Follow:
boeken, kids

Roes – Caja Cazemier

roes

Nu de scholen dicht zijn gegaan is het een uitermate perfecte tijd om je kinderen te laten lezen. 3 Weken non-stop op hun mobieltje en voor de tv is natuurlijk ook niet de beste oplossing. Roes is een perfect boek voor de pubers om te lezen. Eigentijds met de problemen en toestanden waar pubers deze tijd mee te maken krijgen. Niet alleen een vermakelijk en spannend boek, maar ook nog eens leerzaam!

 

Synopsis ‘Roes’

Het leven is een feestje dat gevierd moet worden, vinden Lola, Yvar en hun vrienden. En dat doen ze dan ook: met drinken, blowen en soms ook met een ballonnetje lachgas. Lang leve de lol! Maar ze komen er ook achter dat brak zijn niet zo handig is als je een proefwerk moet leren. En dat het niet fijn is om tegen je ouders te liegen. Ieder voor zich moeten ze bepalen wat ze ervoor overhebben om erbij te horen.

roes

Samenvatting

Allereerst verdient de cover een compliment. Een pakkende en intrigerende cover als je het mij vraagt! Erg gaaf gekozen.

Vanuit de perspectieven van Lola en Yvar lees je hoe je als puber te maken kan krijgen met groepsdruk. Lola en Yvar zitten in 4 havo en zittenblijver Maas sluit zich oa ook aan bij het groepje. Maas is een dwarse puber die al flink experimenteert met drank en drugs. Lola en Yvar vinden al die gezellige bijeenkomsten met de vriendengroep gezellig en zijn ook makkelijk over te halen te drinken en te blowen. Wanneer je in een groep licht onder druk wordt gezet om te gebruiken moet je wel heel sterk in je schoenen staan dit te weigeren. Lola haar vriendin Benthe is hierin heel stellig, zij wil niet gebruiken. Zal dit de vriendschap beïnvloeden?

Bijna elk weekend komt de vriendengroep bij elkaar om te gebruiken. Er gebeuren ongelukken, schoolprestaties blijven uit en ook op sportgebied hebben sommige er onder te lijden. Is het dit allemaal waard? Daarnaast heeft Lola inmiddels een relatie met Maas en dat zorgt ook voor de nodige druk en problemen. Hoelang houden Lola en Yvar dit nog vol?

roes

Mening

Wat ik erg fijn vond aan dit boek is dat het heel toegankelijk is. Het leest vlot en er wordt makkelijke, populaire taal gebruikt. Je leest de frustraties van de pubers, de aanvaringen met hun bezorgde ouders en de effect van hun gebruik en gedrag. Dit boek is laagdrempelig om kinderen toch te laten zien wat de invloed is van drank en drugs. Dat het absoluut niet altijd stoer is en in veel gevallen juist heel gevaarlijk kan zijn.

Pubers willen natuurlijk niet altijd wat van hun ouders aannemen over drankgebruik en drugsgebruik, daarom is dit boek een absolute must voor tieners om te lezen!

Informatie

Roes – Caja Cazemier

Uitgeverij Ploegsma

Hardcover, 192 pagina’s

ISBN: 9789021679624

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge