Follow:
boeken, review

De schaduw van mijn moeder – Nikola Scott

de schaduw van mijn moeder

Ik hou van boeken die een familiegeschiedenis beschrijven. Geheimen uit het verleden, intriges en een hoop historie. Ik denk dat die liefde voor deze verhaallijnen begonnen in mijn tienerjaren toen ik verzot was op de boeken van Virginia Andrews. Daar stonden familiegeheimen ook altijd centraal. De cover van ‘De schaduw van mijn moeder‘ sprak mij meteen aan. Een romantische cover, ik hou ervan.

“Hoe ontdek je de waarheid over het verleden als de enige persoon die erbij was niet meer leeft?”

Achterflap

de schaduw van mijn moeder

“1958. De jonge Elizabeth wordt naar het landgoed van de rijke familie Shaw gestuurd, zodat ze de laatste dagen van haar zieke moeder niet hoeft mee te maken. Daar wordt ze verliefd, zonder iemand in de buurt om  haar te waarschuwen voor haar naïviteit.

Tientallen jaren later denkt Addie dat ze, ondanks hun moeizame relatie, alles weet over haar recent overleden moeder Elizabeth. Wanneer er een vreemde vrouw voor de deur staat die beweert dat ze Addie’s zus is, is ze verbijsterd. Is Addie’s hele leven dan één grote leugen?

Addie moet zien te achterhalen wat er tijdens die ene zomer is gebeurd, die zonovergoten zomer waar haar moeder nooit over sprak, en de nacht die het leven van een jong meisje voor altijd veranderde.”

Het verhaal

Is dit een debuut? Ik kon het eigenlijk niet geloven. Voor een debuut vind ik het ontzettend beeldend en mooi geschreven. Het verhaal steekt goed in elkaar en laat je bladzijde na bladzijde hongerig om verder te lezen.

De hoofdstukken die zich in het heden afspelen worden afgewisseld door hoofdstukken over de moeder van Addie. In het begin vond ik dit nog heel even verwarrend, maar naarmate je dieper in het verhaal gezogen wordt leest het steeds makkelijker en is het ook logisch dat je flarden uit het verleden te lezen krijgt.

Als de moeder van Addie één jaar is overleden staat er opeens een vreemde vrouw aan de deur. Zij beweert een dochter van de moeder van Addie te zijn. En diep van binnen voelt Addie al dat dit best zou kunnen kloppen, ze ziet wel degelijk gelijkenissen. Ook een knagend gevoel bij Addie, over haar verstandhouding met haar moeder, doet haar besluiten op onder zoek uit te gaan. Als er ook nog een vaag telefoontje naar Addie haar moeder wordt gepleegd, een jaar na haar overlijden, weet Addie het zeker. Er klopt iets niet!

Nikola Scott heeft een zeer prettige manier van schrijven. Alle personages krijgen diepgang en het verhaal blijft boeiend. Ook de manier van het beschrijven van de omgeving is zeer sfeervol wat het verhaal ‘warmte’ geeft.

De verhaallijn over de moeder van Addie, haar jeugd en wat haar allemaal is overkomen vond ik zeer aangrijpend. Hoe was het in die tijd om als ongetrouwde jonge vrouw zwanger te zijn? En wat voor rol had haar vader, de opa van Addie, hierin? Stukje bij beetje krijg je als lezer meer informatie over de mysterieuze vrouw die beweert de zus te zijn van Addie. Hoe rijmt dit verhaal met Addie haar herinneringen en informatie?

de schaduw van mijn moeder

“‘De schaduw van mijn moeder’ zal je vanaf het begin grijpen. Prachtig boek over een intrigerende familiegeschiedenis vol geheimen.”

Informatie

De schaduw van mijn moeder – Nikola Scott

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 480 pagina’s

ISBN: 9789402700893

Prijs: 15 euro

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Prachtige cover
  Klinkt heel mooi.

  Fijne kerstdagen

  december 25, 2018 at 06:39
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge