Follow:
gezin, samenwerking

Eerste vakantie alleen met de kids

Ook al is het nu pas oktober, toch ben ik in mijn hoofd al bezig met de zomervakantie volgend jaar. Mijn eerste vakantie als ‘alleenstaande moeder’. Vind ik het spannend? Ja, retespannend! Vind ik het eng? Ja! Ik heb werkelijkwaar nog geen flauw benul hoe of wat. Alles zal ook afhangen van mijn financiĆ«le plaatje straks. Hoeveel heb ik te besteden aan de vakantie? Ik vind dit best een puntje waar ik ruim van te voren dus al een beetje over na moet denken. Mij ook niet gek laten maken door wat anderen gaan doen. Zolang ik maar samen ben met de kinderen is het sowieso goed.

Binnenland of buitenland?

Hoewel ik het waarschijnlijk wel zou durven, neig ik toch om de eerste vakantie met z’n viertjes veilig in Nederland te houden. We hebben de afgelopen jaren ook prachtige zomers gehad, dus voor het weer maakt het hoogstwaarschijnlijk niet uit. Ook vind ik het fijn om niet al te ver te hoeven reizen. Nou zijn er in Nederland nog genoeg plekken waar de kinderen en ik nog nooit zijn geweest. Zo ben ik onlangs een beetje gaan neuzen naar campings in Limburg, de Waddeneilanden en Zeeland. Allemaal plekken in Nederland die we nooit echt als een vakantiebestemming hebben gehad. Mijn voorkeur gaat uit naar een omgeving met mooie natuur. Waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Voor de kinderen wil ik natuurlijk ook een zwembad en in de omgeving wat leuke activiteiten om te doen. Ook wil ik wel echt tot rust komen, dus een huisje of een iets luxere stacaravan hebben wel mijn voorkeur šŸ˜‰

De Leistert

Ik heb er al eens eerder een blog over geschreven, camping De Leistert in Limburg. Deze camping blijft steeds in mijn achterhoofd hangen. Ook vanwege de ligging (dagje Duitsland met de kids is altijd leuk natuurlijk!). Ook is Limburg niet bij ons om de hoek, dus voelt het al meteen als een ‘echte vakantie’ door de afstand. Dit park heeft eigenlijk alles wat ik mij kan wensen. Mooie natuur, luxe en ook genoeg vermaak voor de kinderen.

Sparen

De kans zit erin dat ik eerst voor een week zomervakantie met de kinderen zal kiezen. Amy heeft nog wat concerten in het vooruitzicht, dus ook daar moet ik even rekening mee houden. Ook met de kosten natuurlijk. Ik heb dus ook weer een aparte rekening aangemaakt met de titel ‘zomervakantie’. Hierop ga ik sparen voor een heerlijke vakantie met de kinderen. Het hoe of wat of waarheen is iets wat ik nog even moet bekijken. Maar een weekje Limburg in een leuk huisje zie ik in ieder geval al helemaal zitten!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge