Follow:
boeken, kids

Wombat & Vos zoeken het gevaar – Terry Denton

wombatenvos (

De boeken van Wombat & Vos vindt Thomas geweldig. De verhalen lezen makkelijk, zijn grappig en bevatten ook nog eens leuke tekeningetjes. Toen er weer een nieuw deel via de uitgever binnenkwam heeft Thomas hem ook direct mee naar boven genomen om bij zijn bed te leggen. Dat gaf weer vele avonden leesplezier!

Synopsis Wombat en Vos zoeken het gevaar

wombatenvos (

Wombat maakt een lijst vol gevaarlijke dingen die hij nog wil doen. Vos doet ook mee. Maar eigenlijk durft Vos niet goed. Je hoofd in de bek van een beer houden? Uit een vliegtuig springen zonder parachute? Help!

Samenvatting

Allereerst even een dikke pluim voor de vormgeving van de boeken van Wombat en Vos. Ze hebben stuk voor stuk een super vrolijke cover waar zoveel op te zien is. Elke keer als Thomas het boek pakte zag hij weer iets nieuws wat hem op de cover opviel. Terry Denton staat dan ook bekend om zijn gave illustraties. Ook in het boek vind je volop grappige en leuke tekeningen. Kinderen kijken hun ogen uit!

wombatenvos (

Wat het verhaal zo makkelijk leesbaar maakt zijn de korte stukjes tekst met daartussen kleine illustraties. Ook afwisselende grootte van letters zorgt ervoor dat kinderen niet het idee hebben ‘lappen tekst’ te moeten lezen. Op deze manier lezen ze veel makkelijker een boek.

In dit deel overwint Vos zijn angsten door mee te gaan in de spannende avonturen die Wombat wil aangaan. Het feit dat zulke tegenpolen dikke vrienden zijn is voor kinderen erg leuk om te lezen. Elk kind kan zich wel met één van de personages inleven. Wombat is stoer, durft alles en is behoorlijk koppig. Vos is banger, emotioneler en kijkt liever de kat uit de boom. Toch zijn de twee maatjes de dikste vrienden!

In dit boek vind je eigenlijk drie verhalen. In de verhalen maak je ook kennis met leuke bijfiguren zoals Krok en de vijf apen. Terry Denton weet als geen ander hilarische situaties te creëren die elk kind een lach op het gezicht zal toveren. Deze boeken lenen zich ook geschikt om voor te lezen!

Thomas had dit boek super snel uit. Hij vloog erdoorheen en wilde telkens toch nog even een stukje verder lezen. Het zijn geen moeilijke boeken, geen boeken met heftige thema’s, gewoon een heerlijk boek om lekker even in te duiken en mee te gaan op avontuur met Wombat en Vos.

Een dikke 5 sterren!

wombatenvos (

Informatie

Wombat en Vos zoeken het gevaar – Terry Denton

Uitgeverij Condor

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789492899675

Prijs: €16,49

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge