Follow:
Uncategorized

Met DOOLHOF 3D beleef je véél speelplezier!

doolhof3d

De tijden van gezellig spelletjes spelen met elkaar zijn weer aangebroken in ons gezin. Gek genoeg doen wij dit veel meer in het najaar dan in de dagen dat het lang licht is buiten. Onlangs ontving ik van Ravensburger het spel DOOLHOF 3D. Een leuk en makkelijk gezinsspel wat ook niet extreem lang duurt. Ideaal om met de kids op een doordeweekse avond even te spelen.

DOOLHOF 3D

doolhof3d

Het “ouderwetse” DOOLHOF spel hebben mijn kinderen weleens gespeeld bij vriendjes. Zelf hebben wij dit spel nooit in huis gehad, maar ze kenden het dus wel. Dit is een 3D versie die snel neergezet kan worden en lekker compact is (erg makkelijk als je niet veel ruimte op de tafel hebt om een spel uit te stallen).

doolhof3d

Wanneer alles in elkaar is gezet (op de plastic torentjes moeten nog stickers geplakt worden) is het spel klaar voor gebruik. Op het bord staan torentjes in verschillende hoogtes met afbeeldingen erop. Elke speler krijgt een aantal kaartjes met afbeeldingen erop welke zij moeten “veroveren”. Door middel van stapjes zetten, waar natuurlijk regels voor zijn, moet je proberen bij het object te komen welke je moet verzamelen. Je mag niet over muurtjes heen en ook niet naar al te hoge of al te lage torentjes verplaatsen (mits je daarvoor een kaartje in bezit hebt).

doolhof3d

doolhof3d

Ook kan je je tegenstander hinderen door op de juiste manier het doolhof te verplaatsen. Je moet namelijk per beurt een rij torentjes verschuiven. Dit kan het hele plan van de persoon na jou in de war schoppen natuurlijk. Dit plagen is extra leuk!

doolhof3d

De winnaar is de persoon die als eerste alle objecten heeft verzameld (bereikt) die op de kaartjes staan. Het kan dus puur geluk zijn dat je als eerste deze missie haalt! Zo won Thomas ook geregeld en niet alleen de volwassenen. Dit maakt het spel leuk voor zowel jong als oud.

doolhof3d

DOOLHOF 3D is een spel wat wij makkelijk ‘even’ spelen. Als Thomas bijvoorbeeld een spelletje wil spelen pak ik niet zo snel een Monopoly uit de kast als het al avond is. Dat duurt veel te lang. Maar dit spel is met een half uurtje wel klaar en daarom heerlijk om even voor het slapen gaan te spelen. Ideaal!

DOOLHOF 3D is absoluut een geweldig leuk spel om inzicht te krijgen, vooruit te denken en strategisch te spelen. Vanaf een jaar of 7 prima te doen en zoals ik al zei, zelfs voor volwassenen erg leuk. Een leuk Sinterklaascadeautje!

DOOLHOF 3D kost €34,95 en is oa verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit spel ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link **

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Gea

    Dit spel ken ik nog van vroeger, alleen was het dan niet 3D. Haha zo leuk deze

    november 1, 2019 at 10:42
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge