Follow:
boeken, kids, review

Fortnite – Het spel begint (deel 1) – Devin Hunter

fortnite

“Wat heb je vandaag gedaan op school Thomas?”. Deze vraag stel ik vrijwel elke dag en ik krijg bijna elke dag hetzelfde antwoord van Thomas. “Ik heb met Kiran op het schoolplein Fortnite gespeeld.” Alhoewel Thomas de game online nog niet echt heeft gespeeld, in vergelijking met Fenna, speelt hij zijn eigen versie van Fortnite dus tijdens de schoolpauzes. Dat Fortnite populair is weten we inmiddels wel. Daarom is dit boek, een echte fan fiction, perfect voor kinderen die het spel fantastisch vinden!

fortnite

Achterflap

“Samen met honderd andere spelers wordt de twaalfjarige Grey in een gehackte virtual reality-versie van Fortnite Battle Royale gezogen. Om weer veilig thuis te komen, moet hij in de top 5 van spelers belanden voor het einde van het seizoen. Opgejaagd door de andere spelers moet Grey zijn weg zien te vinden in de wereld van wapens en ammo. Gelukkig krijgt hij al snel een bondgenoot in de keiharde strijd om de topspelers te verslaan. Zal het Grey lukken om uit Fortnite te ontsnappen?”

fortnite

Over het boek

Het spel begint is een bundel met twee spannende verhalen die zich afspelen in de Fornite wereld. Enige kennis van het spel Fortnite is wel handig omdat in het verhaal de game nauwgezet wordt gevolgd. Dit maakt het boek uitermate geschikt leesvoer voor kinderen die verzot zijn op het spel.

De schrijfstijl is toegankelijk en zal voor kinderen vanaf een jaar of 9-10 goed te volgen zijn. Het feit dat het een boek is met moderne taal en zich focust op zo’n populaire game zal het bij veel kinderen goed in de smaak vallen. Wellicht een ideale stap om je kind aan het lezen te krijgen. Menig kind dat Fortnite speelt zal namelijk weleens hebben gefantaseerd hoe het zou zijn om zelf in zo’n game terecht te komen!

Een mooie boodschap in het boek is dat je niet moet opgeven. Ook al lukt het soms niet, zit het even tegen, zet door! Hoofdpersonage Grey is hierin een geweldig voorbeeld voor kinderen.

Gevangen in Battle Royal is het eerste deel van een serie. Deel 2, Het gevecht gaat door, is inmiddels ook al verkrijgbaar en deel 3 komt in maart 2019. Het is al gebleken dat kinderen, vooral jongens, die niet van lezen houden, dit boek wél leuk vonden om te lezen. Stimuleer kinderen die niet van lezen houden boeken te lezen die in hun straatje past. Fortnite is bij veel van deze kinderen populair, wellicht dat dit boek ze compleet verrast en ze lezen zullen gaan waarderen.

Ik kan alvast verklappen dat het einde van dit boek zeker uitnodigt om het vervolg te gaan lezen!

fortnite

Informatie

Fortnite Het spel begint – Devin Hunter

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Paperback, 216 pagina’s

ISBN: 9789000366378

Prijs: 12,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply BlogEnBeauty

  Mijn dochter van 7 komt soms thuis en dan heeft ze het over dingen waar ik geen flauw benul van heb. Dan zegt ze dat is toch van Fortnite.

  december 16, 2018 at 08:58
 • Reply Fortnite Battle Royal Mobile

  It’s crazy to see how successful Fortnite is. Especially knowing that the Battle Royal mode was done at the last moment.

  juni 6, 2019 at 17:22
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge