Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: Een vriendin voor opa – Vivian den Hollander

een vriendin voor opa

Ik hoefde het boek nog niet eens voor te lezen of Thomas had al de grootste lol om dit boek. Hij vond de cover hilarisch! ‘Zo’n dikke opa kan toch niet aan die touwen hangen?!” en “Mam, kijk die dunne slungelige beentje van die opa nou!”. Een boek wat door een cover al een succes is heeft bij mij al punten gescoord! Kinderen op deze manier van boeken laten leren houden is wat mij betreft de beste manier. Ik ben met Thomas lekker op de bank gekropen en ben het boek gaan voorlezen.

een vriendin voor opa

Achterflap

“Tom en Mila maken zich zorgen. Opa Bak, hun oppas, is zo stil. Hij maakt nooit meer een radslag. En vergeet koekjes mee te nemen. Voelt hij zich soms alleen? Ineens hebben ze een idee: opa heeft een vriendin nodig! Ze moet van dieren houden. En natuurlijk ook sportief zijn! Samen gaan Tom en Mila op zoek. Lukt het om iemand voor opa te vinden?”

Op dit moment moet ik het boek nog voorlezen aan Thomas omdat hij pas net gestart is in groep 3. Kinderen uit groep 4 kunnen dit boek al heel goed zelf lezen. De zinnetjes zijn kort en in duidelijke taal. Een aanrader voor kinderen vanaf groep 4 om zelf te lezen en ze enthousiast te krijgen voor boeken en lezen!

een vriendin voor opa

Elke pagina is verrijkt met één of meerdere mooie en grappige illustraties. Dit maakt het boek extra boeiend voor kinderen. Naast het leuke verhaal kunnen zij op elke pagina hun ogen uitkijken naar de kleurige tekeningen.

Het boek bevat de nodige dosis humor en grappige situaties die Thomas vaak een grote glimlach op zijn gezicht gaf. Normaal lees ik elke avond één hoofdstuk voor het slapen gaan, maar daar was Thomas het niet mee eens. Hij wilde doorlezen!

een vriendin voor opa

Het feit dat het ook nog eens over verliefd zijn gaat zorgde voor grappige situaties in huis. Als ik een beetje doorging over verliefdheid begon Thomas al meteen te lachen. “Mammmmm, doe niet zo raar.” (maar wel stiekem met een grote glimlach verder luisteren naar het verhaal).

‘Een vriendin voor opa’ is een favoriet bij ons in huis geworden! Ik weet zeker dat als Thomas zelf kan lezen hij dit boek ook zelf zal gaan lezen. De humor, toegankelijke taal en gave illustraties maken dit boek tot een 5 sterren boek! (en maakt mij tevens nieuwsgierig naar de andere boeken van Vivian den Hollander. Daar ga ik voor Thomas zeker naar kijken binnenkort)

“‘Een vriendin voor opa’ zal bij alle kinderen een grote glimlach op het gezicht toveren.”

Informatie

Een vriendin voor opa – Vivian den Hollander

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Hardcover, 32 pagina’s

ISBN: 9789000360703

Prijs: 8,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of op Bol.com (klik hier)

****

Liefs Hilde

**Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Het ziet er zo leuk uit met de kleurrijke illustratie’s!

    Xoxo

    september 21, 2018 at 06:47
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge