Follow:
budget

Geld verdienen met je blog

https://linkpizza.com/nl/

Nu mijn blog ruim een jaar bestaat merk ik dat mijn blog steeds meer bezoekers trekt. Dit komt natuurlijk omdat er ook veel meer content op staat dan wanneer je net begint met bloggen. Ook helpt het natuurlijk als je je blog online promoot. Ik zal niet ontkennen dat ik het een bijzonder fijne bijkomstigheid vind dat ik nu ook weleens wat euro’s verdien met bloggen. Zeker sinds ik mij heb aangemeld bij LinkPizza.

Vorig jaar heb ik al eens rondgekeken op de website van LinkPizza maar mij er toen niet heel erg in verdiept. Vaak, als ik voor mijn gevoel véél moet doen, haak ik af bij dat soort sites. Via een blogger collega hoorde ik dat zij heel veel profijt had van LinkPizza en ik besloot mij er nog eens in te verdiepen.

linkpizza

Wat is LinkPizza?

LinkPizza is eigenlijk een heel compleet programma. Je aanmelden/registeren is gratis en kom je ergens niet helemaal uit zijn er mensen die je ontzettend goed kunnen helpen om je te registreren. Bij LinkPizza kan je op verschillende manieren geld verdienen met je blog:

 • Branded Content Campagne
 • Marktplaats
 • Automatisch affiliate links
 • SmartWords

Het installeren viel achteraf best mee. Ik ben niet zo heel handig met codes in mijn blog verwerken, maar op de site van LinkPizza staat het heel duidelijk beschreven. ( en anders vraag je het de helpdesk ). Dmv een plugin kon ik in WordPress het heel makkelijk voor elkaar krijgen. Door deze plugin te installeren worden je gegevens zoals bezoekers handig in je profiel weergegeven bij LinkPizza. ( dit is weer handig voor evt bedrijven die met je willen samenwerken ).

De Branded Content Campagne is bij mij nu al favoriet. Hier staan “oproepen” van bedrijven die op zoek zijn naar bloggers om voor hun een advertorial/branded content artikel te schrijven. Je kan je voor zo’n oproep aanmelden en aangeven hoeveel euro je er graag voor zou willen hebben. Je hebt direct contact met de persoon die de oproep heeft geplaatst en kan met deze persoon bespreken hoe je artikel eruit gaat zien. Als je een beetje creatief bent kan je hier een leuk zakcentje mee verdienen! ( en ik ben heel eerlijk, als blogger is het ook fijn om een beetje inkomen te krijgen. Die badkamer komt er niet zomaar! ).

Content schrijven voor bedrijven via pitchen

Als je een “deal” met een bedrijf hebt gekregen door te pitchen op hun oproep gaat het eigenlijk best vlot. Maak duidelijke afspraken met elkaar en zorg dat je een mooi artikel schrijft. Wees een beetje creatief aangezien er waarschijnlijk meer bloggers zijn die dezelfde opdracht hebben. Je wilt natuurlijk wel een beetje opvallen!

Heb je je blog klaar dan stuur je een preview link naar de opdrachtgever ( hiervoor heb je een handige plugin in WordPress ). De opdrachtgever kijkt je blogpost na en geeft, indien nodig, nog even wat aanpassingen door. Alles gaat heel makkelijk en binnen de kortste keren heb je een opdracht voor je blog rond.

Door geregeld op de pagina met de opdrachten te kijken hou ik bij of er nog opdrachten zijn die ik kan pitchen.

linkpizza

De marktplaats op LinkPizza heb ik nog niet helemaal uitgevogeld. Ik zie mijzelf wel staan tussen alle publishers op marktplaats. Ik denk dat adverteerders daar tussen kunnen neuzen op zoek naar een blogger die voor hun wellicht interessant is. Op die manier kunnen ze met mij in contact komen voor een mogelijke samenwerking. Als ze op mijn linkje klikken komen ze in mijn mediakit, super handig!

LinkPizza maakt van linkjes op je blog automatisch affiliate links. Wordt er dan door een bezoeker op zo’n link geklikt wordt dit geregistreerd. En als een bezoeker van jouw blog dan iets aanschaft via zo’n affiliate link krijg je een percentage van dit aankoopbedrag. En dit alles gaat automatisch, heb je dus geen omkijken meer naar. Affiliate Marketing, top!

Eigen blog

Wellicht blog je nog met een gratis platform zoals blogger of de gratis versie van WordPress en overweeg je over te stappen op een eigen blog met een eigen domeinnaam. Dit kan best een zoektocht zijn als beginnende blogger. Ik wilde mijn content op mijn gratis WordPress versie niet kwijt en ben op zoek gegaan naar goedkope webhosting. Je kan dan je eigen domeinnaam kiezen en als je met vragen zit kan je bij je host terecht, ideaal!

KVK nummer?

Als je toch een flink aantal euro’s per maand gaat verdienen met je blog is het verstandig eens na te gaan denken of je niet als ZZP’er verder wil gaan. Er zijn bloggers die hun blog als eigen bedrijf hebben. Zelf ben ik daar ook al een tijdje over aan het nadenken. Is dit in mijn geval voordelig? Bij ons is het alleen extra ingewikkeld omdat mijn man een buitenlandse werkgever heeft. Dit geeft met de belastingaangifte altijd weer ingewikkelde constructies. Als ik binnenkort besluit mijn blog in te gaan schrijven bij de KVK ga ik de boekhouding wel uit handen geven. Een bedrijf waar je dat kan doen is Controlligence, die nemen alle boekhouding van je over en je hoeft er zelf niet meer naar om te kijken. Super handig!

SEO verhogen

Waar ik de laatste tijd meer op let is het verhogen van mij SEO. Het voordeel van SEO-proof schrijven is dat je blog beter wordt gevonden in Google en dat bedrijven je daardoor makkelijker kunnen vinden. Hierdoor ben je ook interessanter voor bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan.

Maar hoe doe je dat? Hoe schrijf je SEO-proof?

Een pakkende titel is al een mooi begin. Ik probeer zelf altijd een beetje creatief te zijn met het maken van de titel voor mijn posts. Waar zullen mensen op zoeken in Google als ze over het onderwerp waarover ik schrijf willen lezen? Dat verwerk ik in mijn titel!

Maak ik een blogpost voor een merk? Dan probeer ik in mijn eerste stukje tekst het merk al minstens 1 keer te verwerken. Een linkje naar de website in dit stukje is helemaal top.

Zoekwoorden die met je content te maken hebben zoveel mogelijk verwerken in de tekst is ook goed voor je vindbaarheid in Google. Schrijf je bijvoorbeeld een artikel over zonnebrand, verwerk woorden als UVA, UVB, verbranden, SPF etc in je artikel.

Ook linkjes verwerken in je blogpost is goed voor SEO. Heb je al eens eerder een blog geschreven over een soorgelijk onderwerp? Verwerk deze weer in je nieuwe blogpost met een linkje. Dit wordt door Google ook weer opgepikt en je website/blog zal dus beter scoren.

linkpizza

Ik kan dus alleen maar voordelen bedenken om je aan te melden bij LinkPizza. Het helpt je ook een beetje Out of the Box te denken met het schrijven van content op je blog. ( Zeker als je van bloggen een beetje je werk wil maken ).

Wil je ook geld verdienen met je blog? meld je dan aan bij LinkPizza ( klik op banner hieronder )

Linkpizza

Liefs Hilde

** deze advertorial bevat affiliate links **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Romy

  Ik heb ook sinds een tijdje Linkpizza, maar gebruikte het programma eigenlijk alleen voor affiliate links. Ik had me er helemaal niet in verdiept dat je ook zelf kunt pitchen. Wat handig! Ik ga vanavond eens even kijken hoe en wat. Fijn artikel!
  Romy onlangs geplaatst…Een dag lang al mijn geluksmomenten bijhoudenMy Profile

  juli 28, 2017 at 07:09
 • Reply chucky1012

  Handige tips!
  Ik bewaar dit artikel!
  Inderdaad zal het sparen voor jullie nieuwe badkamer dan ook wat sneller gaan….

  Xoxo

  juli 28, 2017 at 07:42
 • Reply Astrid

  Super hoor Hilde dat je blog zo lekker loopt. Wie had dat gedacht he zo’n 1,5 jaar geleden 🙂 En top dat je ook zoveel nieuwe dingen leert!
  Astrid onlangs geplaatst…Lavera Makeup ReviewMy Profile

  juli 28, 2017 at 19:35
 • Reply Joanne

  Goed artikel! Ik zou me nog wat meer willen verdiepen in SEO 🙂

  juli 29, 2017 at 09:50
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge