Follow:
lifestyle, samenwerking

Boekenkasten inspiratie!

Ik ben een boekenwurm, I admit. Ik heb zoveel boeken in huis dat mijn man en kinderen soms wel lichtelijk gek worden van al die boeken die door het huis heen slingeren. Maar ik kan er niets aan doen, ik ben gewoon dol op boeken. Het enige wat er in ons huis mist is een mooie boekenkast. Ik heb mijn vader gestrikt om zich hier over te buigen, maar ik kijk geregeld online naar inspiratie. Boekenkasten inspiratie. Een aantal prachtige (mooi gevulde!) boekenkasten heb ik verzameld om een inspiratie blog te maken. Enjoy!

Landelijke look

Bron: Pinterest

Een kast als deze is volgens mij eenvoudig zelf te maken. Ik vind de look super gaaf. Een beetje robuust en landelijk tegelijk. Het enige nadeel is dat er niet zoveel boeken opgeborgen kunnen worden. Ik denk dat ik hier dus niet zo heel veel voordeel uit zou halen. Maar voor mensen die niet zoveel boeken hebben is dit een super leuk alternatief.

Dit soort kasten zijn voor mij echt het paradijs onder de boekenkasten. Veel ruimte, overzichtelijk en veel opbergruimte.

Ik vind witte boekenkasten ook vaak wel iets mooier dan donker kleurige kasten. Je boeken komen ook mooier uit in een witte kast. Zelf ben ik ook van het toevoegen van bookish items, van wat?! Ik krijg in mijn boekenboxen vaak leuke items die boek-gerelateerd zijn zoals kaarsen, mokken en boekenstandaards. Ik vind het erg leuk om dit als decoratie bij mijn boeken te zetten. En in een witte kast staat dit gewoon echt super gaaf!

Funko Pops zijn bijvoorbeeld heel populair onder boekwurmen. Ik heb zelf alleen een Harry Potter funko en die gaat zeker in mijn toekomstige boekenkast op de Harry Potter plank. Wellicht komen er nog wel meer in mijn verzameling. Benieuwd naar Funko Pops? Je kan ze hier vinden.

Nog meer mooie boekenkasten

Als ik ooit ga verhuizen met het gezin zou ik dolgraag een echt leeshoekje voor mijzelf willen. Een plek waar ik mij even kan terugtrekken en heerlijk kan wegdromen met een boek. Kijk, dit is natuurlijk top!

Hier zou ik dan ook, net als op de foto, een paar planken willen met boeken die ik op dat moment op mijn ’to read’ lijst heb staan. En dan in het huis nog een mega grote boekenkast voor mijn overige verzameling boeken, haha.

Misschien krijg ik Andries ooit nog zover dat ik mijn eigen boekenwand mag, inclusief trap!

En als hij daar niet mee akkoord zou gaan, nou ja, dan moet ik maar proberen om dit voor elkaar te krijgen…

Het is jammer dat ik geen man heb die ook van lezen houdt. Dan zou hij zeker begrijpen dat het gewoon een must is om ruimte te maken in huis voor boeken en een plek om relaxed te lezen. Helaas….

Zodra mijn boekenkast er is zal ik die zeker even op mijn blog voorbij laten komen.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge