Follow:
lifestyle, samenwerking

Foto’s voor je blog maken met een mobiel. Kan dat?

Soms heb je niet altijd je grote spiegelreflex camera bij de hand en dient zich een gelegenheid voor om een mooie foto te schieten die perfect bij een blogpost zou passen. In die gevallen is eigenlijk mijn mobiel het enige wat ik bij de hand heb. Zijn de foto’s die ik met mijn mobiel schiet wel mooi genoeg voor mijn blog? In de meeste gevallen nét niet in mijn geval. Ik moet ze dan flink bewerken en daar heb ik niet altijd zin in. Maar het kan wel!

Verschil in mobiele camera’s

Er is een immens groot verschil in de kwaliteit foto’s die gemaakt zijn met mobiele telefoons. Zo heeft Andries een toestel van twee jaar oud (Huawei) en zijn foto’s zijn verre van scherp. Zeker wanneer je de foto’s kleiner van formaat maakt zie je de wazige gloed die over de foto hangt. Ook lijken de kleuren meestal niet overeen te komen met de werkelijkheid. Super zonde!

Onlangs appte mijn broer een paar foto’s die gemaakt waren met de iPhone 11, wat een wereld van verschil! Deze foto’s kon ik in principe zonder te bewerken zo op mijn blog plaatsen. Of het nou is dat de camera van iPhone zoveel beter is dan die van andere merken mobiele telefoons weet ik niet, maar hier zag ik toch overduidelijk verschil. Mijn eigen Samsung mobiel is van eind 2019, dus nog vrij nieuw. Mijn foto’s zijn al stukken scherper dan die van van mijn man, maar nog steeds moet ik ze bewerken om ze naar mijn zin te maken. Wanneer ik met één van mijn dochters ben vraag ik dan ook vaak of zij met hun mobiel een foto voor mij willen maken. Zij hebben dan geen iPhone 11, maar met hun iets oudere iPhone kan je al scherpere foto’s maken dan met mijn mobiel.

Scherpheid foto’s

Voor een blog is het toch wel belangrijk om kwalitatief mooie foto’s te plaatsen. Dit nodigt gewoon veel meer uit om een artikel aan te klikken. Daarom heb ik destijds ook een spiegelreflex camera gekocht. Maar ik merk nu dat ik met mijn mobiel soms ook graag mooie foto’s wil maken. Zeker ook bijvoorbeeld voor mijn andere social media zoals Instagram. Dan is het toch handig om met een mobiel net zulke mooie foto’s te maken als met een spiegelreflex camera.

 

Deze foto maakte Amy met haar iPhone (geen iPhone 11 maar een wat ouder model). Tijdens een wandeling in de duinen. Ik stond echt versteld over de scherpheid van haar foto!

Ik maakte met mijn mobiel ook wat foto’s en die zijn bij lange na niet zo spectaculair. Als ik tussen deze twee zou moeten kiezen voor mijn blog zou ik dus zeker de bovenste kiezen. Nou zou ik die van mij dus nog kunnen bewerken, maar even ter vergelijking.

Conclusie

Kan je met een mobiel, in plaats van een spiegelreflex camera, mooie foto’s voor je blog maken? Jazeker!! Als ik mijn broer zou vragen om met zijn iPhone 11 foto’s te maken van producten voor mijn blog weet ik zeker dat die er prachtig uit komen te zien. Je hoeft bij het starten van een blog dus niet meteen je spaarpot om te kieperen en een dure camera aan te schaffen. Met een mobiele telefoon met goede camera kan je in het begin prima starten. Koop wat leuke items/prompts om bij de foto’s te gebruiken en je bent ready to go!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge