Follow:
kids

Familytime met Captains of the Golden Age!

Afgelopen zondagavond hadden we een date met mijn vader, een spelletjesdate! Als familie zijn wij dol op spelletjes, maar met onze drukke agenda’s is het soms moeilijk een avondje vast te leggen. Maar nu was het eindelijk zover, een gezellige spelletjesavond om het nieuwe spel Captains of the Golden Age te spelen.

Kolonisten van Catan is al jaren favoriet in de familie. Diverse uitbreidingen zijn inmiddels in ons bezit en als wij op vakantie gaan gaat het altijd mee. Maar een keer een ander spel is natuurlijk erg leuk voor de afwisseling.

Die zondagavond ging ik met Amy en Fenna naar mijn vaders huis om daar gezellig aan de grote tafel het nieuwe spel te spelen. We begonnen eerst met het uitleggen van het bord en alle extra’s neer te leggen met behulp van het instructieboekje.

We kwamen er al gauw achter dat enige voorbereiding op het spel wel een slim idee was geweest. We waren al gauw een half uur bezig om de eerste spelregels door te nemen, en toen waren we nog niet heel veel wijzer. Stom van ons natuurlijk!

Waar we allemaal wel heel blij van werden waren alle bordjes, kaartjes, figuurtjes etc. Het is echt een spel waar goed over is nagedacht en die er ontzettend mooi uitziet qua styling.

We besloten het op die avond even te laten bij het bestuderen van het boekje en maakten een nieuwe date om het spel écht te gaan spelen. Enige voorbereiding is zeker een vereiste als je het spel wilt gaan spelen. Check evt ook deze YouTube video met duidelijke uitleg ( Engels ).

Doel van  het spel

Captains of the Golden Age is een bordspel zonder kans. Het speelt zich af in de gouden eeuw wanneer peper meer waard is dan goud!

Je handelt grondstoffen om je schip uit te breiden met meer zeil, bemanning, kanonnen en ruim en brengt peper van de Orient naar de republiek om als eerste de aandelen in de machtige handelscompagnie te bemachtigen.

Bemachtig het snelste schip, plunder andere schepen om hun grondstoffen te stelen, of schiet met je kanonnen. Wat je ook doet kijk uit voor de piraat die op de loer kan liggen bij een van de eilanden!

Als je het spel eenmaal doorhebt is het echt een ontzettend leuk familiespel. Een leuk weetje vind ik dat het een spel van Amsterdamse bodem is! Vorig jaar is het gelukt om het spel op de markt te brengen door Kickstarter Funded. De eerste batch van 1000 spellen was binnen no time verkocht, en nu is er dus een tweede batch beschikbaar. De kans is groot dat deze batch ook weer snel is uitverkocht, dus wees er snel bij!

Door elke keer als je het spel speelt je tactiek anders te verdelen is het spel elke keer weer anders.

Veel spelers interactie
Je kunt elkaar enteren om grondstoffen uit het ruim te stelen of elkaar beschieten met kanonnen. Daarnaast maken medespelers je het leven zuur met de piraat en ontstaan er vaak veel tijdelijke, opportunistische pactjes tussen spelers. Je kunt dit geweld ook allemaal links laten liggen en jezelf alleen verdedigen of je focussen op zeil en/of ruim. Er bestaat hierdoor niet 1 ‘beste’ tactiek.

( bron: uitleg door de maker van het spel )

Captains of the Golden Age vervangt kans en willekeur door tactiek en speler interactie, geen dobbelstenen dus!

Conclusie

Vind je het leuk om met je familie spelletjes te spelen? Zeker in de periode die nu is aangebroken met gezellige donkere avonden? Dan is Captains of the Golden Age een absolute aanrader!! Amy en Fenna die nu 12 en 13 jaar zijn konden dit spel prima volgen na een tijdje spelen en vinden het ook een gaaf spel. Absoluut een leuke cadeautip!

Voor de feestdagen is er nu een leuke actie met dit spel. Captains of the Golden Age is niet alleen in prijs verlaagd van 49,95 voor 39,95, je krijgt er tot 31 dec ook gratis de uitbreiding ‘Captains & Characters’ bij !

Je kan Captains of the Golden Age aanschaffen bij Bol.com.

Speel jij veel spelletjes tijdens de wintermaanden?

Liefs Hilde

** Ik heb dit spel ontvangen ter review **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge