Follow:
boeken

Uit het dagboek van Grace – Ciara Geraghty

uithetdagboekvan

Tijdens de storm Chiara las ik dit boek. Dat zal ik nooit vergeten omdat de auteur dezelfde naam had. Toevallig! Dit boek is absoluut een aanrader voor Bridget Jones-liefhebbers. Tijdens het lezen van dit boek heb ik vaak met een grote glimlach op mijn gezicht gezeten. Humor, liefde, verdriet, alles komt voorbij in dit boek. Genieten met een hoofdletter ‘G’!

Synopsis ‘Uit het dagboek van Grace’

Op een dag wordt Grace wakker in het bed van Bernard O’Malley – haar ietwat suffe, nieuwe collega van de IT-afdeling op kantoor. Grace weet dat het nu goed mis is en dat ze door deze actie haar relatie van 1 jaar, 3 maanden, 9 weken en 6 dagen op het spel heeft gezet.

Grace beseft dat haar leven een puinhoop is: een saaie baan zonder uitzicht op beter, een relatie op afstand en een gespannen band met haar moeder en zussen. Gedwongen door de werkelijkheid en gesteund door Bernard besluit ze weer de regie over haar eigen leven te nemen. Stukje bij beetje weet ze het enorme schuldgevoel van zich af te zetten waar ze sinds die ene vakantie in Spanje mee rondloopt. En Bernard blijkt toch een stuk minder suf dan ze in eerste instantie gedacht had…

uithetdagboekvan

Samenvattig

Het verhaal begint tragisch met een stukje uit het verleden van Grace. Door een wat domme actie van haar komt haar broer, en beste vriend, om het leven. Iets waar Grace zo’n ontzettend schuldgevoel door heeft opgebouwd waar ze sinds dat verschrikkelijke moment mee moet leven. Ook voelt ze aan dat haar moeder het haar kwalijk neemt dat Patrick uit hun leven is gerukt.

Door een domme dronken actie belandt Grace in het bed van een collega. Is nu haar relatie met Shane voorbij? Ze verzwijgt haar daad tijdens het contact met Shane, wat misschien makkelijker gaat omdat hij niet bij haar is. De relatie met Shane is overigens ietwat problematisch. Wil hij nou echt serieus met Grace of vindt hij haar toch niet voldoen aan zijn eisen?

Grace haar beste vriendin Caroline, een prachtige vrijgezelle vrouw, is tevens haar kamergenoot. Ook Caroline krijgt niet te horen wat Grace voor fout heeft begaan. Als op een gegeven moment Caroline een blind date heeft en dit blijkt Bernard te zijn, krijgt Grace het flink benauwd. Want sinds dat slippertje heeft Grace Bernard geen moment uit haar gedachten kunnen krijgen.

We volgen Grace tijdens haar dagelijks leven, haar werk, haar voorbereiding op het huwelijk van haar zus en haar verdriet om haar broer. Het boek bevat heel veel humor en klungelige acties van Grace die dan ook nog eens heerlijk droog uit de hoek kan komen. Ik heb een zwak voor haar!

Dit boek is een heerlijk, makkelijk te lezen roman die je even meeneemt in het chaotische leven van Grace!

uithetdagboekvan

Dit boek krijg van mij 4 sterren!

Informatie

Uit het dagboek van Grace – Ciara Geraghty

Karakter Uitgevers

Paperback, 560 pagina’s

ISBN: 9789045219257

Prijs: €17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge