Follow:
boeken, kids

Jane Doe Doolhof der Dimensies – Jeremy Lachlan

De cover van dit kinderboek pakte mij meteen. Een magisch oud landgoed, een deur met spookachtig licht erachter en een meisje wat alleen onder aan de trap staat. Zichtbaar op pad om avonturen te gaan beleven. Inmiddels heb ik dit boek al enige tijd geleden uitgelezen en werd het hoog tijd mijn review te schrijven.

Synopsis ‘Jane Doe Doolhof der dimensies’

Als een hevige aardbeving het afgelegen eiland van Bluehaven treft en haar vader verdwijnt, begint voor Jane Doe een koortsachtige zoektocht. Algauw blijkt het meer dan een eenvoudige reddingsmissie… Haar vader is verdwaald geraakt in een gebied dat diverse werelden met elkaar verbindt, een levensgevaarlijk labyrint van constant veranderende kamers, gruwelijke valstrikken en geheime doorgangen.

En Jane is niet de enige die wanhopig naar hem op zoek is. In het dodelijke labyrint is een wreed, heerszuchtig figuur doorgedrongen: iemand die haar vaders geheimen kent. Iemand die met zijn afschrikwekkende leger over lijken gaat om te krijgen wat hij wil.

Met een pyromaan en een bedrieger aan haar zijde komt Jane tot de ontdekking dat er veel meer van haar verwacht wordt dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Treed binnen. Kijk niet meer om. Je kunt maar één kant op en dat is vooruit.

janedoe

Samenvatting

Wil je een boek vol mysterie en avontuur? Dan is dit boek een absolute mustread! Het verhaal heeft diepere verhaallijnen en is goed doordacht. Je valt van het ene avontuur in het andere en heel lang blijft onduidelijk hoe de “vloek” die over Jane heerst tot uiting zal komen in het verhaal.

Je leest het verhaal vanuit de 14-jarige Jane, een zelfstandig meisje die met haar comateuze vader in een kelder woont. De moeder van Jane is spoorloos verdwenen en wat er met haar gebeurd is weet Jane niet. Het dorp heeft zich tegen Jane gekeerd omdat er vreemde dingen rondom Jane gebeuren. In het plaatsje staat een oud gebouw waar een legende omheen hangt. Ooit zal er iemand door de magische poort kunnen en de werelden erachter ontdekken. Jane en haar vader zijn met het gebouw verbonden, maar wat en hoe precies wordt pas later in het verhaal duidelijk.

Jane komt op een dag in de problemen omdat ze zich onder de mensen begeeft. Het lijkt wel of iemand haar expres in deze benarde situatie heeft doen terecht komen. Vanaf dat moment zal het leven van Jane voorgoed veranderen. Zij is degene die de wereld zal moeten redden…

Conclusie

Ik heb ontzettend genoten van dit magische boek. Vooral het einde deed mij van de ene in de andere verbazing vallen. De schrijfstijl van Jeremy Lachlan is vlot, sfeervol en goed opgebouwd. Ik kijk uit naar het volgende deel in deze serie!

 

Informatie

Jane Doe Doolhof der dimensies – Jeremy Lachlan

Uitgeverij Fantoom

Hardcover, 415 pagina’s

ISBN: 9789059247109

Prijs: €17,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge