Follow:
boeken

Een klein gebaar – Lucy Dillon

eenkleingebaar

Heb je zin in een heerlijke roman met fijne verhaallijnen? Lees dan ‘Een klein gebaar’ van Lucy Dillon! Ik heb ontzettend genoten van dit boek waarin je je helemaal kan inleven. Reis naar een gemoedelijk Engels dorpje waar je te gast bent in een familiehotel. Dat er ook nog een mysterieuze vrouw verschijnt maakt het verhaal direct interessant…

Achterflaptekst ‘Een klein gebaar’

eenkleingebaar

Libby en haar man Jason hebben hun huis in Londen vaarwel gezegd om het hotel van zijn ouders uit het slop te halen. Ze hebben grootste ideeën over hoe ze het gaan aanpakken: ruime, uitnodigende kamers, luxueuze badkamers, en zij twee als het team achter de schermen. Maar de zaken gaan beslist niet zoals gepland, niet met de verbouwing en niet met de samenwerking tussen Libby en Jason zelf.

Dan wordt een onbekende vrouw voor hun deur aangereden. Door het ongeluk weet zij niet meer wie ze is of waarom ze daar was – de enige aanwijzing die het ziekenhuispersoneel kan vinden over haar identiteit is een kaartje in haar broekzak met daarop de naam en het adres van het hotel. Als Libby de vrouw een kamer in het hotel aanbiedt om te herstellen, kan ze niet voorzien wat voor lawine aan veranderingen ze daarmee in gang zet…

Samenvatting

Libby en Jason zijn vrij plotseling naar het Engelse dorpje vertrokken waar de moeder van Jason het hotel heeft. De vader van Jason is overleden en het hotel is in een zeer ouderwetse staat. Door problemen op het werk van Jason is de keuze snel gemaakt om hun toekomst in het Engelse dorpje te plannen. Als een sterk duo, zo lijkt het, gaan Libby en Jason rigoureus aan de slag in het hotel. De moeder van Jason is alleen niet zo meegaand en wil het liefst geen veranderingen zien. Dit leidt nogal tot strubbelingen tussen Libby en haar schoonmoeder.

Door de houding van Jason op het gebied van de financiën merk je als lezer snel dat er problemen zijn. Erg naïef ook van Libby om Jason, gezien zijn verleden bij zijn vorige baas, voor de volle 100% te vertrouwen met de financiële kant van de verbouwing (dit is het enige ergernis puntje in het boek wat ik had). Hem daarmee opzadelen is vragen om problemen!

Wanneer er een ongeluk voor het hotel gebeurt en Libby hiervan getuige is komt er een vaart in het verhaal. De vrouw lijkt niemand te kennen en weet zelfs niet eens meer wie ze is. Libby voelt zich verantwoordelijk en besluit de vrouw, die de naam Pippa krijgt, te bezoeken in het ziekenhuis. Al snel blijken ze een klik te hebben en Libby biedt haar tijdelijk onderdak in het hotel aan. Pippa kan haar mooi helpen met de verbouwing van het hotel en het is ook gezellig voor Libby aangezien zij haar hele sociale leven achter heeft moeten laten in Londen.

Pippa probeert ontzettend hard haar geheugen terug te krijgen en stukje bij beetje komen er stukjes informatie bij haar binnen. Deze “zoektocht” naar haar identiteit is ontzettend goed beschreven door Lucy Dillon. Niet teveel informatie voor de lezer zodat je zelf ook steeds nieuwsgierig blijft naar de mysterieuze geschiedenis van Pippa. En wat heeft de broer van Jason voor rol in dit alles?

Conclusie

‘Een klein gebaar’ is een heerlijke roman met goede verhaallijnen. Het mysterieuze randje rondom Pippa maakt deze roman niet tot een standaard roman maar eentje die blijft boeien en nergens saai is. Geen mierzoet verhaaltje maar een zeer interessante opbouw van verhaallijnen die uiteindelijk tot een goed plot komen. Genieten met een hoofdletter G!

eenkleingebaar

Informatie

Een klein gebaar – Lucy Dillon

Uitgeverij de Fontein

Paperback, 432 pagina’s

ISBN: 9789026145001

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge