Follow:
beauty

Zeep van Zepig; super in gebruik en voorkom plastic afval

zepig

Onlangs nam ik weer een opgemaakt video op en werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, ons gezin produceert een hele berg plastic afval! In ongeveer 1,5 maand tijd hadden wij 5 flessen shampoo gebruikt, 5 flessen! Het begon tot mij door te dringen dat wij op het vlak van plastic verbruik niet goed bezig zijn. Mijn doel voor 2019 is dus, mijn voorraad shampoo, conditioner, douche gel etc opmaken en overstappen op voornamelijk zeep. Want tegenwoordig zijn zepen niet meer uitdrogend voor de huid, maar zijn ze zo gemaakt dat ze heerlijk zacht zijn voor de huid, beter voor het milieu en zonder kunstmatige troep erin. Én natuurlijk zonder plastic afval!

Zepig

zepig

Heel blij was ik met het ontvangen van 3 heerlijke zepen van zepig.nl. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is wat meer over te stappen op natuurlijke producten. Van zeep weet ik dat het ook nog eens zuinig in gebruik is, dus volgens mij een win-win situatie! Als we dan daarmee ook nog eens wat minder plastic afval produceren in dit gezin ben ik helemaal blij.

Zepig is een webshop welke is opgestart door een ware zeep-liefhebber. Vaak komen mensen pas na het gebruik van zeep erachter hoeveel beter het is voor huid en haar. In vele douche gels en shampoos zitten zoveel chemische toevoegingen, als ik daar eens over nadenk is het eigenlijk raar dat we dat op ons lichaam gebruiken. Dus zo zoetjes aan wil ik meer producten vervangen voor zeep of andere natuurlijke producten.

Haarzeep

zepig

Naar dit product was ik het meest nieuwsgierig. Ik kende al wel (van naam) de shampoo bar van Lush en ik kon mij daar nog niet echt wat bij voorstellen. Aangezien shampoo bij ons het hardst gaat in verbruik wilde ik dolgraag een stuk zeep proberen om je haren mee te wassen.

“Deze haarzeep bestaat voor een groot deel uit kokosolie. Kokosolie is een fantastische reiniger en zorgt bovendien voor lekker veel schuim. Kokosmelk maakt de zeep heerlijk romig en daarnaast bevat de zeep onder andere mango boter, abrikozenpit olie, rozemarijn en honing. Stuk voor stuk ingrediënten die je haar verzorgen en een natuurlijke boost geven. Door de zeep over je natte haren te wrijven, ontstaat er veel schuim. Dit kun je vervolgens met je vingertoppen verder inmasseren.”

Als je je haar altijd met ‘normale’ shampoo hebt gewassen zal het een aantal wasbeurten duren voordat je haar gewend is aan een zeep-shampoo. In gewone shampoo zitten vaak siliconen die een laagje om je haar leggen. Eigenlijk helemaal niet goed voor het haar! Deze zeep heeft even een aantal keren nodig om deze siliconen te verwijderen, je haar kan dus in het begin nog wat vettig aan blijven voelen. Na een aantal keren gebruik is dit weg en wil je waarschijnlijk niet meer anders!

zepig

De zeep ruikt heerlijk en is zuinig in gebruik. De zeep bevat hele fijne voedende ingrediënten, dus je zou hem ook meteen voor je lichaam kunnen gebruiken. Minimalisme ten top!

Ingrediënten:

verzeepte kokosolie*, kokosmelk*, verzeepte olijfolie*, verzeepte castorolie, verzeepte zonnebloemolie*, verzeepte shea boter, water, verzeepte mangoboter, etherische patchouli olie*, etherische rozemarijnolie*, honing*, abrikozenpit olie, zoete amandelolie, etherische bergamotolie*, etherische pepermuntolie*, rode klei.

Prijs: 8,50 / Botma & van Bennekom Haarzeep

Flow Cosmetics Lingonberry Facial Soap

zepig

Een stuk zeep wat je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Vanwege de kalmerende eigenschappen is deze zeep prima te gebruiken als scheerzeep voor mannen. Aanbrengen op een vochtige huid (niet bij de ogen!) en je kan de huid op een hele zachte manier scheren.

Maar tevens is deze zeep perfect om als cleansing soap te gebruiken. Het reinigt je huid van dagelijks opgehoopt vuil van buitenaf én reinigt ook make-up. Heel veel mensen denken dat een zeep de huid uitdroogt, dat doet deze zeep niet. Het onttrekt geen vocht en je huid voelt heerlijk fris en schoon aan na gebruik.

zepig

Arctic Lingonberries, hand geplukt uit Lapland en het noorden van Finland, zijn ware superfoods. Lingonberries zijn perfect om de huid te kalmeren, en ook littekens van acne te verminderen. Roze klei zorgt ervoor dat de huid beschermd wordt en voor een mooie glans op het gezicht zorgt.

Tel daarbij op dat je ontzettend lang doet met dit stuk zeep, alleen maar voordelen!

Prijs: 8,80 / Flow Cosmetics Lingonberry Facial Soap

Soap7 No. 3 Aloe Lady

zepig

Een heerlijke romige zeep om je lichaam mee te wassen. Een subtiele geur en door de toevoeging van avocado oil perfect voor de meest droge huidjes. Een basic frisse geur van rozemarijn en sinaasappel, met een tikje petitgrain. Ik vind de geur heel luxe ruiken en stiekem vele malen lekkerder dan een aantal douche gels die ik in de badkamer heb staan. Ook merk ik dat mijn huid zo zacht aanvoelt dat ik niet eens dagelijks meer een bodylotion hoef te smeren.

Zonder (biologische) palmolie.

Ingrediënten

SODIUM OLIVATE, AQUA, SODIUM COCOATE, SODIUM AVOCADATE, SODIUM SUNFLOWERATE, ALOE BARBADENSIS GEL, ORYZA SATIVA (RICE) FLOUR, ROSMARINUS OFFICINALIS OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL, CITRUS AURANTIUM LEAF OIL, LIMONENE*, LINALOOL*.
*from natural essential oils

zepig

Prijs: 5,75 / Soap7 No.3 Aloe Lady

Na het gebruik van deze zepen ben ik extra gesterkt in mijn mening over het gebruik van natuurlijke producten. Ik wil mijn voornemen om in 2019 minder plastic afval te creëren en minder product verspilling te ontwikkelen absoluut waarmaken. En een eerste stap in de goede richting is al gezet, het gebruik van zepen! Ik kan jullie vertellen dat ik al verlekkerd op de site van zepig.nl heb gekeken naar het ruime assortiment. 😉

(eerst maar eens een paar extra zeepbakjes inslaan ;-))

Gebruiken jullie weleens zeep?

Liefs Hilde

** Ik heb deze producten ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply chucky1012

  Heel handig…
  Goede tip om op deze manier de afvalberg van het plastic te verminderen….

  Xoxo

  december 23, 2018 at 19:21
 • Reply Ingrid

  Zéker gebruik ik haarzeep. Sinds een paar maanden inmiddels. Ben begonnen met een haarzeep van Chagrin Valley, maar gebruik inmiddels gewoon Aleppo zeep. Wil inderdaad niet anders meer!! Veeeeel en veel zachter voelt mijn haar en ik hoef het maar 1x week (echt waar en dan nóg is het niet vet) te wassen. Ideaal!

  december 27, 2018 at 01:06
 • Reply Ellen

  Ik ben hier erg benieuwd naar hoe jij en je dochters het vinden (voor jullie haar). Kun je over een maandje een update plaatsen?Misschien ga ik het dan ook kopen!

  december 31, 2018 at 13:20
  • Reply hillybillybeauty

   Ga ik doen!

   december 31, 2018 at 14:01

  Leave a Reply

  CommentLuv badge