Follow:
boeken, kids

Boekenreview: De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen

De Waanzinnige Boomhut

Welk kind kent deze geweldige serie van Andy Griffiths en Terry Denton niet?! De Waanzinnige Boomhut boeken zijn immens populair onder de jeugd en heeft menig kind aan het lezen gekregen. Fenna is door deze serie écht boeken gaan lezen! Inmiddels is deel 7 alweer uit en kunnen de kids weer genieten van de avonturen van Andy en Terry.

De Waanzinnige Boomhut

Toen ik Fenna vroeg wat ze nou zo leuk vindt aan deze serie zei ze: “de vele grapjes en de leuke tekeningen die in het boek staan. Je hebt dan naast het lezen van het boek ook een heleboel om naar te kijken!”.

Ik denk dat daar nou precies het succes van deze serie door is ontstaan. Kinderen aan het lezen krijgen is tegenwoordig best een opgave. Als ze nog niet van die boekenwurmen zijn moet je ze triggeren. En als ze dan een dik boek voorgeschoteld zouden krijgen met alleen maar tekst werkt dat vaak niet. De Waanzinnige Boomhut boeken zijn best dik, maar omdat ze zoveel illustraties bevatten is het voor de jeugd prima te lezen!

De Waanzinnige Boomhut

Achterflap

“Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige, nóg grotere boomhut! Draai rondjes in de krachtigste draaikolk ter wereld, maak een reisje met een onderzeebootbroodje, spoel aan op een onbewoond eiland, kom lekker in een reuzenspinnenweb hangen, stap de tent van de waarzegster binnen en laat je toekomst voorspellen door Mevrouw Weetallesal, en besluit of je wel of juist niet op de geheimzinnige grote rode knop zult drukken….

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!”

De Waanzinnige Boomhut

Het boek leest heerlijk weg door de vele illustraties en korte stukjes tekst. De hoofdstukken bevatten wel flink wat pagina’s, maar door alle illustraties valt een hoofdstuk lezen best mee. ‘Eén hoofdstuk lezen voor het slapen gaan’ kon ik dus makkelijk zeggen tegen Fenna.

De Waanzinnige Boomhut

Fenna heeft het boek nog niet uit maar vindt hem tot nu toe al fantastisch. Soms hoor ik haar hardop lachen tijdens het lezen, en regelmatig laat ze aan mij of Thomas een grappig plaatje zien. Ik geniet daarvan! Niets is leuker dan je kinderen enthousiast te maken voor lezen! De Waanzinnige Boomhut boeken blijven dus ook bij ons in de kast staan tot Thomas ze kan gaan lezen.

De Waanzinnige Boomhut

Heb je een kind wat nog niet zo dol is op lezen? Probeer de Waanzinnige Boomhut reeks eens! Bij Fenna heeft het absoluut geholpen om haar enthousiast te maken op het gebied van lezen.

“De Waanzinnige Boomhut boeken laten mij hardop lachen!” – Fenna

Informatie

De Waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 408 pagina’s

ISBN: 9789401443111

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij stenen boekhandels en oa Bol.com (klik hier)

Voor alle delen van de Waanzinnige Boomhut, klik hier.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Mooie cover!

    april 15, 2018 at 07:46
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge