Follow:
beauty, foundation, make-up

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation SPF10 – 1C1 Cool Bone

doublewear

In een ver verleden, op mijn trouwdag in 2004, droeg ik al de Double Wear foundation. Ik werkte toen bij een parfumerie en de vertegenwoordiger van Estée Lauder gaf mij een complete make-up look cadeau om te dragen tijdens mijn huwelijk (als je dit leest Jeff, alsnog bedankt ;-)). Destijds waren er nog niet zoveel kleuren verkrijgbaar als nu. En eigenlijk was de kleur toen net ietsje te donker (maar mijn collega wist hier wel raad mee en heeft het wat lichter gemaakt door het te mengen). Tegenwoordig zijn er veel meer kleuren verkrijgbaar en besloot ik dat ik deze fantastisch dekkende foundation weer eens wilde testen.

Estée Lauder Double Wear – 1C1 Cool Bone

doublewear

Het glazen flesje ziet er nog steeds net zo chique uit als destijds. Mooi vormgegeven, het mooie sierlijke gouden Estée Lauder logo op de voorkant en duidelijke tekst. Het standaard flesje is zonder pompje en werkt niet prettig vind ik. Ik bestelde er dus los het pompje van Estée Lauder bij om het makkelijker te doseren. Stiekem hoopte ik dat na al die jaren deze wel standaard erbij zou zitten, helaas.

Ik heb online ruim een uur gezocht naar wat ik dacht wat de juiste kleur voor mij zou zijn. In verband met COVID-19 is het gewoon niet zo makkelijk om een parfumerie binnen te stappen en ontspannen op zoek te gaan naar de juiste kleur. Ik ben dus op zoek gegaan naar swatches van alle beschikbare kleuren en gokte dat de kleur 1C1 Cool Bone het beste bij mij zou passen.

doublewear

Een flinke gok natuurlijk, want de foundation is niet goedkoop. Maar inmiddels ben ik wel zo handig met het mengen van foundations om uiteindelijk de juiste kleur te krijgen. Ik wilde gewoon dolgraag die super mooie dekking.

doublewear

De kleur is inderdaad voor mij op dit moment iets te donker. Wanneer we het einde van de zomer naderen zal deze kleur perfect zijn. Dan heb ik waarschijnlijk wel een lekker kleurtje in mijn gezicht en zal de kleur Cool Bone heel goed passen. Nu is hij net een tintje te donker en meng ik hem met een witte concealer van Revolution (tip van dochter Amy). En dat werkt ook prima. Voor de foto’s van deze blog heb ik de foundation overigens niet gemengd.

doublewear

De substantie is volgens mij nog steeds zo goed als hetzelfde als 15 jaar geleden. Makkelijk smeerbaar en super dekkend. Je hebt maar heel weinig nodig om een eerste laag aan te brengen, dit doe ik het liefst met dit sponsje.

De test!

Uiteraard geen goede test als ik jullie niet mijn make-up loze gezicht laat zien. Dus bij deze!

doublewear

Ik kijk er ook een beetje moeilijk bij zoals jullie zien, haha. Ik heb hier trouwens wel de primer van Catrice op.

doublewear

Ik heb hier de helft van mijn gezicht met de Double Wear foundation gedaan. Voor jullie kijkers de linkerkant (al is dit wel duidelijk volgens mij). Wat ik fijn vind aan de foundation is dat hij alle roodheden en vlekjes perfect dekt, maar dat mijn sproeten er nog wel een beetje zichtbaar doorheen te zien zijn. Je kan de foundation makkelijk wat dekkender krijgen door een extra pompje foundation toe te voegen. Al moet ik zeggen dat dat bij de Double Wear eigenlijk amper nodig is.

doublewear

En de complete look! Ik heb de foundation afgepoederd met een witte fixing powder zodat het iets minder donker oogt. Ik had zin in een mooie feestelijke look en dan is het oogschaduw palette van Huda Beauty een aanrader!

Conclusie

Ik ben weer helemaal fan van de Estée Lauder Double Wear Foundation. Bij zeer warme dagen of dagen dat ik veel inspannende dingen doe (lees=verhuizen) dan is het niet raadzaam om deze foundation te gebruiken omdat hij dan op bepaalde vettige delen van het gezicht wat kan gaan vlekken. Maar ik weet dat dit een foundation is die ik heel vaak zal gebruiken op dagen dat ik een mooie dekkende make-up look wens.

De Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place foundation is oa verkrijgbaar bij Douglas. Let op de aanbiedingen! Deze foundation is vaak met korting te krijgen en voor een prijs van rond de 50 euro is dat mooi meegenomen.

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge