Follow:
boeken, kids

Boekenreview: Boe!kids Drakeneiland – Nico De Braeckeleer & Frieda Van Raevels

boekids

Draken en spannende verhalen zijn aan Thomas wel besteed. Sowieso merk ik dat Thomas ontzettend houdt van boekjes lezen. (yay! Eindelijk een kind die de liefde voor boeken deelt!) Onlangs lazen mijn man en ik afwisselend aan Thomas Drakeneiland van de serie Boe!kids voor. Prachtige illustraties en een spannend verhaal!

boe!kids

Boe!kids zijn eigenlijk een groepje helden. Personages die nét even anders zijn dan gewone personages en het daarom voor kinderen al een stuk leuker maken. Hier kom ik dan wel meteen bij het enige kritiekpuntje wat zowel ik als mijn man hadden, het aantal personages. Voor Thomas was het best verwarrend om zoveel personages, met ook nog eens aparte namen, in één verhaal te hebben. Namen als ‘Pas’, ‘Nes’ en ‘Boe’ zijn best lastig als die in stukken tekst voorkomen. Zeker in het Nederlands zijn sommige namen ook “gewone” woorden in onze taal. Voor Thomas zou een verhaal met iets minder verschillende personages wat overzichtelijker zijn geweest.

Maar omdat Boe!kids ontzettend veel boeken heeft, denk ik dat naarmate je meer verhalen hiervan voorleest de personages ook meer gaan leven voor een kind. Wellicht dat bij het voorlezen van een ander boekje uit deze serie Thomas al minder snel de draad kwijt raakt. (en mijn man en ik trouwens ook. Ik kon het verhaal soms ook even niet meer volgen qua personages ;-)).

boe!kids

De illustraties in dit boek zijn prachtig. Deze illustraties zijn zo rijk en gedetailleerd dat ze het verhaal echt tot leven laten komen. Thomas keek zijn ogen uit bij elke pagina. Absoluut een ontzettend pluspunt van de Boe!kids boeken!

boe!kids

Het verhaal

De Boe!kids zijn de beste detectives van Smonster. Zij worden in dit boek gevraagd voor een zeer belangrijke opdracht. Het drakenei van het koninklijk echtpaar blijkt gestolen! Aan de Boe!kids de taak om dit ei zo snel mogelijk op te sporen en de dief achter de tralies te krijgen. De zes speurneuzen nemen de taak heel serieus en gaan meteen op pad!

Het verhaal is zeker een spannend verhaal wat veel jonge kinderen zal aantrekken. Afgezien van de vele personages met aparte namen is het verhaal verder prima te volgen. En ook door de vele illustraties bij het verhaal wordt het boek voor kinderen een zeer spannende zoektocht. Thomas dacht hardop mee wie de dief van het drakenei nou zou kunnen zijn!

boe!kids

‘Drakeneiland’ is een AVI M5 boekje. Dit houdt in dat kinderen die halverwege groep 5 zitten dit boekje zelf kunnen lezen. Maar ook om voor te lezen, zoals wij doen, is dit boekje prima. Boe!kids boeken zijn er in heel veel verschillende AVI niveaus en stuk voor stuk ideaal om je kinderen aan het lezen te krijgen.

boe!kids

Wij gaan dit boekje zeker nog een keer voorlezen aan Thomas in de toekomst. Dan zal hij al meer de vele personages herkennen en wordt het verhaal voor hem iets beter te volgen. Ik ga zeker voor hem iets makkelijkere boekjes uit de Boe!kids serie voor hem aanschaffen als hij na de zomer gaat beginnen in groep 3. Want verhalen over detectives zijn zeker favoriet bij hem!

‘Boe!kids boeken zijn ideaal voor kinderen om hun liefde voor lezen en boeken al op jonge leeftijd te laten groeien.’

Informatie

Boe!kids – Nico De Braeckeleer & Frieda Van Raevels

Uitgeverij Van Halewyck

Hardcover, 96 pagina’s

ISBN: 9789461318022

Prijs: 11,99

Verkrijgbaar bij boekhandels en online bij oa Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliatelink, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Mooie illustratie’s!
    Leuk boek.

    april 27, 2018 at 11:41
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge