Follow:
boeken, kids

Een hit! Explorer Academy boeken van National Geographic – Trudi Trueit

explorer academy

Boeken waarin puzzels, raadsels en heel veel spanning zit zijn natuurlijk super gaaf! Na het eerste deel ‘Het Nebula-mysterie’, welke wereldwijd een hit was, is er nu het tweede deel in de Explorer Academy reeks; De veer van de valk. Voor kinderen absoluut een heerlijke serie om bij weg te dromen, mee op avontuur te gaan en een heuse explorer te worden!

Het Nebula-Mysterie – deel 1

explorer academy

Synopsis

Avontuur, gevaar en een spannende missie rond de wereld. Dat staat de twaalfjarige Cruz Coronado te wachten als hij aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Kinderen van over de hele wereld worden er opgeleid tot buitengewone Explorers. Maar voor Cruz staat er meer op het spel…

Niet lang nadat hij op de Explorer Academy aankomt, ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft in een geheime afdeling van de National Geographic Society. Een verleden dat zijn toekomst in gevaar kan brengen. Terwijl hij codes moet ontcijferen, aan school werkt, nieuwe vrienden maakt en op expeditie gaat, blijft Cruz zich één ding afvragen: wie zit er achter hem aan…. en waarom?

explorer academy

Het gave van deze boeken is de mogelijkheid voor de lezers om echt mee te denken. In de boeken staan geheime symbolen, codes en puzzels. Naast het lezen van het verhaal staan er ook heel veel mooie illustraties in om het verhaal nog beeldender te maken.

“De twaalfjarige Cruz Coronado wordt aangenomen op een exclusieve school voor explorers: de Explorer Academy. Vroeger werkte zijn moeder daar, maar ze overleed in een mysterieus ongeval in haar laboratorium. Plotseling bevindt Cruz zich in een wereld waar hij gevaarlijke missies moet volbrengen en allerlei codes moet oplossen. Hij begint een zoektocht naar een geheime formule die hem over de hele wereld brengt. Hij probeert zo zijn geheimzinnige familieverleden te ontrafelen. Maar het wordt een moeilijke zoektocht – al helemaal omdat hij niet weet wie hij kan vertrouwen.”

explorer academy

De boeken zitten vol spanning waardoor het voor kinderen zeker uitnodigt om verder te willen lezen. Ik zou de boeken adviseren vanaf een jaar of 10. Er zitten nog wel wat moeilijke woorden in het verhaal, maar kinderen van die leeftijd zullen bij hun ouders wellicht informeren wat die woorden betekenen. Dit vergroot tevens de woordenschat.

De veer van de valk – deel 2

explorer academy

Synopsis

In Explorer Academy 2 – De veer van de valk stapt Cruz aan boord van het Orion-schip richting de koude Atlantische Oceaan voor zijn eerste echte wereldmissie. Terwijl mysteries rondom Cruz’ moeder zich blijven opstapelen, brengt Cruz zichzelf en zijn vrienden onbewust steeds meer in gevaar. Waar leidt dit toe? En wie zit er toch achter hem aan?

explorer academy

Bekijk hier de trailer van het nieuwe deel van deze geweldige serie!

De personages

Cruz Coronado

Cruz zit net op de prestigieuze Explorer Academy, waar zijn moeder in een mysterieus laboratoriumongeval omkwam toen hij nog maar een kleine jongen was. Cruz vindt de high-tech lessen op de Academy hartstikke leuk, maar intussen zit er een mystrieuze man achter hem aan die hem iets aan wil doen. Gelukkig weet Cruz dat hij met de hulp van zijn vrienden alle gevaren aankan, terwijl hij het mysterie rondom zijn moeders dood probeert op te lossen.

Lani Kealoha

Lani is een genie op het gebied van techniek en Cruz’ beste vriendin thuis op Hawaii. Ze heeft voor Cruz bijendrone Mell gemaakt, een afstandsbediening waarmee Cruz zijn drone met zijn stem op afstand kan aansturen. Lani speelt een grote rol bij het oplossen van het mysterie rond zijn moeders dood… ook al woont ze aan de andere kant van de wereld.

Emmet Lu

Emmett is Cruz’ kamergenoot op de Explorer Academy. Hij komt uit Canada en is een ware kunstenaar wanneer het gaat om draagbare gadgets. Hij heeft zelf zijn unieke emotobril ontworpen, die van kleur en vorm verandert naar hoe Emmett zich voelt. Al snel is hij een van Cruz’ beste vrienden op de Academy en zet hij alles op het spel om Cruz te helpen bij het oplossen van het mysterie.

Sailor York

Sailor is slim en strijdlustig, trouw en dapper – en bereid om zich in het gevaar te storten om haar vrienden te kunnen helpen. Soms gebruikt ze wat Nieuw-Zeelandse uitdrukkingen die Cruz niet begrijpt, maar toch is hij graag bij haar in de buurt. Ze maakt hem altijd aan het lachen en helpt hem er weer bovenop te komen als hij het even niet meer ziet zitten.

Marisol Coronado

Cruz’ tante Marisol is de beste antropoloog van de National Geographic Society. Ze is dan ook de lerares antropologie op de Explorer Academy. En Cruz zit bij haar in de klas!
Vroeger zat Marisol zelf op de Academy samen met haar beste vriendin Petra, de moeder van Cruz. Ze is gek op felgekleurde kleren met een opvallende print. Als ze op reis is stuurt ze Cruz ansichtkaarten met een code die hij moet kraken.

Mell, de bijendrone

Cruz heeft Mell, de kleine honingbij MAV (Micro Air Vehicle), als cadeautje van zijn vader gekregen. Sindsdien draagt hij Mell overal mee naartoe in zijn broekzak. Voordat Cruz naar de Explorer Academy vertrok, heeft Lani Mell een upgrade gegeven. Nu reageert de MAV op Cruz’ stem via een afstandsbediening in de vorm van een kleine honingraat, die hij als een pinnetje aan zijn shirt draagt. De drone communiceert met Cruz door haar ogen op te lichten en met haar antenne te kwispelen. Mells angel kan als gereedschap worden gebruikt, iets wat Cruz en zijn klasgenoten al heel wat keren uit gevaarlijke situaties heeft gered.

Bryndis Jónsdóttir

Bryndis komt uit Reykjavik in IJsland. Ze is heel geduldig en slim, en dat is precies wat Team Cousteau nodig heeft om in balans te blijven. Met behulp van haar snelle speurwerk kan Cruz net op tijd een groot mysterie ontrafelen. Cruz vindt haar wel érg leuk, maar heeft zij ook een oogje op hem?

Conclusie

Deze serie is een fantastische serie voor kinderen om in een spannend avontuur te duiken! Ze leren verbanden te leggen in bepaalde situaties en zullen als een echte explorer mee willen denken met de personages uit de boeken. Kinderen zullen urenlang leesplezier hebben met deze serie!

Verkrijgbaarheid

Explorer Academy – Trudi Trueit

National Geographic

Hardcover, 224 pagina’s

ISBN deel 1: 9789490764906

ISBN deel 2: 9789490764937

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb de boeken ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge