Follow:
boeken

De Gifmengster – J.M. Anna

de gifmengster

“Hilde, zou jij het leuk vinden om weer een boek van mij te lezen en naar eerlijkheid willen recenseren?” Deze vraag kreeg ik van auteur J.M. Anna (pseudoniem) via Instagram. Maar natuurlijk wilde ik dat wel! De Gifmengster is een romantische fantasy wat zich afspeelt in een middeleeuwse setting. Onderwerpen als liefde, onvoorwaardelijke vriendschap, (machts)misbruik komen allemaal aan bod. Hou je van de serie Outlander? Dan mag je dit boek niet missen!

Achterflaptekst ‘De Gifmengster’

Omdat Anne Dyewards vader een van de laatste erfgenamen van de verstoten koninklijke familie is, dwingt de huidige koning van Astoris haar te trouwen met zijn zoon en kroonprins William, om verdeeldheid en burgeroorlogen in het land te stoppen. Na een rustig leven als dochter van een baron, komt Anne met haar familie aan het hof wonen. William blijkt te kampen met een persoonlijkheidsstoornis en probeert zich staande te houden onder de tirannie van zijn vader. De koning blijkt niet vies te zijn van veel te jonge vrouwen en Annes vader wordt weggewerkt door de Kroonraad.

Anne stort zich op de verworpen geneeskunde en gaat in de leer bij een alternatieve dokter. Ondertussen bouwt de spanning aan het hof zich op en probeert ze haar familie krampachtig bij elkaar te houden. Als het noodlot toeslaat, is het tijd om te vluchten.

de gifmengster

Samenvatting

‘De Gifmengster’ is het eerste deel uit een serie, de Astoris-serie. Dit eerste deel kan eveneens als een standalone gelezen worden. J.M. Anna is een Nederlandse auteur. Ik vind het altijd leuk om boeken te lezen van eigen bodem!

Wat ik in dit boek ontzettend waardeerde is de beeldende manier van schrijven. Dit mistte ik soms in het andere boek van J.M. Anna wat ik eerder recenseerde, Mijn hele leven lang, maar is in dit boek volop aanwezig. Hierdoor krijg je een prachtig beeld van de Middeleeuwse taferelen rondom het hof van de koning van Astoris. De vertrekken in het kasteel, de kruidentuinen rondom het kasteel en naderhand ook de omgeving waarin Anne en William zich bevinden. Dit maakt het boek ontzettend sfeervol en laat je als lezer afreizen naar een andere wereld.

Anne is een ontzettend sterk personage. Ze is nog jong en wordt gedwongen te trouwen met iemand die zij niet heeft uitgekozen. Toch weet ze het beste ervan te maken. Als blijkt dat William anders is dan de “normale” man en kampt met woedeaanvallen en flinke nachtmerries krijgt ze er nog een zorg bij. Door deze intensieve zorg ontstaat er een band tussen Anne en William die steeds sterker wordt. Met de koning botst het ontzettend. Anne en de koning zijn beide zeer sterke en trotse personages en dat botst. Dit geeft de nodige spanning aan het verhaal.

Anne leert in haar vrije tijd veel over planten-geneeskunde. Waaronder ook over het maken van gif (je weet maar nooit waar dit nog goed voor is ;-)). De auteur heeft hiervoor inspiratie gehaald uit de geschiedenis. Anne is namelijk licht gebaseerd op de Franse koningin Catharina de Medici.

Als het te gevaarlijk aan het hof wordt besluiten Anne en William te vluchten. Ook hier bouwt de spanning zich steeds verder op en wil je als lezer niet stoppen met lezen. Het verhaal zit voor plotwendingen en goed uitgewerkte verhaallijnen waardoor er een zeer sterke romantische fantasy is neergezet.

Het verhaal wordt verteld vanuit de Anne, in de eerste persoon. Op deze manier sluit je haar personage al heel snel in het hart. Anne heeft humor, is slim en zorgt ervoor dat je als lezer in alles wat ze doet en besluit mee wil “reizen”. De luchtige manier van schrijven van de auteur laat Astoris en al haar personages tot leven komen in dit zeer sterke eerste deel van de Astoris-serie. Ik kan niet wachten op het volgende deel en weer mee te reizen met Anne…

de gifmengster

Informatie

De Gifmengster – J.M. Anna

Emma Books (uitgegeven in eigen beheer)

Paperback, 396 pagina’s

ISBN: 9789463455817

Prijs: €19,95/ E-book €6,95

Verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek van de auteur ontvangen ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge