Follow:
beauty

Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent. Een terechte hype?

lauramercier

Al geregeld zag ik deze losse poeder van Laura Mercier voorbij komen op YouTube. Een regelrechte hype! Dit maakte mij natuurlijk extra nieuwsgierig. Ik gebruik graag een poeder na mijn foundation maar had altijd het idee dat hier niet zo heel veel kwaliteitsverschil in zou zitten. Vanwaar de hype rondom deze poeder? Er is maar één manier om hier achter te komen: het gaan testen! Dus ik bestelde onlangs het prachtige potje veelbelovende poeder en heb het getest.

Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent

lauramercier

Het doosje waarin het potje poeder komt ziet er simpel maar chique uit. Voor mij is dit de eerste keer dat ik een product van dit merk gebruik. Spannend!

Het potje oogt luxe en bevat 29 gram losse poeder. Het is geen grote pot maar ik kwam er al snel genoeg achter dat je niet heel veel nodig hebt tijdens het gebruik. Niet iedereen is fan van een losse poeder. Ik kan mij hier wel iets bij voorstellen. Het gebruik van een compact poeder is natuurlijk sneller en makkelijker in gebruik. Toch zie ik wel verschil tussen het gebruik van een losse of compacte poeder. Een losse poeder zie je voor mijn gevoel toch iets minder op de huid liggen en vind ik vaak nét iets mooier ogen.

Het gebruik van een losse poeder

lauramercier

Ik heb al vaker een losse poeder gebruikt en veelal was dat deze poeder van L’oréal. Deze poeder matteert en fixeert en werkte voor mij op zich prima. Maar uiteraard wilde ik weten of een poeder van ruim 40 euro echt zoveel mooier is dan eentje van 8 euro.

De poeder van Laura Mercier heb ik gebruikt als een setting powder over mijn foundation en ook een paar keer direct na mijn dagcrème. Ik klopte wat poeder in de deksel van het potje en gebruikte een poederkwast om het aan te brengen. Wat mij meteen al opviel was dat mijn huid heel zacht werd van de poeder. Het “smolt” als het ware samen met mijn huid. Hierdoor is het aanbrengen heel makkelijk en kreeg ik een mooie gelijkmatige finish. Ook het aanbrengen van bronzer, blush en highlighter na het aanbrengen van de loose powder ging prima. Zelfs een crème blush kon ik heel makkelijk gelijkmatig aanbrengen over de poeder van Laura Mercier.

Wat mijn grootste ‘wow’ moment creëerde was tijdens een hele warme dag. We gingen die dag ook weer verder met de verhuizing dus ik was flink aan het zweten (en ik zweet werkelijk ook altijd in mijn gezicht). Waar ik met andere poeders die ik heb gebruikt door het transpireren de poeder als het ware in mijn poriën zag zitten, en vlekkerig werd op mijn gezicht, zag ik bij de poeder van Laura Mercier geen lelijke vlekken in mijn gezicht ontstaan. Die dag had ik geen foundation, alleen mijn losse poeder en wat blush, en ik vond dat ik er ondanks de hitte en inspanning nog prima uitzag. Gedurende de dag even bijwerken met de kwast en voilà!

Conclusie

lauramercier

Ok, je moet even in de buidel tasten om deze poeder aan te schaffen, maar ik vind het de prijs absoluut waard! De poeder is zuinig in gebruik en geeft een mooie softe finish waar ik heel blij van word. Dit is absoluut een product welke ik weer zal aanschaffen wanneer het op is en zeker de hype waard!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent is verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor €43.

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge