Follow:
gezin, kids, lifestyle, samenwerking

Tips om te bingewatchen op Netflix tijdens de herfstmaanden

Nu het herfstvakantie is, en het weer niet al te denderend, staat Netflix bij ons veel aan. De kinderen vinden altijd wel iets leuks om te kijken tijdens dit soort druilerige dagen. De late avond is voor mijzelf. Andries en ik kijken vaak samen een serie, maar nu hij in Zweden zit kan ik zelf bingewatchen tot ik een ons weeg! Zalig! Hieronder wat tips!

Mindhunter

Het voordeel van een grote familie is toch wel dat er van alle kanten tips worden gedeeld om te kijken op televisie. Onlangs was ik bij mijn zusje en zij vertelde over een gave serie die zij en haar man aan het kijken waren; Mindhunter. Waar gaat deze gave serie over?

In 1977 ondervragen twee FBI-agenten van de Behavioral Science Unit verschillende seriemoordenaars in een poging om hun manier van denken te begrijpen, hun gedrag te voorspellen en andere moordzaken op te lossen. In hun baanbrekend werk moeten de twee regelmatig opboksen tegen de vooroordelen, twijfels en gedateerde methodes van de lokale politiediensten en hun eigen FBI-collega’s. (Wikipedia)

Ik vind de sfeer van de serie doordat het afspeelt in de jaren ’70 fantastisch! Dit is echt een serie waar je zo een paar afleveringen per keer van zou kunnen kijken.

Hacks om oneindig mee te bingewatchen

Als je een paar uurtjes wilt ontspannen en non-stop je favoriete serie wil bingewatchen zijn de volgende Netflix Hacks erg handig.

 • Check de sterren bij de series en films. Wist je dat deze zijn afgestemd op jouw voorkeuren? Het kan dus zijn dat deze sterren afwijken bij iemand anders. Wil je een keertje buiten je comfort zone? Laat de sterren dan gewoon even voor wat ze zijn en laat je verrassen! 😉
 • Bij KPN kijk je heel gemakkelijk Netflix via Interactieve TV. Geen gedoe met Chromecasts, Apple TV of extra kabeltjes. En je betaalt je Netflix-abonnement gewoon via je KPN-factuur. Netflix bij KPN is dus super handig!
 • Soms krijg je niet al het nieuwe aanbod te zien in je overzicht omdat Netflix dit selecteert op jouw voorkeur. Dat is dus niet handig! Kraak dus de code!Wist je dat ieder genre een speciale code heeft? Zoek je op die code, dan zie je in één oogopslag alle films en series uit dat genre. Ongeacht jouw kijkverleden en persoonlijke voorkeuren. Wil je deze code kraken? Dat kan als je Netflix op een desktop of laptop kijkt. Je plakt de code achter deze Netflix-URL: netflix.com/browse/genre/.Hieronder de codes van de meest voorkomende genres:
  Actie & Avontuur: 1365
  Klassiekers: 31574
  Komedies: 6548
  Documentaires: 6839
  Romantische films: 8883
  Thrillers: 8933
 • Hou jij niet van het eindeloze gebuffer als een film of serie moet laden? Druk Shift+Alt+Ctrl+S in, open het menu en zet ‘bitrate’ lager. That’s it! Nooit meer bufferen, gewoon direct je film opzetten.

Bates Motel

Dit is één van mijn meest favoriete creepy series op Netflix. Ik vind acteur Alfred Thomas Highmore, Norman Bates in de serie, een fantastische acteur. De sfeer in de serie is geweldig. Het is geen ‘snelle’ serie, maar ik hou juist van de monologen en het duistere wat het uitstraalt. Geweldig!

Norman en zijn moeder gaan na de dood van vader/echtgenoot een motel beginnen. Al heel snel voel je als kijker dat er een vreemde band tussen moeder en zoon is. En wat hebben ze te verbergen over de dood van vader/echtgenoot? Kijk voor een uitgebreide samenvatting van deze serie op Wikipedia.

Dark

Normaal heb ik wat moeite met series die niet in het Engels zijn. Ik moet mij dan toch meer focussen en kan niet even tijdens het kijken weglopen om bijvoorbeeld een kop thee te halen. Bij Dark wilde ik toch wel proberen of ik het wat vond. Deze serie waarin Duits wordt gesproken pakte mij direct. De verhaallijnen zijn super goed uitgewerkt en de serie is ontzettend spannend. Ook het acteerwerk is zeer goed. Al met al een geweldige serie! (ik moet nog een paar afleveringen kijken van deze serie, ik ben reuze benieuwd!)

Dark draait om de gebeurtenissen in het Duitse plaatsje Winden die zich afspelen in het jaar 2019. In dat jaar verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. De serie draait primair om 4 gezinnen die over 3 generaties met elkaar vervlochten zijn. Vanaf de opening van de kerncentrale in 1953 blijkt er in het grottenstelsel van Winden een gangenstelsel verborgen te liggen, dat in contact staat met 33 (1986) en 66 (2019) jaar daarna. Middels deze gangen kunnen personen in de tijd reizen en het heden beïnvloeden. (Wikipedia)

Grimm

Hou je van fantasy, spanning en humor? Dan is Grimm écht iets voor jou. Inmiddels hebben Amy en Fenna deze serie ook al helemaal gebingewatched. Het stuntelige image van acteur Silas Weir Mitchell (links op de afbeelding) is echt geweldig. Hij speelt Monroe en is absoluut mijn favoriete personage in deze serie. De serie telt inmiddels al 6 seizoenen, dus je kunt even vooruit.

De serie gaat over politierechercheur Nick Burkhardt in Portland, Oregon die ontdekt dat hij een zogenaamde Grimm is, iemand die strijdt tegen allerhande mythische wezens. Die wezens zien eruit als doodgewone mensen, maar een Grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. Ze zijn veelal geïnspireerd op de wezens die voorkomen in de sprookjes van de gebroeders Grimm. (Wikipedia)

Peaky Blinders

Deze geef ik wel als tip, maar kan ik zelf nog niet beoordelen omdat ik hem zelf nog moet kijken. Ook deze kreeg ik binnen de familie als tip om te kijken. Zodra ik Mindhunter heb gekeken is het dus tijd om Peaky Blinders te bingewatchen. Hebben jullie deze al gezien? Laat het me weten wat je ervan vindt!

Als het een beetje qua sfeer lijkt op de boeken van Arrowood, oud Engeland, intrige en misdaad, dan ben ik om.

Nog veel meer…

Natuurlijk is er zoveel meer wat op Netflix het kijken waard is. Voor Thomas zijn alle Lego movies en series altijd favoriet. Ook Boss Baby vindt hij helemaal geweldig. Oudere series als Gilmore Girls en Friends zijn altijd heerlijk om te kijken als je geen zin hebt om erg na te denken tijdens het tv kijken. Amy en Fenna zijn meer van Pretty Little Liars en 13 Reasons Why. Eigenlijk heeft Netflix voor iedereen wat wils en kan je bingewatchen wat je wilt. Enjoy!

Liefs Hilde

** Dit is een samenwerking**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Jouvence

  Ja! Peaky Blinders <3

  oktober 30, 2019 at 12:10
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge