Follow:
schoonmaaktips

Een heerlijk fris en schoon toilet met proWIN Active Orange

proWIN wc

Ik wilde bovenaan dit artikel mijn voor en na foto plaatsen, maar ik wist niet of mensen daar wellicht onpasselijk van zouden worden, haha. Urinesteen, ik kreeg het in mijn toilet maar niet weg. Ik geef niemand de schuld in mijn gezin, maar er is een gezinslid die vaak als laatste naar bed gaat en weleens vergat door te trekken. Resultaat; urinesteen! (ik wist niet eens dat die aanslag zo genoemd werd). Na vele pogingen dit weg te krijgen, nu eindelijk het wondermiddel ontdekt. ProWIN Active Orange Universeel schuim.

Urinesteen

proWIN wc

Sorry voor de onsmakelijke foto, maar ik moest het toch even goed op de foto zetten. Urinesteen krijg je dus in je toiletpot als urine daar lekker lang kan “werken”. Bijvoorbeeld dus als er herhaaldelijk vergeten wordt door te trekken. Ik heb het internet geraadpleegd voor oplossingen. Zo zou het zeker weggaan als je een nacht vaatwastabletten liet weken in je toiletpot. Nou, mooi niet dus!

Ook heb ik chloor, ammoniak en andere schoonmaakmiddelen laten weken, tot vervelends toe. Niks haalde de urinesteen goed weg.

ProWIN Active Orange Universeel schuim

proWIN wc

Mijn vriendin Nicole, ProWIN consulente, adviseerde mij om Active Orange te gebruiken in combinatie met de handige ProWIN V7 WC Cleaner borstel. Een toiletborstel van rubber die je makkelijk kan schoonmaken en buigzaam is. Hierdoor kan de borstel bij heel veel hoekjes en rondingen van het toilet in tegenstelling tot een standaard wc borstel.

Een iets goedkopere hygiënische wc borstel met kunststof haren is natuurlijk ook een idee.

proWIN wc

Naast deze neutrale kleuren zijn er ook nog leuke fellere kleuren verkrijgbaar.

Hoe werkt het?

Van de week kreeg ik mijn bestelling ProWIN binnen die ik via mijn vriendin had besteld, dus kon ik aan de slag met de Active Orange en de nieuwe V7 wc borstel.

proWIN wc

Je gebruikt een maatbekertje van de Active Orange in combinatie met 1,5 tot 2 liter afgekoeld gekookt water. Het ruikt naar sinaasappel (lekker fris dus) en gaat enorm bruisen. Precies tot de rand van het toilet, en komt dus ook mooi onder die (ranzige) rand van het toilet. Ik zal jullie de details besparen wat er allemaal los kwam van onder die rand. 😉

Met de wc borstel heb ik, terwijl het schuim zo hoog stond, goed geboend onder de rand en in de pot en zwanenhals waar het urinesteen zat. Een paar keer doorspoelen om het schuim en het vuil weg te krijgen en als laatste de borstel af te spoelen.

proWIN wc

Het resultaat (na één keer!) moge duidelijk zijn! Al het urinesteen kwam los en spoelde gemakkelijk weg. Ik stond echt te kijken van hoe makkelijk dit verwijderd kon worden. Maar ook voor kalk- en vetverbindingen kan je de Active Orange gebruiken. Als je deze behandeling eens in de maand à twee maanden herhaalt is je toilet altijd super schoon en hygiënisch!

Extra tips

Bloemenvazen en thermoskannen kan je ook heel handig reinigen met dit universeel schuim. En ook je vaatwasser en wasmachine kan je eens in de zoveel tijd grondig reinigen. Voor een grondige reiniging van je vaatwasser kan je 1 eetlepel poeder in het doseerbakje doen en een heel programma leeg draaien.

Voor de wasmachine doseer je 1-2 eetlepels in de trommel en draai je een programma van max 60 graden (lege trommel).

Handig filmpje

Wil je de werking even rustig bekijken is er een handig filmpje.

Active Orange Universeel Schuim kost €26,90 en de V7 borstel kost €45,90. Maar soms kan je één van de twee producten ook gratis ontvangen als je een gastvrouw wilt zijn bij een party.

Vanaf nu heb ik gelukkig altijd een mooi fris en schoon toilet! 😉

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply chucky1012

  Dat is heel handig en het verschil is groot…

  Xoxo

  november 25, 2018 at 13:31
 • Reply nanne

  waar is dit te bestellen ?

  november 26, 2018 at 09:37
 • Reply Ellen

  Wauw dit wil ik ook! Kun je contact met mij opnemen om zo’n party te boeken?

  januari 27, 2019 at 10:25
  • Reply hillybillybeauty

   Hi! Ik zal je deze week even mailen ok?

   januari 27, 2019 at 10:32
 • Reply Irene Niec

  Dat is fijn spul

  april 16, 2019 at 19:55
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge