Follow:
beauty, samenwerking, sieraden

Tips voor het dragen van sieraden

Hoewel er natuurlijk geen officiële regels zijn voor het dragen van sieraden en iedereen hier eigen voorkeuren in heeft, zijn er zéker bepaalde aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Van tips voor de mooiste manieren van het dragen van sieraden tot opties om sieraden te bewaren. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder!

Opvallende sieraden combineren

Subtiele sieraden kun je met vrijwel alle kledingstukken en accessoires combineren. Denk aan een ketting goud dames, met fraaie schakels en eventueel een enkele hanger. Ook met minimalistische armbanden, ringen of oorbellen kun je veel kanten op. Draag ze naar alledaagse aangelegenheden, wanneer jij dat wilt. Draag je echter ook graag opvallende sieraden? Dan is er soms net wat meer om over na te denken. Neem nu gouden creolen, om maar een voorbeeld te geven. Je laat ze extra opvallen door je verdere outfit eenvoudig te houden. Je kunt spelen met kleuren: kies voor een sieraad met eenzelfde kleur als een kledingstuk dat je draagt. Dit kun je bijvoorbeeld goed doen met steentjes in ringen of hangers aan kettingen. Spelen met contrasten is trouwens ook een optie, door juist tegengestelde kleuren te combineren.

Sieraden tegelijkertijd dragen

Als je meerdere opvallende sieraden tegelijkertijd wilt dragen, staat dit het mooist als ze bij elkaar horen – denk aan sieraden uit een set. Al blijft de keuze natuurlijk aan jou: je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Het voordeel is dat er sieraden voor verschillende lichaamsdelen te vinden zijn, waardoor je er veel tegelijkertijd kunt dragen. Maak daar gebruik van! Het is een idee om een opvallende ketting te dragen, gecombineerd met een subtiele ring of armband. Of doe dit juist precies andersom. Zo blijft alles netjes in balans.

Rekening houden met je uiterlijk

Je kunt rekening houden met je uiterlijk bij het kiezen van sieraden. Accentueer je oogkleur door een oorhanger of steentje aan een ketting in (vrijwel) eenzelfde kleur te dragen. Over het algemeen geldt dat grote oorhangers goed passen bij wat grotere oren. Langwerpige ringen laten je vingers langer lijken. Heb je al lange vingers? Dan staan brede ringen jou ook goed.

Sieraden langst mooi houden

Hoe kun je je sieraden het langst mooi houden? Voorkom allereerst dat sieraden (vaak) nat worden. Tijdens sporten en douchen kun je ze dus beter afdoen. Als je je handen wast met ringen om, is het zaak om ook de ringen goed af te drogen na afloop. Zo voorkom je dat je sieraden snel verkleuren of dof worden. Slaap ook liever niet met sieraden, maar doe ze ’s avonds af.

Sieraden netjes bewaren

Als je je sieraden afdoet, hoe kun je ze dan het best bewaren? Er zijn verschillende goede opties mogelijk. Luxe of dure sieraden kun je in een kluis stoppen, mocht je ze echt goed willen beschermen. Maar het is gebruikelijker om een mooie sieradendoos in huis te halen, met handige vakjes en lades. Zo kun je je sieraden altijd goed kwijt.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge