Follow:
lifestyle, samenwerking

De voordelen van een elektrische fiets

 

Sinds mijn vader en (bonus)moeder trotste eigenaren zijn van een elektrische fiets heb ik ze nog nooit zo vaak aan de deur gehad tijdens een fietstochtje. Zodra het ook maar even mooi weer is gaan ze erop uit om een fietstocht te maken en ook bezoekjes aan mijn oma die normaal met de auto werden gedaan, gaan nu geregeld op de fiets. Dit zette mij toch een beetje aan het denken, zou zo’n elektrische fiets ook wat voor mij zijn?

 

Zelf ben ik geen fanatieke fietser, ik geef het eerlijk toe. Zodra er wat wind staat, een regenbui in de lucht hangt, pak ik de auto. Ik weet het, niet gezond, maar ik ben er wel eerlijk in. Toch zou het voor mij beter zijn als ik wat vaker de fiets zou pakken. De buitenlucht, beweging en besparen op benzine zijn al drie voordelen die ik zo uit mijn mouw kan schudden om meer te gaan fietsen.

stella

Het nadenken over een elektrische fiets hield mij altijd tegen omdat ik het linkte aan een hogere leeftijd. Mensen van mijn leeftijd gaan toch niet op een elektrische fiets? Ik ben nog (vrij) jong, gezond en zou dus mijzelf niet moeten wenden tot een fiets met een motortje……toch?

Toch ging ik de voordelen eens bedenken. Als ik een elektrische fiets zou hebben zou ik absoluut véél vaker de fiets pakken. Afstanden waar ik nu de auto voor pak, kunnen dan veel makkelijker met de fiets gedaan worden. (dat zie ik aan mijn vader, die nou ook niet bepaald een super fit en atletisch lichaam heeft. Sorry pap!).

stella

Maar verbruik je wel calorieën met een elektrisch fietsen?

Ik dacht eerlijk gezegd dat je met elektrisch fietsen amper calorieën zou verbranden. Niets is minder waar! Ik zou met mijn gewicht gemiddeld 260 kcal per uur verbranden! Natuurlijk met ‘gewoon’ fietsen gemiddeld wel wat meer, maar in verhouding zal ik ook veel meer fietsen met een elektrische fiets.

Toen ik hoorde dat zelfs mijn schoonzusje, die vele malen jonger is dan ik, een elektrische fiets had besteld bij Stella Fietsen besloot ik maar een potje te gaan maken. Mijn huidige fiets kan denk ik nog een jaartje of 1,5 mee voordat hij uit elkaar valt, dus tegen die tijd ga ik 100% over op een elektrische fiets. Ik kijk er nu al naar uit!

De proefrit

Maar om er zeker van te zijn is een proefritje natuurlijk een must! Wij gingen een dagje naar de familie in Mijdrecht en ik mocht van mijn schoonzusje even op haar nieuwe elektrische fiets. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best spannend vond! Ik vond vroeger brommer rijden al best eng, ik ben een beetje een bangerd, dus hoe zou het dan op zo’n elektrische fiets gaan?

Maar het viel reuze mee! Ik vond het heerlijk om de voor mij “bekende” berg in Mijdrecht op te fietsen met de elektrische fiets. Herinneringen aan vroeger, hoe ik zwoegend de berg op moest fietsen, zijn met een elektrische fiets totaal niet van toepassing. Appeltje eitje! Ik genoot oprecht van een stuk fietsen dit keer. Iets wat ik met mijn huidige fiets nou niet bepaald voel bij een stuk fietsen. Ik weet zeker, dat wanneer ik een elektrische fiets heb, ik voor de lol een stuk zou gaan fietsen!

Een elektrische fiets is niet goedkoop. Ik kan mij voorstellen dat je niet 1,2,3 een potje hebt waarmee je een elektrische fiets kunt aanschaffen.

Tips voor het financieren van een elektrische fiets:

 • Je kan de komende periode een potje maken waarin je maandelijks wat spaargeld stopt. Dit sparen gaat sneller dan je denkt!
 • Ben je bijna jarig? Vraag aan iedereen geld voor een bijdrage aan de elektrische fiets. Als familieleden en vrienden weten dat je voor iets groots aan het sparen bent willen ze vast wel iets bijdrage.
 • Een goedkope lening is uiteraard ook een mogelijkheid als tip om een elektrische fiets te financieren.

 

stella

Ik zie mijzelf al gaan op deze Stella fiets hoor!

Denk jij na over de aanschaf van een elektrische fiets?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Geweldig!
  Prachtige elektrische fiets.
  Fijn dat jij hiervoor de auto wilt laten staan en zoveel wilt besparen.
  Hoe zit het met oplaadpunten….
  Een brommmer was zeker handig als men ging shoppen of stappen.

  Xoxo

  februari 7, 2018 at 05:50
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Ik heb al jaren een electrische fiets en ben er dolblij mee. Okay ik heb deze vanwege beperkte energie aangeschaft (cva) en heb deze ook echt wel nodig hier in de Limburgse heuvels. Maar bij jullie waait het ook regelmatig hard dus kan me voorstellen dat je er straks ook dolblij mee gaat zijn. Tegenwoordig hebben ze ook steeds meer hippe modellen! Dus niks om je voor te schamen ;). Spaar ze! Knuff!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…About Tante Betsy shops & meetingsMy Profile

  februari 7, 2018 at 11:17
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge