Follow:
boeken, kids

Er zit een weerwolf in mijn tent! – Pamela Butchart

Er zit een weerwolf in mijn tent

Bij het zien van deze cover weet je stiekem al dat het om een boek van Pamela Butchart gaat. Haar andere boek ‘De meester is een vampierrat‘ heeft net zo’n gave pakkende cover. Ook dit boek zit weer vol humor, gave illustraties en een tof verhaal. Het verhaal leest weer als een trein, vol kinderlogica en een flinke dosis humor. Absoluut weer een topper om door kinderen te worden verslonden!

Synopsis ‘Er zit een weerwolf in mijn tent!’

Er zit een weerwolf in mijn tent

Izzy en haar vrienden hebben mega veel zin in het schoolreisje. Ze gaan met de hele klas kamperen in het bos. Marshmallows roosteren boven het kampvuur en lekker vies worden. Maar er gebeuren vreemde dingen. Wat is dat griezelige gehuil elke nacht? Wie heeft alle worstjes gestolen? Als ze de harige benen van de gymjuf zien, weten ze het zeker: er is een weerwolf mee op kamp. Kunnen ze daaraan ONTSNAPPEN?

Er zit een weerwolf in mijn tent

Samenvatting

Izzy en haar vrienden weten wel van een spannend uitje een nóg spannender avontuur te maken. Met hun kinderlijke fantasieën en kinderlijke logica zullen veel kinderen zich best kunnen inleven in bepaalde situaties. Dat maakt dit boek ook zo populair onder de jeugd! Stiekem willen ze zelf deze avonturen meemaken 😉

Door de vlotte en humoristische manier van schrijven van Pamela Butchart word je als kind (maar ook als volwassene) meegenomen in dit verhaal. Zoals je op de foto’s kunt zien zit ook dit boek weer bomvol leuke en grappige illustraties en wordt er gebruik gemaakt van een leuke vormgeving in de tekst. Sommige woorden zijn groot gedrukt of omcirkelt. Dit geeft het geheel een speels gevoel en past stiekem perfect bij het verhaal, wat ook bestaat uit een chaotische bende speelse kinderen.

Er zit een weerwolf in mijn tent

Door de beeldende manier van schrijven heb je het gevoel alsof je zelf op kamp bent met je klas. Je leest wat voor tentjes de kinderen hebben, wat ze mee hebben genomen, de BBQ, de speurtocht…alles wat bij een écht kamp hoort!

Het enige jammere is de aanwezigheid van juf Maan. De minst leuke juf. En al gauw lijkt het erop dat er zich weerwolven bevinden op het kamp. Tenminste, dat denken de kinderen. En het is ook wel verdacht dat juf Maan alleen maar vlees lijkt te eten. Haar beharing en haar kracht werken ook niet in het voordeel de verdenkingen te ontkrachten.

Uiteraard moet het mysterie worden opgelost, en hoe dat afloopt…..lekker zelf lezen!

Een boek dat je weer een lach op het gezicht tovert en kinderen zeker een hoop leesplezier zal geven.

5 Sterren!!!

Informatie

Er zit een weerwolf in mijn tent! – Pamela Butchart

Uitgeverij Holland

Hardcover, 252 pagina’s

ISBN: 9789025114442

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Er zit een weerwolf in mijn tent

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge