Follow:
budget, huidverzorging

Budget huidverzorgingstips!

Zelf ben ik in geen jaren meer naar een schoonheidsspecialiste geweest. Ik gun mijzelf de tijd en het geld er niet voor. Mijn moeder daarentegen gaat regelmatig en gaf mij wat tips die zij van haar eigen schoonheidsspecialiste had gekregen. Budget tips wel te verstaan. En laat ik daar nou juist oren naar hebben. Alles om te besparen toch?

Reinigen met kokosolie

Voor mij nu al de beste tip van de drie! Dit is echt zalig in gebruik. Ik wil, denk ik, nooit meer anders. Al schreef ik nog niet zo lang geleden een blog over de reiniging van The Body Shop (die ik overigens ook erg prettig vind), voor mij zal het vanaf nu, tot ik mijn voorraad andere reinigingsproducten heb opgemaakt, alleen nog maar kokosolie zijn.

Uiteraard ging ik op zoek naar een voordelige pot kokosolie. Na wat speurwerk kwam ik uit bij een pot van de Action. Een pot van 500ml voor maar 3,29. (het gaat om deze pot)

Kokosolie

Het enige waar ik even moeite mee had, was het product uit de pot krijgen. Inmiddels heb ik er gewoon een theelepeltje naast liggen waar ik een laagje mee afschaaf. De kokosolie smelt door de warmte van je huid. Je kan het heerlijk inmasseren en afspoelen. Omdat het om een olie gaat blijft er wel een laagje op je huid “liggen”. Ik gebruik wasbare wattenschijfjes onder de douche om mijn huid extra goed te reinigen van de kokosolie. Mijn huid voelt daarna super zacht!

Ik heb de wasbare wattenschijfjes van Bamboozy. Super handig en milieuvriendelijk.

Ik merk dat ik elke ochtend en avond het liefst met de kokosolie wil reinigen. Helaas heb ik nog flink wat andere producten die ik ook moet opmaken. Weggooien vind ik zonde. Dus ik wissel het nu een beetje af. Maar de tip van de kokosolie is echt mijn favoriet!

Rozenwater

BT's Rozenwater (1000ml) 1000ml

Oke, deze fles ziet er niet heel aantrekkelijk uit. Hij zou niet misstaan in je keukenkastje bij je schoonmaakspullen. Het is toch echt een product voor je gezicht. In plaats van allemaal (chemische) lotions op je gezicht te gebruiken adviseerde de schoonheidsspecialiste gewoon rozenwater te gebruiken. Veel milder voor je gezicht.

Je komt dit product bij verschillende online drogisten tegen, bij Bol.com en wellicht ook wel in fysieke winkels. De prijzen lopen nogal uiteen, dus vergelijk even goed voordat je je aankoop doet. Wanneer mijn huidige fles lotion op is ga ik ook over op rozenwater. Ik giet het dan gewoon even over in een lege verpakking van iets anders. Dan staat het toch wat leuker op de plank in de badkamer 😉

Vitamine E olie

250ml

De schoonheidsspecialiste adviseerde ook vitamine E olie aan mijn moeder. Een druppeltje door je nachtcrème bij het aanbrengen en je huid zal hier ontzettend van oppeppen. Je kan dit gewoon mengen met een simpele nachtcrème van een huismerk. Geen tientallen euro’s verspillen aan dure en luxe nachtcrèmes, totaal niet nodig volgens de schoonheidsspecialiste. Een hydraterende nachtcrème met een druppeltje vitamine e olie is voldoende!

Het flesje wat ik hierboven heb geplaatst vond ik online bij het Kruidvat. Ik heb het zelf nog niet aangeschaft, ik maak eerst mijn eigen serums even op. Dit flesje bevat 250ml en is 5,99. Je zal er natuurlijk heel erg lang mee doen omdat je maar weinig hoeft te gebruiken per keer.

Mijn moeder gebruikt deze tip al wel enkele weken en ziet haar huid echt opknappen. Dus zij is van mening dat het zeker effect heeft.

Conclusie

De schoonheidsspecialiste van mijn moeder is een voorstander van zoveel mogelijk natuurlijke producten gebruiken voor je huid. Geen, of zo min mogelijk, chemische stoffen op je huid smeren is het beste. Dankzij deze 3 tips, die ook nog eens super budgetproof zijn, zal ik mijn huidverzorgingsassortiment drastisch doen inkrimpen. Wat ook weer beter is voor het milieu omdat ik minder verpakkingen nodig heb. Ontspullen, minder kosten en ook nog eens op natuurlijke basis. Ik zeg doen!

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge