Follow:
interieur, kids, samenwerking

Van kleuterkamer naar stoere jongenskamer!

Thomas zijn kamer is van alle slaapkamers het langst geleden “aangepakt”. Er hangen nog Cars gordijnen, op één muur zit nog een grote Cars afbeelding en er moet nodig wat uitgemest worden. Er zijn jongens van 8 die Cars nog helemaal geweldig vinden, Thomas niet. Hij wil een ‘grote stoere jongenskamer’. Dus dit komende half jaar gaan we zijn kamer aanpakken. Altijd leuke projecten vind ik!

 

Bed

(check die troep eronder…oeps)

Thomas heeft op dit moment een hoogslaper. Toch komt hij elke nacht nog bij ons in bed kruipen (ik merk het zelf vaak niet eens meer). Hij zegt dat hij dit bed niet fijn vindt, hij wil liever een laag bed. Wat in mijn ogen ook misschien makkelijker is aangezien ik er dan veel beter ‘even’ bij kan liggen totdat hij weer slaapt. Een kinderbed met een lade eronder is wel een must voor ons. Wij hebben in huis niet veel opbergruimte, een lade onder het bed is dus ideaal om speelgoed in op te bergen.

Als Thomas een laag bed heeft kunnen we op de muur erboven ook wat planken bevestigen. Hij heeft veel boeken (het is een lezer!), die kunnen dan mooi op die planken staan.

Het bed zoals op de afbeelding, verkrijgbaar bij Perfecthomeshop, is stoer en functioneel. Ik denk dat het ook veel rustiger zal ogen dan het huidige bed. Waaronder nu alleen maar troep en spullen worden neergekwakt (ook ik ben daaraan schuldig hoor ;-))

Muren

Wij hebben ooit voor een verjaardag dit posterbehang gekregen. Destijds vond Thomas het geweldig, maar nu niet meer. Het andere behang in zijn kamer was van een restpartij en heeft Andries zelf behangen. Tja, Andries is geen behanger en dat blijkt. Op veel plekken laat het los en het ziet er niet mooi uit. Thomas zijn kamer moet dus echt even helemaal leeggehaald worden, al het oude behang eraf, en een nieuw fris behangetje. Gewoon wit op alle muren en misschien één muurtje bij zijn bed met een leuk stoer printje.

Een printje als op de afbeelding hierboven is stoer en kan nog flink wat jaren mee. We hebben het idee om ooit wel te verhuizen, maar voorlopig zou dit een perfecte stoere jongensmuur opleveren. Misschien de andere muren dan niet spierwit maar lichtgrijs. Thomas vindt dit denk ik geweldig!

Bureau en kasten

Thomas heeft geluk met een vader die van gamen houdt. Hij heeft al een eigen computer op zijn kamer. Dit was meer omdat hij hiervoor dan op Andries’ zijn computer wilde gamen en Andries zelf niets kon. Dus meer eigenbelang van Andries dus, haha.

Naast het bureau met computer staat nog een oud Ikea kastje met laadbakken. Die is ooit nog van Amy en Fenna geweest. Deze heeft ook bakken in roze, voor Thomas dus een doorn in het oog. Dit kastje moet weg en hiervoor hoeft wellicht niet eens meer iets in de plaats te komen als er een grote lade onder zijn nieuwe bed komt en boekenplanken voor zijn boeken. Er zit ook veel troep nog bij wat weg kan. Hierdoor creëren we ook weer wat ruimte in zijn kamer.

De kledingkast van Thomas kan in principe nog wel even blijven staan. Ik merk wel dat door de grotere maten kleding de kast wellicht niet heel lang meer zal voldoen qua ruimte. Maar voor nu zou hij nog wel even kunnen blijven staan.

Gordijnen

Tja, deze gordijnen heb ik jaren geleden heel lief gekregen van een vriendin. Toen waren ze eigenlijk al nét iets te klein. Deze haal ik ook weg en hier hang ik effen gordijnen voor in de plaats. Gewoon mooie donkergrijze, neutraal, zodat ze perfect in het geheel gaan passen.

Plan van aanpak

Eigenlijk valt het wel mee om zijn kamer even helemaal aan te pakken. Het meeste werk zal zitten in het leeghalen en het behangen (dit laat ik doen overigens…..pap???)

Dan kunnen de kledingkast en het bureau weer netjes terug de kamer in. Een nieuw bed aanschaffen is een kwestie van kopen en in elkaar zetten natuurlijk. Plankjes ophangen kan mijn vader ook wel doen wellicht. Het lijkt mij erg leuk om dit allemaal te doen tijdens Andries zijn afwezigheid straks (5 weken op cursus in Zweden). Dan heeft Thomas iets moois om te laten zien aan papa als hij terug is.

Mijn handen kriebelen stiekem al een beetje. Ik denk dat ik de komende weken alvast ga uitmesten. Dan is dat alvast maar gedaan!

En uiteraard volgt er nog een blog als zijn kamer klaar is 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge