Follow:
boeken

Onder invloed – Tamara Onos

De laatste tijd heb ik aardig wat boeken van Nederlandse auteurs gelezen. En bij heel veel boeken ben ik zeer verrast! Niet elke cover spreekt je aan wellicht, niet elke synopsis zal je interesse wekken en sommige boeken zijn nog erg onbekend en krijgen niet zoveel media aandacht. Zo had ik zelf het boek ‘onder invloed’ waarschijnlijk niet zo snel opgepakt als ik het in de boekhandel had zien liggen. Dus ik ben maar wát blij dat ik de mogelijkheid kreeg dit boek te recenseren, anders had ik dit pareltje waarschijnlijk nooit gelezen.

Achterflaptekst ‘Onder invloed’

Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.

Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Samenvatting

Hoofdpersonage Renske, deskundige op het gebied van gevaarlijke stoffen, wordt tijdens het hardlopen gevraagd te helpen bij het helpen een man uit het water te halen. De man, die aan het vissen was, ligt in het water en eenmaal op de kant probeert Renske hem bij kennis te krijgen door te reanimeren. Als de hulpdiensten arriveren en het van haar overnemen blijkt de hulp tevergeefs. De man is overleden en door een bepaalde geur die hij om zich heen heeft concluderen de hulpdiensten dat hij waarschijnlijk dronken te water is geraakt. Een tragisch ongeluk.

Renske gelooft hier niets van. Ze kent het slachtoffer en weet dat hij geen druppel alcohol dronk. Als Renske dezelfde alcohollucht waarneemt bij een dode reiger gaan haar alarmbellen rinkelen. Hier klopt iets niet. Door haar kennis van gevaarlijke stoffen heeft ze al snel de link gelegd. Er moeten ergens gevaarlijke stoffen zijn gedumpt in het water waardoor de visser en de reiger zijn overleden.

Ondanks de waarschuwing van de politie om zich niet met de zaak te bemoeien gaat Renske op onderzoek uit. Met gevaar voor haar eigen leven en dat van haar gezin.

Het verhaal begint met een spannende proloog die meteen een goede toon zet. Je wordt meteen in het verhaal gezogen en eigenlijk wil je het boek niet meer wegleggen. Verschillende verhaallijnen komen aan het einde van het boek netjes bij elkaar. De spanning wordt rustig opgebouwd en met een spannende climax op het einde is dit boek een pareltje onder de boeken van Nederlandse auteurs.

Op voorhand had ik niet verwacht dat een boek over gevaarlijke stoffen mij direct zou boeien, maar Tarmara Onos heeft het verhaal op zo’n spannende en interessante manier neergezet dat het verhaal mij van begin tot eind heeft geboeid. Geef mij maar een volgend deel met Renske Nijland als hoofdpersonage!

Informatie

Onder invloed – Tamara Onos

Uitgeverij LetterRijn

Paperback, 210 pagina’s

ISBN: 9789491875786

Prijs: €17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge