Follow:
boeken

De Beminde – Kiera Cass

Of ik mee wilde doen met het lezen van het nieuwe boek van Kiera Cass nog voordat het boek officieel in de winkel zou liggen? Na het zien van deze cover en het persbericht wilde ik dat heel graag! Ik heb de Selectie serie van Kiera Cass nog nooit gelezen, maar wel veel positieve reacties over gelezen. Ik werd daarom erg nieuwsgierig naar dit nieuwe boek van haar. Inmiddels is het boek officieel te koop en heb ik hem inmiddels gelezen. Wat vond ik ervan?

Synopsis ‘De Beminde’

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

Samenvatting

Hollis woont met haar ouders aan het hof van koning Jameson. Een jonge koning die op zoek is naar zijn koningin. Hollis is nogal een impulsief en lichtelijk naïef meisje die merkt dat de koning wel wat extra aandacht aan haar begint te besteden. Haar ouders zijn geen liefdevolle mensen, en proberen alles op alles te zetten dat hun enigst kind de vrouw van de koning zal worden.

Hollis vindt alle aandacht in het begin prachtig. Ze vindt het hele gebeuren spannend en doet haar best de koning te pleasen. Tot er een gezin uit een ander land bij de koning aanklopt met de vraag te mogen verblijven in zijn koninkrijk Coroa. In het gezin bevindt zich de knappe Silas. Een jongen waar Hollis zich meteen bij op haar gemak voelt en een gigantische aantrekkingskracht. Maar ze moet zich inhouden, ze is voorbestemd om met de koning te trouwen.

Wanneer de dag dichterbij waarop, volgens de geruchten, koning Jameson zijn mooie Hollis ten huwelijk zal vragen, beginnen de twijfels bij Hollis toe te slaan. Is zij wel zo geschikt om naast de koning een lang te leiden? Wil ze wel een leven waarin alles voor haar bepaald wordt? Zeker na een vreemd incident met een afspraak die Jameson heeft gesloten met de nare koning van Isolte.

Mening

Voor ongeveer driekwart van het boek las het boek prettig weg. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan het leven in het kasteel van koning Jameson en de naderende verloving van Hollis en Jameson. De vriendschap van Hollis en haar vriendin Delia Grace komt aan bod en het contact tussen Hollis en de familie van Silas. Het las lekker weg, niet al te veel diepgang, maar soms is het gewoon heerlijk om zo’n boek te lezen. Tot het laatste kwart van het boek wilde ik het boek zeker 3,5/4 sterren geven.

Maar toen……

Uit het niets komt er een heftige gebeurtenis. Iets wat verderop in het verhaal ook niet echt duidelijk wordt uitgelegd of afgerond. Ik zat nog met verwarring, emotie en onbegrip van wat er was gebeurd en het verhaal werd daarna voor mijn gevoel afgeraffeld. Geen afsluiting van wat er was gebeurd, en ook de personages waren voor mijn gevoel alweer heel snel ‘de oude’. Ik vond sommige dingen die gebeurde tijdens deze ‘plottwist’ ook onnodig en alleen maar zorgen voor extra drama waar dit boek naar mijn idee niet voor bedoeld was. Ik was oprecht boos op de auteur dat zij dit zo ‘out of nowhere’ in het verhaal heeft verweven en het zo afgeraffeld heeft. Hierdoor heb ik mijn sterren bijgesteld naar een krappe 3 sterren.

Ik heb wel besloten het vervolg te lezen omdat mijn onderbuik gevoel zegt dat er iets rechtgezet gaat worden wat in dit deel fout is gegaan. Maar als dat niet het geval blijkt te zijn weet ik niet of ik nog toekomstige boeken van deze auteur zal gaan lezen…;-)

Informatie

De Beminde – Kiera Cass

Uitgeverij Best of YA

Paperback, 272 pagina’s

ISBN: 9789000372751

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek van de uitgever ontvangen ** Het artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge