Follow:
beauty, samenwerking

Hoe stel ik zelf een zonnebril bij?

Zit je zonnebril al een tijdje niet comfortabel meer? Dan frustreert dit je vast en zeker. Probeer in dat geval eens om je zonnebril bij te stellen. Mogelijk dat de bril hierdoor weer als gegoten zit. Als je niet eerder zelf een zonnebril bijgesteld hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je dit aanpakt. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je zelf je zonnebril bijstelt.

Neusvleugels verstellen

Het is bijzonder vervelend als je zonnebril constant van je neus glijdt. Je moet hem dan elke keer weer omhoog drukken, zodat je ogen goed beschermd worden. Als je een zonnebril met neusvleugels hebt, kun je dit probleem relatief makkelijk tackelen. Het bijstellen van de neusvleugels is dan waarschijnlijk al voldoende om te voorkomen dat de bril nog van je neus glijdt.

De neusvleugel van een zonnebril kun je het beste bijbuigen met je duimen. Nadat je ze lichtjes gebogen hebt, zet je de bril weer op. Is het probleem nog niet verholpen? Buig de neusvleugels dan nog iets verder bij. Als je het idee hebt dat een zonnebril met neusvleugels te strak zit, buig je ze juist naar buiten. Ook hier kun je het beste je duimen voor gebruiken.

Breedte van de pootjes aanpassen

Een zonnebril dames kan niet alleen een drukkend gevoel op de neus uitoefenen, maar ook op je slapen. Draag je de bril veelvuldig? Dan kan deze druk ervoor zorgen dat je hoofdpijn krijgt. Als je dit probleem herkent, wordt het tijd om de pootjes van de bril aan te passen. Omdat de bril te strak zit, buig je de pootjes lichtjes naar buiten. Buig de pootjes telkens een klein beetje en zet de bril op om te voelen of je minder druk op je slapen ervaart.

Heb je een zonnebril zonder neusvleugels en zit hij te strak op je neus? Dan kun je hier mogelijk verandering in brengen door de pootjes iets te buigen. Wanneer je ze naar buiten buigt, is de kans groot dat de druk op je neus vermindert. Als de bril van je neus glijdt, buig je de pootjes naar binnen. Buig ze niet te ver, want dan kan er druk op de slapen ontstaan.

Ga voorzichtig te werk

Aan het zelf bijstellen van een zonnebril zijn risico’s verbonden. Als je te veel druk uitoefent op de pootjes of neusvleugels kunnen deze namelijk afbreken. Ga daarom uiterst voorzichtig te werk als je zelf je zonnebril bij wilt stellen. Ben je bang dat je je zonnebril kapotmaakt? Of lijkt het je gewoon geen goed idee om hem zelf af te stellen? Neem hem dan mee naar een opticien. De professionals die hier werken weten precies hoe ze jouw zonnebril bij moeten stellen. Jouw zonnebril blijft zo heel en je weet zeker dat hij straks weer als vanouds zit.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge