Follow:
boeken, kids

De jongen die iedereen laat lachen – Helen Rutter

Soms lees je een kinderboek die je niet alleen heel leuk vindt, maar die je ook raakt. Ik heb dit boek aan één stuk uitgelezen, zo geweldig vond ik het. Ik kon het hele verhaal voor mijn ogen zien afspelen en er waren echt momenten dat ik het te kwaad had hoor! Dit boek zal heel veel kinderen die wat onzeker zijn helpen. Een belangrijk boek wat wat mij betreft ook verfilmd zou mogen worden.

Synopsis ‘De jongen die iedereen laat lachen’

Wat is de overeenkomst tussen een ovenwant en iemand die stottert?
Je merkt pas hoeveel ze kunnen hebben als ze voor hete vuren komen te staan.
Billie Pieters is een elfjarige jongen met maar één droom: een stand-up comedian worden. Hij doet niets liever dan het bedenken van de leukste grappen en pakkende slotzinnen. Er is alleen één probleem: Billie stottert.
Op school zegt hij zo min mogelijk, en zijn grappen durft hij alleen aan zijn oma te laten horen. Maar Billie kan niet voor eeuwig blijven wegrennen.
Kiest hij voor de spotlight, of blijft hij liever onzichtbaar?
De jongen die iedereen laat lachen is een grappig en ontroerend verhaal over vriendschap en durven zijn wie je bent.

Samenvatting

Naar een nieuwe school gaan is al spannend, voor heel veel kinderen. Maar als je ook niet wil dat je klasgenootjes weten dat je stottert wordt vrienden maken erg lastig. Billie probeert daarom koste wat kost ervoor te zorgen dat hij niets hoeft te zeggen in de klas. Hij blijft op de achtergrond en houdt zich stil. Totdat er een opdracht komt waarbij hij er niet aan ontkomt om te praten in de klas. Hij probeert er alles aan te doen om onder de opdracht uit te komen. Zich ziek voordoen zodat hij niet naar school hoeft, speciale thee drinken die het stotteren moet voorkomen…. Helaas lijkt het er op dat hij zijn grootste angst onder ogen moet komen.

De gevoelens van wanhoop die Billie heeft zijn zo realistisch beschreven in het boek. Het is soms hartverscheurend en zo verdrietig om te lezen hoe onzeker Billie is. Je zou hem het liefst een dikke knuffel willen geven en zeggen dat hij oké is zoals hij is. Helen Rutter heeft die gevoelens echt fantastisch beschreven! Je voelt dat de leerkracht door heeft wat Billie zo onzeker maakt en probeert er alles aan te doen om Billie zich op zijn gemak te laten voelen. Voetje voor voetje lijkt Billie zich te openen voor zijn klas en lijkt hij wat zekerder te worden. En wanneer we het einde van het boek naderen, waarbij de grote opdracht uitgevoerd moet worden, voel je een soort trots voor Billie groeien. Pfffff, ik zat echt met een dikke keel en tranende ogen het einde te lezen. Fantastisch!!

‘De jongen die iedereen laat lachen’ is een boek wat mij nog heel vaak te binnen schiet. In één woord; prachtig!

Informatie

De jongen die iedereen laat lachen – Helen Rutter

Uitgeverij Billy Bones

Hardcover, 248 pagina’s

ISBN: 9789463850469

Prijs: €18,99

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge