Follow:
kids, samenwerking

Budgettip! Geef een kinderverkleedfeestje! + Winactie!

Elk jaar moesten wij weer iets leuks verzinnen om te doen met het kinderfeestje van één van de kids. En het leek elk jaar ook nog eens gekker te worden! Een beetje een leuk kinderfeestje wat vergelijkbaar was met de feestjes waar onze kinderen heen gingen, liep al snel hoog op qua kosten. De activiteit alleen lag vaak al rond de 120-140 euro! En dan heb je nog niet eens het drinken en het lekkers erbij. Wat een geld! Maar dat kan ook anders….

Budget kinderfeestjes

In mijn tijd (ik ben van 1979) was het doodnormaal om een kinderfeestje thuis te vieren. We deden spelletjes, toneelstukjes en propten ons vol met snoep en chips. Elk kind vond dat geweldig!

Voor Thomas was het dit jaar een goedkoop jaar. Hij werd 9 eind maart, net nadat alle scholen dichtgingen en feestjes niet mogelijk waren. Hij vond het geen probleem. Vorig jaar hadden we nog een skatefeestje met alles erop en eraan…..

Maar waarom laten we ons als ouders zo gek maken? Waarom gaan ook wij elk jaar mee in de hype rondom de kinderfeestjes dat het allemaal zo gek en duur moet zijn? Het kan toch ook zoals vanouds? Natuurlijk!

Verkleedfeestje

Tot een bepaalde leeftijd vinden kinderen verkleden leuk. Thomas is die leeftijd bijna voorbij, maar jongere kinderen zullen het fantastisch vinden als ze worden uitgenodigd voor een kinderfeestje en in de meest gave verkleedkleren mogen komen. Jezelf al helemaal in een gaaf pak steken om naar een feestje te gaan! Dat is al een feestje op zich.

Ook is het leuk om al die verklede kinderen bij elkaar te zien op zo’n feestje. Dat maakt het al extra feestelijk. Natuurlijk is het huis versierd, en zijn er feestelijke bordjes en bekertjes aanwezig in het thema waarin de jarige is verkleed 😉

Kans maken op een gave outfit voor een feestje? Kijk onderaan deze blog.

En wat kan je doen met de kids op een budgetfeestje? Spelletjes! Vooral bij feestjes met jongetjes is het fijn om even het energielevel wat naar beneden te halen.

Lekker naar buiten en een potje voetballen. Naar een bos en ze lekker laten klimmen, klauteren en met takken slepen. Een speurtocht. Er zijn genoeg mogelijkheden om ze te vermaken.

Met meisjes (daar heb ik iets meer ervaring mee na al die feestjes van Amy en Fenna) gaat het er toch echt anders aan toe. Wij hebben een keer een high tea feestje gedaan. Lekker bakken, cakejes versieren en gezellig aan tafel alles opeten. Maar ook knutselen viel vaak goed bij de meisjes.

Een thema-speurtocht is ook leuk! Op internet zijn er genoeg voorbeelden te vinden.

Gave kostuums voor kinderfeestjes

Er is zoveel keuze tegenwoordig om super gaaf verkleed te gaan. Overigens vinden oudere kinderen het ook nog steeds leuk. Amy had vorig jaar ook een verkleedfeestje met haar puber vriendinnen. En dat was ook een groot succes!

Winnen!

Maak kans op een leuk kostuum naar keuze! (met een max. van €50,00)

Wat moet je hiervoor doen? Laat een reactie achter onder deze blog met een geldig email-adres. That’s it! Je kan meedoen t/m 10 augustus. De winnaar krijgt daarna een mail van mij.

Succes!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

46 Comments

 • Reply anja

  o wat een leuke actie ik zou de kleine boefjes graag zelf laten wat voor dier ze zouden willen zijn

  augustus 2, 2020 at 20:29
 • Reply Marja

  Leuke actie,ik doe mee om ons dochtertje iets uit te kunnen laten zoeken

  augustus 2, 2020 at 20:59
 • Reply Anneke

  Ik wil dolgraag meedoen aan deze super leuke actie, verkleden vind ieder kind erg leuk, helemaal opgaan in hun eigen fantasie en ideeën. Mijn zoontje van 7 is heel erg speels en creatief en kan helemaal opgaan in zijn eigen bedachte fantasie en daarmee uren spelen. De ene keer maak ik van een krant een hoed en dan speelt hij Robin Hoed en de andere keer, doet een broek over zijn hoofd en speelt dan de paashaas of trekt een handdoek over zijn schouders en is dan superman haha, hoe geweldig is het om nog zo jong en klein te zijn en daarom wil ik dolgraag meedoen met deze prijsvraag zodat hij een geweldig pak kan uitzoeken wat hij super geweldig zou vinden zodat hij door kan met het beleven van zijn gezellige avonturen

  augustus 2, 2020 at 22:43
  • Reply Claudia

   Zou leuk zijn om mijn neefje en nichtje te verrassen, zodat zij zelf wat uit kunnen kiezen.

   augustus 3, 2020 at 09:57
 • Reply Sanne van rosmalen

  Ik doe graag mee! Mijn zusje is 15 Augustus jarig en zit net in een nieuwe klas. Een leuk kinderfeestje zoals dit zou voor haar top zijn om wat meer vrienden te maken

  augustus 2, 2020 at 22:50
 • Reply Saskia

  Een thema feest is erg leuk. Twee jaar geleden hadden we voor het kinderfeestje van mijn zoon een piratenfeest gehouden (ouderwets thuis). Dit jaar heeft hij nog geen kinderfeestje gehad vanwege Corona (hij is begin juni jarig). Deze gaat er nog wel komen na zomervakantie. En kan ik een leuk nieuw thema samen met hem gaan bedenken. Een Pokemon feestje zou hij denk ik heel leuk vinden.

  augustus 2, 2020 at 23:04
  • Reply Tamara

   Stiekem hopen we natuurlijk allemaal op zo’n feestje! Ik grijp mijn baan als leerkracht en mijn hobby theater gewoon aan om me nog steeds te kunnen verkleden! Dat verkleedplezier geef ik graag door aan mijn zoons, die zich allebei graag uitdossen in de meest bijzondere creaties. Fijn om hen, nu hun beide kinderfeestjes dit jaar niet door konden gaan, alsnog te verrassen met een verkleedfeest!

   augustus 3, 2020 at 09:07
 • Reply Anna Wienen

  jaaaa super cool sowieso al voor de carnaval ooit weer

  augustus 2, 2020 at 23:06
 • Reply Oma Will

  Wat een leuke winactie.
  Hier zou ik mijn kleinkinderen graag mee willen verrassen, na de lange quarantaine tijd, die nu al bijna vier maanden duurt voor ons.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

  augustus 3, 2020 at 00:08
  • Reply Lisanne Bons

   Heel erg leuk! Mijn dochter wilt een fout disco feestje geven met haar vriendinnetje. Dus een leuke foute outfit zou heel leuk zijn voor de 2 tieners

   augustus 3, 2020 at 11:02
  • Reply Geraldo Boshamer

   Zoonlief is 20 augustus jarig en lijkt me inderdaad leuk om een ouderwets verkleedfeest te geven. GameThema waarschijnlijk aangezien hij helemaal weg is van Mario Kart.

   augustus 3, 2020 at 14:48
 • Reply Sabrina

  O ja dat zou super zijn voor onze verkleedkoning van 3,5

  augustus 3, 2020 at 07:30
 • Reply marlies mols

  wat een geweldig gebaar, verras mijn jarige kleinzoon maar met een prachtig exemplaar, hij gaat vast helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat #duimenmaar

  augustus 3, 2020 at 08:01
 • Reply Marian B

  Mijn dochter is dol op prinsessen, feeën, zeemeerminnen etc. en op verkleden. Dat shoptegoed weten we dus wel te besteden . Komt mooi uit alvast voor haar verjaardag.

  augustus 3, 2020 at 09:08
 • Reply Marja Legius

  Ja superleuk Nu ik op onze kleindochtertjes pas wil ik graag een kist met verkleedkleren voor ze. Met dit tegoed kan ik zeker een paar leuke items vinden.

  augustus 3, 2020 at 11:12
 • Reply Danielle

  Super leuk! Ik ben dol op themafeestjes. Zo gaven we er al een met het thema Jungle, Fiesta Mexicana en Oktoberfest. Wild Wild West staat nu op de planning, dus daar kunnen we zeker nog een leuke outfit bij gebruiken voor de kids.

  augustus 3, 2020 at 11:54
 • Reply Sharon de Ridder

  Normaal gesproken gaan we met een kinderfeestje naar een locatie; dit jaar geven we hem echter thuis (voelt beter). Mijn dochter wil graag een feeën-thema, dus deze cadeaubon zou goed besteed worden!

  augustus 3, 2020 at 14:51
 • Reply maaike beld

  Leuk leuk leuk! Ik waag een kansje <3!

  augustus 3, 2020 at 16:24
 • Reply Gea Jager

  leuk ik zou voor een leuk dier gaan ook omdat de kinderen dan nog meer op zijn knuffel kan lijken

  augustus 3, 2020 at 20:25
 • Reply Lisa

  Mijn dochter heeft toevallig over een week een verkleedfeestje met als thema “onderwater”. Zij gaat dus uiteraard als een zeemeermin 😉 Maar ook op school zijn er vaak dagen dat de kinderen verkleed mogen komen. Het zou leuk zijn om eens iets anders aan te doen dan één van haar drie prinsessenjurken de eerstvolgende keer dat er weer een verkleeddag is op school. Unicorns zijn nu helemaal hip dus ik weet wel voor welke outfit zij zou gaan.

  augustus 3, 2020 at 20:31
 • Reply Wendy

  Zeker in deze dure en onzekere crisis/coronatijden,
  moet ik steeds vaker in mijn lage uitgaven snijden,
  win ik dit vet coole carnavalspakket in de vorm van een cadeau,
  dan scheelt dat 0 eurocentjes voor mijn o zo lage banksaldo

  augustus 3, 2020 at 20:37
 • Reply Kelly Aarts

  Wat leuk zeg! Mijn dochter lijkt het superleuk om een cheerleader pak uit te zoeken. Vorige pak is inmiddels weer te klein, dus een nieuwe is meer dan welkom 🙂

  augustus 3, 2020 at 21:11
 • Reply Ingrid

  Mijn zoon is dol op verkleden en feestjes dus een coole outfit uitzoeken gaat hem vast wel lukken

  augustus 3, 2020 at 21:28
 • Reply Bodil

  Super leuk! Mijn oudste dochter is eind deze maand jarig en heeft al bedacht dat ze een jungle feestje wil geven. De decoraties ben ik al hier en daar aan het inslaan (o.a. een mega luipaard en flamingo ballon 😀 ) maar haar outfit hebben we nog niet gevonden. Veel keuze op die site, daar vinden we vast iets gaafs tussen!

  augustus 3, 2020 at 23:26
 • Reply Marian zw

  Leuk mijn zoon wil nog graag een politiepak! Met deze prijs moet dat wel gaan lukken.

  augustus 3, 2020 at 23:37
 • Reply Marita

  Wat een leuke actie. Mijn twee zoontjes zijn dol op verkleden

  augustus 4, 2020 at 06:50
 • Reply Cindy

  Leuke actie, wij loten graag mee.

  augustus 4, 2020 at 09:03
 • Reply Yara

  Mijn jeugdidool was en is pippi dus ik wil heel graag een pippipak,en dagen vieren, heerlijk toch

  augustus 4, 2020 at 10:15
 • Reply Jeroen

  Mooie pakjes hoor, daar maak ik iemand heel blij mee! Loot graag mee

  augustus 4, 2020 at 10:19
 • Reply Lieke van Veen

  Leuk wij gaan binnenkort samenwonen en ik wil graag een soort verkleedkist maken voor als mijn neefjes komen spelen.

  augustus 4, 2020 at 14:34
 • Reply Anita H.

  Ik ding graag mee!

  augustus 4, 2020 at 17:33
  • Reply Anna

   Zo leuk, mijn zoontje is dol op verkleden

   augustus 9, 2020 at 08:41
 • Reply Tamara

  wat een leuke outfits, Emma wil altijd piraat zijn. Leuk idee om een piratenparty te doen!

  augustus 4, 2020 at 21:56
 • Reply Kimberley

  Wat een leuke winactie, maar leuker vind ik de budgettips die je geeft voor een kinderfeestje. Hoor zo vaak dat er geen feestje wordt gegeven vanwege de kosten, terwijl het voor kinderen zo bijzonder is om een feestje te geven.

  augustus 4, 2020 at 23:25
 • Reply Katerina Banjo

  Als prins met je prinsessen en medeprinsen naar een echt kasteel is natuurlijk super leuk!

  augustus 5, 2020 at 01:17
 • Reply Linda Raaijmakers

  Lucas en Eva zijn dol op Harry Potter dus ik denk deze mantel

  https://www.carnavalskleding.nl/tovenaar-pak-kind/

  augustus 5, 2020 at 10:13
 • Reply Iris

  Mijn kinderen houden ervan zich te verkleden. Hiermee Zou ik hen zeer blij met kunnen maken . Ik waag mijn kans

  augustus 5, 2020 at 22:30
 • Reply Renilda

  Ik loot graag mee voor mijn lieve kleinkinderen

  augustus 5, 2020 at 22:31
 • Reply Marijke Kikkert

  Gaaf! en laat dochter Neva nou net haar budget feestje geven op 21 augustus!
  Ook geen mega dure party’s hier hoor 🙂

  augustus 6, 2020 at 12:56
 • Reply anja

  ik zou de kids wat vrolijks uit laten kiezen dus ik denk dat ze voor een dier zouden gaan

  augustus 6, 2020 at 21:31
 • Reply S v Bregt

  Ik doe graag mee. Mijn zoontje zou het heel erg leuk vinden om als Ninja de dagen door te gaan…

  augustus 6, 2020 at 21:52
 • Reply miranda

  ahhhh u we vakantie in tuinesie vieren lekker kleinschalig en alles all inn willen ze wel een bonte avond . dus dit zou te gek zijn

  augustus 6, 2020 at 22:22
 • Reply Berendina Jaasma

  Leuk voor mijn kleinzoons die verkleden zich graag als ridder,draak,politie,brandweer of piraat

  augustus 7, 2020 at 08:25
 • Reply Anneliese de Waal

  Oohh….wat leuk , ik doe heel graag mee voor mijn zoon, vind het drakenpak heel erg leuk Groetjes Anneliese

  augustus 9, 2020 at 13:03
 • Reply marijke

  Wat een gaaf berichtje dat ik heb gewonnen. Mag mijn dochter wat moois uitzoeken. Kan het net nog binnen zijn voor haar feestje hopelijk! Reuze bedankt!

  augustus 11, 2020 at 15:10
  • Reply hillybillybeauty

   Gefeliciteerd! Veel plezier ermee!

   augustus 11, 2020 at 15:14

  Leave a Reply

  CommentLuv badge