Follow:
boeken

Dader op het spoor: De ontvoerde schat – M.G. Leonard & Sam Sedgman

Als ik in de winkel een serie mag adviseren voor kinderen die van boeken houden met wat avontuur is dit de serie die ik vaak als één van de eerste pak. Ook door de leuke illustraties leest deze serie als een trein! (leuke woordspeling) Elk boek heeft een nieuw avontuur waar je als lezer volop van kan gaan genieten. ‘De ontvoerde schat’ is het tweede boek in de serie. En wetende dat er al 6 delen zijn kan je nog volop genieten van deze gave serie.

De ontvoerde schat

Wanneer ineens de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt de elfjarige Alex op de zaak. Kan hij de ontvoerder ontmaskeren voordat de trein aankomt in San Francisco?

De ontvoerde schat is deel 2 in de populaire serie Dader op het spoor, superspannende detectives voor echte speurneuzen vanaf 9 jaar.

Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres kan Alex niet wachten op een tweede treinreis. Dus denkt hij geen seconde na als zijn oom Ben, die reisjournalist is, hem uitnodigt mee te gaan op de California Comet om de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco te maken. Wanneer onderweg de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt Alex in de zaak. Kan hij haar ontvoerder ontmaskeren voordat de trein San Francisco bereikt?

Super leuke serie

Ik heb inmiddels al meerdere delen gelezen in deze serie en ben dol op de schrijfwijze van M.G. Leonard en Sam Sedgman. De boeken lezen vlot en het verhaal pakt je al snel. Het idee van een verhaal met een mysterie wat zich op een trein afspeelt is sowieso heel slim gekozen. Het idee dat de spannende situatie zich op een voertuig afspeelt waar je niet zo snel van af kan is natuurlijk extra spannend.

Hoofdpersonage Alex is in dit deel weer met zijn oom op een treinreis. Hij mag mee op de California Comet om een reis door Amerika te maken. Ook dit verhaal heeft natuurlijk weer een spannend mysterie om door Alex en zijn vrienden te worden opgelost. Door het hele boek staan gave illustraties die het leesplezier (voor vooral jongeren) flink zal doen toenemen. Ik vergelijk deze serie altijd een beetje met Agatha Christie, alleen dan voor jongeren. Heerlijke boeken voor kinderen vanaf een jaar of 8/9 om heel veel leesplezier mee te ontwikkelen!

Informatie

Dader op het spoor – De ontvoerde schat

M.G. Leonard & Sam Sedgman

Hardcover, 224 pagina’s

Uitgeverij de Fontein

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge