Follow:
lifestyle

Jongenskamer minimaliseren en ontspullen

Radbag

Onze slaapkamer is zo goed als klaar. Opgeruimd, alle overbodige spullen verkocht of weggedaan en het is netjes en geeft rust. De volgende slaapkamer die ik wil aanpakken is Thomas’ kamer. Maar hoe minimaliseer je een stoere jongenskamer zonder dat het saai en onpersoonlijk wordt? Je voegt de juiste touch toe aan de slaapkamer! Ik geef je wat voorbeelden die ik in Thomas’ kamer wil gaan verwerken.

Als eerste ben ik begonnen met puinruimen. Thomas had nog flink wat speelgoed liggen waar hij nooit meer mee speelde, weg ermee! Ik heb een hoop verkocht en kapot speelgoed weggegooid. Dit scheelde al een slok op een borrel.

Thomas heeft wat verkleedpakken die hij nog graag draagt. Deze zijn in superhelden thema’s en dat vond ik wel leuk om nog zichtbaar in zijn kamer te hangen. De waterleiding kledinghaken vind ik dan echt super stoer om hiervoor te gebruiken!

Thomas is dus gek op superhelden. Een thema in een kinderkamer is leuk, maar het moet niet teveel overheersen vind ik. Zeker niet in een minimalistische kinderkamer. Daarom lijkt het mij leuk om 1 à 2 details terug te laten komen. De verkleedpakken én deze geweldige Batman Led-lamp! Een nachtlampje is een must voor Thomas. En een Batman lamp is dan natuurlijk geweldig stoer! Hij heeft al een houten lamp in zijn kamer, dus de perfecte aanvulling qua sfeerlicht!

radbag

Het speelgoed wat Thomas nog heeft zit netjes in een ladenkast. Deze is dus al heel rustig qua uitstraling. Verder staat er nog 1 kledingkast en een hoogslaper. Door de rustige uitstraling wordt Thomas ontspannen en dat is positief voor het slapen gaan. Teveel prikkels in zijn kamer zouden hem alleen maar onrustig maken.

Natuurlijk lezen wij elke avond een verhaaltje en heeft Thomas een plankje nodig bij zijn bed om bijvoorbeeld een flesje water of iets dergelijks op te zetten. Dit plankje vond ik echt perfect! Hij heeft een knuffelaapje van een dierentuin die hij bij zijn bed heeft. Hij wil hem niet in bed, maar wel dichtbij. Die kan hij mooi hangen aan één van de haakjes.

Ik ben nog niet helemaal klaar met de kamer, maar het schiet al aardig op. Als ik zie hoeveel ’troep’ zijn kamer al heeft verlaten vraag ik mij af hóe dat er allemaal ook in is gekomen?! Pfff, wat kan een mens veel spullen hebben. ;-).

Een minimalistische manier van leven hoeft dus niet persé saai te zijn. Thomas zijn kamer is nog steeds een typische jongenskamer, maar een rustige jongenskamer. Hij heeft ook niet veel nodig blijkt, hij speelt met het speelgoed wat hij nog heeft en is daar helemaal tevreden mee! Heerlijk!

Hebben jullie bepaalde eyecatchers in jullie slaapkamer die de kamer persoonlijk maken?

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Wat een leuk en zo netjes!
  Fijne webshop 😉

  Xoxo

  juli 29, 2017 at 08:24
 • Reply Anita Willems

  Hé, wat grappig dat ik die brandkraanhaakjes hier zie. Gisteren was ik in Burger Zoo en daar hadden ze ze in de nieuwe toiletgebouwen bij de de Mangrove.
  Kinderen moet je inderdaad een beetje helpen met opruimen en overzicht houden.
  Anita Willems onlangs geplaatst…Impulsaankoop of buitenkansje en andere bespaar-dilemma’sMy Profile

  augustus 1, 2017 at 10:29
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge