later wordt er op het eiland een vermoorde vrouw gevonden. Aanwijzingen zijn er bijna niet. De spanning bij de bevolking wordt opgevoerd. Is er een verband tussen de twee slachtoffers? Zal er nog een moord gepleegd worden? Welke geheimen liggen er verborgen op dit kleine eiland? ( bron: B0l.com )

Een aardige thriller. De schrijfstijl leest prettig en je kan je écht een beeld indenken van het eilandje Sandhamn. Bij dit boek had ik al wel snel in de gaten wie er mogelijk ‘de dader’ zou zijn. De manier van hoe dit personage in het boek werd verwerkt vond ik soms wat overbodig. ( wat mij er dus al snel toe bracht dat dat personage er dus in verwerkt moest worden met een ander doel 😉 ). Maar een leuk boek om eens tussendoor te lezen.

Stephen King – Joyland

Op dit moment lees ik Joyland van Stephen King. Eigenlijk gek dat ik nooit eerder iets van King heb gelezen want ik ben gek op diverse films van zijn hand. Dit boek heb ik gekocht nav lovende recensies die ik online las. En mysteries op kermissen vind ik gewoon al intrigerend.

Samenvatting

Stephen King, Joyland
Wie durft het spookhuis binnen te gaan?

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.

Joyland is een onvergetelijk verhaal over liefde en verlies, over opgroeien en oud worden, en over diegenen voor wie de dood voortijdig komt. Joyland is Stephen King op zijn best. Het heeft de emotionele impact van meesterwerken zoals The Green Mile en The Shawshank Redemption en is tegelijk een geweldig mysterie, horrorverhaal en bitterzoet coming-of-age verhaal ineen. ( Bron: Bol.com )

Hoe ik dit boek vind kan ik dus nog niet vertellen. Ik ben nog aan het begin van het boek, maar het leest al wel lekker weg. Morgen hoop ik mij weer even terug te kunnen trekken naar een rustig plekje in huis om weer even heerlijk te ontspannen met Stephen King. 😉

Boeken die op mijn leeslijst staan.

Misschien niet het boek wat als eerste in je gedachten komt als je denkt aan ontspannen lezen, maar Hypotheekvrij wil ik echt lezen. Nu ik zo bezig ben met budgetteren en sparen, staat het extra aflossen van de hypotheek ook op de planning in de toekomst. Op Facebook las ik positieve recensies over dit boek, dat maakt mij extra nieuwsgierig!

Dit boek klinkt ook weer als muziek in de oren! De omschrijving van het verhaal zorgt ervoor dat ik meer wil weten over dit boek. Deze heb ik daarom ook maar meteen op mijn leeslijst gezet. Hier een stukje uit de omschrijving:

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Jussi Adler-Olsen vind ik een geweldige schrijver. Ik heb al menig boek gelezen met rechercheur Carl in de hoofdrol, fantastisch! Ook weer veel humor in de boeken en super geschreven.

Samenvatting

Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar – en daarbij leven ze van een uitkering. Deze jonge vrouwen denken alleen aan zichzelf, maar leiden een levensgevaarlijk bestaan, want langzaam maar zeker zijn ze een doorn in het oog geworden van een volstrekt labiele persoon die besluit om één voor één met al deze klaplopers af te rekenen.

In eerste instantie is het niet een zaak waar brigadier Carl Mørck veel aandacht aan besteedt. Hij is erachter gekomen dat hij onvrijwillig een pion is geworden in de interne machtsstrijd binnen de politieleiding en hij moet snel handelen om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen. Als hij tegelijkertijd een tip krijgt dat een splinternieuwe moordzaak in veel opzichten aan een onopgehelderde moord van lang geleden doet denken, heeft hij meer dan ooit behoefte aan het vlijmscherpe overzicht van zijn collega Rose. Maar Rose is met ziekteverlof, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen. Carl, Assad en Gordon werken dag en nacht om het wijdvertakte mysterie rond de twee moorden op te lossen, maar steken de meeste energie in het helpen van Rose. Naarmate ze steeds dieper in haar verhaal graven, begrijpen ze dat zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan lijkt Rose plotsklaps ook nog eens van de aardbodem verdwenen. ( Bron Bol.com)

Ken je de boeken van Serie Q nog niet? Dan kan ik je die echt aanbevelen te gaan lezen. Op zich kan je het laatste deel ook los van de serie lezen ( dit las ik online ), is het naar mijn mening toch slimmer om bij deel 1 te beginnen. Zo lees je ook over het ontstaan van ‘afdeling Q’ en leer je de personages ook kennen. Echt absolute toppers naar mijn mening!

Wat heb jij op je leeslijst staan?

Liefs Hilde

** in dit artikel zitten affiliatie links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply chucky1012

  Leuke post!
  Interessante boeken.

  Xoxo

  augustus 3, 2017 at 08:39
 • Reply Deb

  Lijken me leuke boeken vooral Ragdoll lijkt me iets voor mij als grote Harlan Coben fan, maar het nieuwe boek van Stephen King zou ik ook graag lezen.

  augustus 3, 2017 at 18:00
 • Reply Maaike

  Ik heb een lijstje op bol waar ik alles verzamel wat ik zou willen lezen/ aanschaffen. Ik heb nu even een boeken koop stop: ik wil niet nog meer zooi hoeven te verhuizen. Maar ik heb genoeg in de kast staan om te lezen. Ben echt bezig met een leeskick de laatste paar weken. Heb mn eerste boek van augustus alweer bijna uit en loop 2 boeken voor op mn goodreads challenge.
  Maaike onlangs geplaatst…Book review| July 2017My Profile

  augustus 3, 2017 at 20:26
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge