Follow:
beauty, make-up, nagels, samenwerking

De voordelen van Gel Nagellak

Sinds ik in september ben gaan werken zijn mijn nagels een drama. Ze breken om de haverklap af en als ik (gewone) nagellak aanbreng is dit na een uurtje werken al niet meer om aan te zien. Toch wil ik er in de winkel netjes en verzorgt uitzien en daar horen ook mooie gelakte nagels bij vind ik. Het werd dus tijd om iets te verzinnen op dit probleem. Nepnagels vind ik persoonlijk niets. Ik kan daar niet mee werken. Het werd dus tijd om Gel Nagellak te gaan proberen!

Gel Nagellak

Mijn werk bij Paagman vind ik geweldig. Elke keer als ik moet werken krijg ik energie, voel ik mij goed en geniet ik van het werk tussen de boeken. Maar voor mijn nagels is het iets minder fijn. Mijn oudste dochter Amy zit in haar eerste jaar voor de opleiding schoonheidsspecialiste en zei dat een gel nagellak al een hele oplossing zal zijn. Nou hebben Amy en ik een hele voorraad nagellak in huis, maar geen enkele gal nagellak. Daar moet dus verandering in komen!

Voordelen Gel Nagellak

Eigenlijk zijn de voordelen van een gel nagellak heel simpel. De formule is iets anders dan die van een gewone nagellak en dit zorgt ervoor dat de nagellak beter tegen een stootje kan en veel langer blijft zitten.

Ik dacht eerst dat gel nagellak altijd in combinatie met een UV lamp gebruikt moest worden. Dat hield mij een beetje tegen om het te gaan gebruiken. Dan moet er toch wel even wat extra geld geïnvesteerd worden en dat vond ik even niet nodig. Ik ken mijzelf ook wel een beetje. Zo’n apparaat belandt al vrij snel in de vergeethoek.

Gelukkig kan je tegenwoordig al heel veel merken nagellakjes kopen, gel nagellak natuurlijk, die zonder UV lamp aangebracht kunnen worden. Dit gaat dan toch ietsje sneller en de kwaliteit is hetzelfde.

Het aanbrengen van een gel nagellakje is net zo makkelijk als van een gewoon lakje. Breng dunne laagjes aan en laat het lakje goed uitharden voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Op deze manier krijg je het mooiste resultaat. Zelf ben ik ook van plan een aantal dagen van te voren mijn nagels al een beetje voorbereiden op de gel nagellak. Ik vijl ze netjes, maak de bovenkant mooi glad met een polijstvijl en verzorg mijn nagels met nagelolie.

Ik heb besloten om eerst een voordelig gel nagellakje te gaan proberen. Online las ik al een aantal reviews en de Gel Nagellak van Rimmel kwam prima uit de test. Testers lieten weten dat na een week pas de eerste chipjes tevoorschijn kwamen. Nou, dat is al een hele vooruitgang met het uurtje waarin dat nu gebeurt!

Dit kleurtje is natuurlijk helemaal geweldig voor de feestdagen!

Tips omtrent gel nagellak

  • Je kan voor het verwijderen van gel nagellak ook aceton gebruiken. Dit is goedkoper van officiële gel cleanser. Let wel op; aceton droogt de nagels sterk uit!
  • Het is raadzaam om tussen het verwijderen en het opnieuw aanbrengen van gel nagellak de nagels even wat rust te gunnen. Verzorg ze even goed, voedt ze met bijvoorbeeld nagelolie en maak ze weer even gezond.
  • Wanneer je na een aantal dagen even uitgekeken bent op je kleur nagellak, kan je er met een ander lakje overheen. Heb je toch even een ander kleurtje!
  • Bewaar de flesjes op een koele plek uit direct zonlicht (niet in de koelkast). Een kledingkast of ladekastje is een perfecte opbergplek.
  • Je kan gel nagellak ook op je teennagels doen! Ideaal voor in de zomer 😉

Ik ben maar wat blij met een dochter die leert voor schoonheidsspecialiste. Ik heb al model mogen zitten voor handmassage en het verzorgen van de nagels. Ik denk dat ik ook een “personal-nagellakker” in huis heb! En onder de kerstboom liggen de eerste gel nagellakjes al met smart te wachten om in gebruik te worden genomen. Resultaten zal ik zeker delen op de blog!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge