Follow:
boeken, kids

De leukste kinderboekentips van dit moment! (deel 1)

Voor kinderen is het heel belangrijk om te lezen. Al van jongs af aan kennis maken met mooie boeken zorgt voor heel veel voordelen bij het opgroeien en ouder worden. Kinderen leren de Nederlandse taal goed te beheersen, verruimen hun woordenschat en stimuleren hun inlevingsvermorgen en verbeelding. Even wegdromen bij een gaaf boek, of hardop lachen bij een grappig boek….lezen is zo ontzettend fijn! Ik probeer mijn kinderen altijd te stimuleren als het om lezen gaat. Dit gaat niet altijd met succes, maar ik blijf boeken aanbieden en het lezen stimuleren. Ik heb voor jullie ook een aantal leuke tips qua kinderboeken om je eigen kind(eren) hierin te stimuleren.

De Waanzinnnige Boomhut van 130 verdiepingen

Inmiddels is deze serie alweer bij het 10e deel aanbeland! Een mega populaire serie onder zowel jongens als meisjes. De boeken over de Waanzinnige Boomhut zijn in heel veel landen razend populair. De humor, grappige illustraties en avonturen van Andy en Terry spreken tot de verbeelding bij kinderen. Het zijn vrij dikke boeken voor kinderen, maar door de vele illustraties en vlotte teksten leest het heel prettig.

De boeken van De Waanzinnige Boomhut kunnen gelezen worden vanaf een jaar of 6-7. Misschien eerst nog even voorlezen wanneer kinderen nog niet zulke boekenwurmen zijn, maar ze kunnen al vrij snel zelf aan het lezen beginnen. En je zal zien, de boeken zullen verslonden worden! Shop De Waanzinnige Boomhut boeken hier.

Miljonairskind – De geheime verdieping

Dit is het tweede boek uit een hele leuke serie voor kinderen vanaf een jaar of 9. Ook dit boek heeft weer tekst afgewisseld met illustraties. Dit zorgt voor veel kinderen voor extra leesplezier!

Synopsis

Zilver heeft een groot geheim: zijn ouders zijn multimiljonair! Hij woont met zijn ouders, zijn zusje en zijn beste vriend Lennon in een geheime, ondergrondse villa. Het ongelofelijke huis heeft een extra verdieping gekregen met een escape room, Slime Ball Arena, glow-in-the-dark voetbalveld, een kartbaan én een geheim luik waardoor Zilver en Lennon nooit meer te laat op school komen. Ze moeten heel voorzichtig zijn, want niemand mag van het bestaan van het onderhuis weten. maar geheimen bewaren is moeilijk… Wanneer er steeds meer vreemde dingen gebeuren in het onderhuis weet Zilver het zeker: hij is in groot gevaar!

Een boek met humor, spanning en belangrijke thema’s als vriendschap. Een hele leuke serie waar kinderen absoluut van zullen genieten. Voor de boeken van ‘Miljonairskind’ kijk je oa hier bij Paagman.

Doris de Dappere – en de ballon des doods

Dit deel is alweer het 3e deel in een hele leuke serie over een dapper meisje in een wereld voor kastelen, ridders en magiërs. Dit derde deel is trouwens prima te lezen als je de eerdere delen nog niet gelezen hebt (maar leuker is het wel om bij deel 1 te beginnen).

Synopsis

Doris de Dappere is niet zomaar een koningin, maar een ongelofelijk stoere. Ze is pas 10 jaar oud, maar dat heeft haar nooit eerder in de weg gestaan.

Nu ze de Draak van Raadselstad heeft verslagen, moet ze het paleis van haar ouders in Beluga eerder zien te bereiken dan haar tante Esmerelda de Verschrikkelijke en het Kwade Leger. Als ze daar niet in slaagt, zijn de gevolgen niet te overzien…

Om in Beluga te komen moet ze de Zee der Zinkende Schepen oversteken. En zoals de naam al doet vermoeden, is dat een nogal gevaarlijke tocht. Maar als je Doris de Dappere heet en je hebt Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze aan je zijde, dan kun je alles aan.

Dit boek wordt geadviseerd vanaf 9 jaar, maar ik denk dat het al wat eerder gelezen kan worden. Zeker doordat het boek veel illustraties bevat, en het lettertype wat groter en ruimer geplaatst is. De grapjes in de boeken zijn misschien voor volwassenen wat flauw, maar kinderen zullen ervan smullen. De illustraties zijn echt heel mooi getekend en zorgen ervoor dat het boek echt prachtig vormgegeven is. Een boek over moed, vertrouwen en vriendschap wat heel veel kinderen met heel veel plezier zullen lezen. Hier vind je de Doris de Dappere trilogie.

Het mysterieuze huis op de heuvel

Dit is echt een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 10-11 die van spannende boeken houden. Een verhaal met een oud huis waar vreemde dingen gebeuren. Spullen verdwijnen, geheime boodschappen verschijnen op de koelkast en bepaalde objecten in het huis van opa beginnen zelfs te praten! (vooral daar komt een flinke dosis humor om de hoek kijken)

Synopsis

Wanneer broer en zus Spencer en Hedy berichten op stoffige fotolijsten ontvangen, verandert Kerstmis in het griezelige huis van hun opa op slag in een missie om het mysterie van de verdwijning van hun oma op te lossen. Houdt hun opa misschien iets voor hen achter? Met de hulp van een (pratend) hertenhoofd, een (ook pratend) berenkleed en andere (momenteel) lichaamloze geesten moeten Spencer en Hedy het opnemen tegen waterspuwers, raven en mysterieuze magiërs om achter de waarheid te komen.

Ik heb, als volwassene, ontzettend genoten van dit magische boek. Een pareltje om in de kast te hebben als je een kind hebt wat heel erg van magische verhalen houdt! Hier kan je het boek bestellen.

Het Mysterie van Winterhuis Hotel (derde deel)

Deze serie is geweldig! Ik heb inmiddels alle drie de delen gelezen en zou ze iedereen willen aanraden. Ik schreef al eerder blogs over deel 1 en deel 2 en ook deel 3 was weer een pareltje. Deze serie heeft sfeer, magie en hele sterke verhaallijnen. Je wordt als lezer flink aan het denken gezet om mee te helpen puzzelen om de raadsels en mysteries op te lossen. Voor kinderen vanaf een jaar of 10-11 zijn deze boeken zeer geschikt.

Ook in deze boeken kan je weer volop genieten van de prachtige illustraties die de boeken rijk zijn. Vind een kind het lastig om tijdens het lezen een voorstelling van de personages en de setting te hebben, dan helpen de illustraties hier ruimschoots bij. Ook kan je deze serie prima lezen als volwassene, ik heb er namelijk ook erg van genoten 😉

Shop de boeken van de serie Winterhuis Hotel bij Paagman.

Naar de overkant

Dit is een kinderboek voor de wat jongere lezer en leent zich ook prima om te worden voorgelezen. Dit boek, wat bekroond is met de Zilveren Griffel 2020, gaat over vriendschap, natuur en water en de ontmoeting tussen 2 kinderen.

Het verhaal heeft makkelijke en simpele zinnen en leest vlot. De 2 kinderen leren elkaar kennen door naar elkaar te zwaaien vanaf de overkant. Ze bedenken een plan om een vlot te bouwen wat de stukken land met elkaar zal verbinden. Hierbij is lef en samenwerking nodig.

Een lief verhaaltje met leuke illustraties.

‘Naar de overkant’ bij Paagman

Dog Man

Deze serie kon natuurlijk niet ontbreken! Eén van de favoriete series van mijn zoontje Thomas. Door Dog Man is hij echt van lezen gaan houden en leest hij nu ontzettend veel boeken met plezier. Dog Man is een mooie serie om kinderen die nog niet zoveel interesse in lezen hebben, te stimuleren. Dog Man boeken vallen onder de categorie ‘Graphic Novel’. Een soort stripboek in boekvorm. En dat is absoluut prima voor kinderen om van lezen te gaan genieten!

Ik schreef al meerdere blogs over alle Dog Man boeken (tik in de zoekfunctie op mijn blog Dog Man in, en je vindt alle recensies). De boeken bevatten humor, leuke ‘omsla-no-scoop’ pagina’s en tekenopdrachtjes.

Bij mij in de winkel adviseer ik deze serie ontzettend veel. Ouders die graag willen dat hun kind wat meer gaat lezen om taal en spelling wat op te krikken zijn geholpen met boeken zoals Dog Man. Laagdrempelig en super leuk!

Hier vind je alle Dog Man boeken!

Koningskind

Wie hierover spreekt, wie hierover nog nadenkt, wie hier zelfs diep in de nacht maar over durft te dromen, zal sterven,’ zei de vrouw.
Zissel begreep dat ze moest meespelen als ze wilde blijven leven. Dus ze knikte.

Zissel kan niet praten, maar ze ziet en begrijpt alles – ook het samenzweerderige gefluister in de nacht waarin haar babybroertje wordt geboren. Diezelfde nacht sterft de baby van een belangrijke edelvrouw. Zissel is getuige van een complot dat ze nauwelijks kan bevatten. Ze reist mee naar het hof van koning Salomo. Daar weet niemand dat zij de zus is van de baby die is verwisseld, laat staan dat ze een dochter van de koning is. Maar de kleur van haar ogen verraadt haar…

Koningskind is genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2021. ‘Selma Noort brengt op meeslepende wijze een Bijbelverhaal tot leven. Een zintuiglijk verhaal, met spanning en vaart geschreven. Noort is een meesterverteller!’

Wat heb ik genoten van dit prachtige boek! Voor kinderen vanaf groep 7 zal dit een prima volgbaar verhaal zijn. Ook perfect om door de docent voor te lezen in de klas. Het is een hervertelling van het Bijbelverhaal over koning Salomo. Veel kinderen zullen dit verhaal wellicht niet kennen, maar door dit prachtige boek wordt dit verhaal uit de geschiedenis weer nieuw leven ingeblazen. Een boek met een prachtige boodschap!

Koningskind shop je bij Paagman.

**********

Er komt binnenkort nog een blog met heel veel kinderboekentips. Er zijn zoveel leuke kinderboeken, geen enkel kind zal zich vervelen!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Kinderboeken zijn altijd zo mooi.
  Prachtige kaften en schitterende illustratie’s.
  Mooie en spannende verhalen.
  Fijne lijst met kinderboeken….

  Xoxo

  april 2, 2021 at 12:18
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge