Follow:
budget, geld

Vakantiegeld, wat doe jij ermee?

Vakantie, Nederland, Holland

Deze maand kwam het vakantiegeld weer binnen. Bij mij een lichtelijke teleurstelling omdat er zoveel loonheffing vanaf ging. Doordat ik dit jaar dus iets meer ben gaan verdienen kwam ik in een hogere belastingschaal terecht. En dan echt maar een klein beetje meer hè, minimaal. Dus ging mijn loonheffing van een 7% vorig jaar, naar een 41% dit jaar!! Nou, je kunt je voorstellen dat ik even moest slikken. Ik kwam op Instagram een opmerking tegen over vakantiegeld die ik wel toepasselijk vond: “Hebben jullie je vakantiegeld al binnen? Ik denk dat ik een bakje pijnboompitten ga kopen”. Hier moest ik wel erg om lachen. Ik moest dus een beetje schakelen met mijn potjes waar ik mijn vakantiegeld voor bedoeld had. Waar ik het wel aan ga uitgeven?

Tweede betaling vakantie

Ik ga met de kinderen een midweekje naar een Roompot park in Borger. Toen ik dit boekte begin dit jaar heb ik de aanbetaling destijds van mijn spaarrekening gedaan. Het restant wat ik deze maand moest betalen heb ik van mijn vakantiegeld betaald. Dan heb ik toch een beetje het gevoel dat ik mijn vakantiegeld ook daadewerkelijk aan vakantie besteed. Dit was wel meteen een hap uit het vakantiegeld-budget, maar voor een heel goed doel!

Efteling kaartjes!

Vorig jaar ben ik met de kinderen 2 dagen naar de Efteling geweest. Dit was zo gezellig en goed bevallen dat we dit jaar ook weer een dagje naar de Efteling willen gaan. Bij de Albert Heijn had ik genoeg zegels gespaard voor een leuke korting op de kaartjes. Dus voor 150 euro heb ik 4 kaartjes voor de Efteling gekocht. Deze kunnen we in de zomervakantie een keer gaan verzilveren. Nu al zin in!!

Potje Antwerpen

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadstour | GetYourGuide

Ik hield nog ongeveer 500 euro over na de twee betalingen die ik hierboven beschreef. Dit heb ik in een online potje gestopt genaamd ‘vakantiepotje’ (heel origineel, I know). De bedoeling was om van het restant in de vakantie af en toe iets te gaan doen. Een keertje lekker eten bestellen, uit eten in Borger, een bioscoopje pakken etc. Maar met z’n viertjes ben je al gauw door je 500 euro heen. Dat wil niet zeggen dat we dat in de vakantie niet zullen gaan doen, maar wel met mate.

Die 500 euro zal ik voornamelijk nodig hebben als ik met Amy en Fenna 2 dagen naar Antwerpen ga. Thomas is dan op vakantie met zijn vader. We gaan met z’n drietjes een ‘moeder/dochters’ weekendje houden. We slapen in een heel mooi hotel in Downton Abbey stijl. We gaan met de trein en stappen dan hartje Antwerpen uit. We gaan gezellig winkelen (ik wil op zoek naar een mooie jurk voor de bruiloft van mijn broer en schoonzus), lekker lunchen, cultuur snuiven en lekker uit eten. Die 500 euro wil ik dus voor die 2 dagen gaan gebruiken. Het hotel is al betaald, dus dat scheelt. Even lekker “los” gaan en mooie herinneringen maken. Ik heb er zin in!!

Wat kan je nog meer doen met je vakantiegeld?

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je met je vakantiegeld kunt doen, zoals:

  • Een te dure lening afbetalen
  • Sparen
  • Beleggen en het uiteindelijk vermeerderen
  • Investeren in je huis (klussen)
  • Die ene duurdere aankoop doen (nieuwe tv, elektrische fiets etc)
  • Apart zetten voor een dure periode (decembermaand bijvoorbeeld)
  • Schenken (niet iedereen heeft vakantiegeld nodig natuurlijk)

Wat doe jij met je vakantiegeld?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge