Follow:
boeken, review

Boekenreview: Showstopper – Hayley Barker

showstopper

Bij het zien van deze cover wist ik meteen dat ik het boek wilde lezen. Wat een geweldige cover heeft dit boek! En dan heb ik nog maar het leesexemplaar, het origineel heeft goud langs de randen! Hoe tof! Maar alleen een mooie cover geeft nog geen goed boek natuurlijk. Dus in deze review laat ik weten of de inhoud net zo tof is als de cover. 😉

Achterflap

“Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?”

De setting van het circus geeft het verhaal meteen een magische lading. Hayley Barker weet op een zeer prettige manier een sfeer te laten ontstaan waardoor je als lezer jezelf in het circus waant. Hayley Barker heeft een fijne manier van schrijven waardoor je heel veel meekrijgt van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Een voordeel van deze manier van schrijven is ook dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt.

Showstopper is het eerste deel van een tweeluik. In dit deel maak je kennis met Ben en Hoshiko (de Kat). Het verhaal wordt ook vanuit beide perspectieven geschreven. Elk hoofdstuk wordt om en om door één van hen verteld waardoor je beide hoofdpersonages heel goed leert kennen.

Bovenaan elk hoofdstuk staat duidelijk aangegeven dmv een tekeningetje vanuit welk perspectief je het hoofdstuk leest. Hoshiko op het koord en Ben bovenaan een berg. Erg leuk detail!

Omdat je vanuit beide personages leest leer je ze goed kennen. Je leest heel duidelijk hoe ze over de andere laag van de bevolking denken. Zo merk je dat Ben, puur door zijn opvoeding, al een overduidelijk vooroordeel heeft over de lagere bevolking, de Droesems. Naarmate hij zich meer gaat verdiepen in deze hele materie merk je dat hij zich steeds meer af gaat zetten tegen de stelling die zijn volk aanneemt. Hij ziet hoe de Droesems behandeld worden, puur vanwege hun uiterlijk en achtergrond. Hoshiko heeft daarentegen heel veel woede en boosheid naar de elite, de Zuiveren, toe. Zij weet hoe zij en haar volk behandeld wordt door de rijke bevolking. Hoe kinderen uit de sloppenwijken worden ontvoerd om in het horrorcircus te werken puur voor het vermaak van de elite.

Het verhaal heeft even tijd nodig voordat er écht wat gaat gebeuren. Maar ondanks de wat langere inleiding van het verhaal is het toch niet saai. Je krijgt namelijk heel veel informatie over de maatschappij en het circus. En juist al die informatie maakt het verhaal boeiend.

Eigenlijk heeft Showstopper een heel actueel onderwerp aangesneden. Het oordelen en handelen van mensen over mensen die anders zijn dan zij zelf zijn. En dat zet je zelf soms best even aan het denken.

Voor de horrorliefhebbers zitten er ook best een aantal bloederige scènes in. Hierdoor wordt het verhaal ook echt wat gruwelijker en niet zo zoetsappig. Het is niet voor niets het meest gruwelijke circus van Engeland. Ik hou daar wel van!

De personages die om Ben en Hoshiko heenstaan worden ook goed beschreven. Ik vond het fijn dat er niet een overdaad aan personages in dit boek voorkomt waardoor je de draad soms kwijt kan raken. Een mooi overzichtelijk aantal die ook allen wat aan het verhaal toevoegen.

De spanning tussen Ben en Hoshiko, die elkaar nog maar net kennen, spat van de pagina’s af. Vooral Ben, die zijn hele leven al voor Hoshiko op het spel zet om haar te redden, verandert in een ware held. Heerlijk om te lezen!

Een Young Adult boek die voor de fans van de Hongerspelen een absolute must read is!

Dit boek heeft spanning, romantiek, vriendschap, mysterie en drama. Als je eenmaal goed in het verhaal zit laat het je niet los. Het verhaal heeft een open einde en laat je zeker snakken naar het vervolg!

Van mij krijgt Showstopper van Hayley Barker 4 sterren!

Informatie

Showstopper – Hayley Barker

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 416 pagina’s

ISBN: 978-90-261-4380-9

Prijs: 17,99

Verkrijgbaar bij de stenen boekhandels en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen ter review ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Jessica J.

  Fijn dat je vanuit beide personages leest. Dit boek lijkt me wel wat!
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #94 • Nieuwe lay-out en tafel vol ChineesMy Profile

  maart 13, 2018 at 10:00
 • Reply Maaike

  Klinkt als een sensationelere versie van The Night Cirucs van Erin Morgenstern. Die al eens gelezen? Dat is echt een magistraal mooi boek.
  Maaike onlangs geplaatst…Combined book review | February 2018My Profile

  maart 13, 2018 at 11:51
  • Reply hillybillybeauty

   Die heb ik een aantal jaren geleden proberen te lezen. Daar kwam ik toen niet doorheen. Maar misschien had ik toen niet zo’n geweldige leesflow…haha

   maart 13, 2018 at 11:59
 • Reply Miranda

  Staat op mijn wensenlijstje. Lijkt mij een fantastisch boek.

  maart 13, 2018 at 12:02
 • Reply Maxime

  Wat een toffe cover!

  maart 13, 2018 at 15:28
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge