Follow:
beauty

hannah Body Shield SPF50

Vandaag aandacht voor het beschermen van je huid tegen de schadelijke stralen van de zon. Op dit moment voor mij een artikel met een wat dubbele lading. Zelf loop ik op dit moment bij het ziekenhuis in verband met een kwaadaardige melanoom die bij mij ontdekt is. Daarom wil ik iedereen er op attenderen dat het zó ontzettend belangrijk is om je goed te beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Ik ben het levende bewijs dat het heerlijke zonnetje ook echt een keerzijde heeft.

In ons gezin gebruiken wij eigenlijk alleen nog maar SPF50. We hebben allemaal een vrij lichte huid, sproetjes en moedervlekken dus een hoge factor is écht een must. (al ben ik van mening dat ieder huidtype of huidskleur standaard een hoge factor zou moeten gebruiken). hannah neemt als merk hierin een mooi voorbeeld door een hoogwaardig product met een hoge SPF op de markt te brengen. Chapeau!

“Verbrandt de huid regelmatig door de zon, zeker op heel jonge leeftijd, dan is er een groter risico op huidkanker. Onbeschermde blootstelling aan UV-straling werkt tevens een vroegtijdige huidveroudering in de hand als spreekwoordelijke ‘schaduwzijde van de zon’. Omdat zowel UVA- als UVB-straling nadelige effecten kunnen hebben op onze huid, is een zonneproduct met een breedspectrum qua zonnefilters onmisbaar. De beschermingsfactor (SPF) van een zonnebrandcrème dient met zorg te worden gekozen en moet aansluiten op het individuele huidtype. Het doel ervan is om op een beschermde wijze voldoende zonlicht op te nemen en op een verantwoorde manier een mooie bruine teint te verkrijgen. Wanneer je jezelf dagelijks 10 tot 30 minuten zonder beschermingsfactor aan de zon blootstelt, kan dat juist heel positief zijn, met name voor de aanmaak van vitamine D. Blijf je echter langer in de zon, dan kun je een zonnebrandcrème met een SPF Ultra High (oftewel SPF 50) gebruiken.”

Zodra het zonnetje schijnt smeer ik mij in met de Body Shield SPF50. Ook de kids weten inmiddels dat zij zich eerst moeten insmeren alvorens zij naar buiten gaan. Ik leg ze nu al uit dat het heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat je niet verbrandt. Die schade kan je niet meer terugdraaien.

De hannah Body Shield SPF50 smeert heel makkelijk uit en trekt snel in. Dit vind ik een heel groot voordeel van dit product omdat er veel merken zijn met een hoge SPF die van structuur daardoor meteen een stuk dikker zijn, en dus niet makkelijk uit te smeren. Daar heb je met de Body Shield SPF50 absoluut geen last van! De geur is vrij neutraal en niet overheersend. Door de hoge UV bescherming wordt verbranding en versnelde huidveroudering voorkomen. Door de toevoeging van glycerine en vitamine E droogt de huid niet uit en wordt de vochtbalans en de vetbalans weer aangevuld.

Zelf ga ik op dit moment niet heel uitgebreid in de zon liggen bakken. Dat deed ik eigenlijk sowieso al vrijwel nooit, maar op dit moment blijf ik er zoveel mogelijk uit. Volgende week word ik geopereerd en krijg ik meer informatie over mijn situatie. Allemaal heel spannend natuurlijk en het zet je zeker even met beide benen op de grond. Maar als ik dan toch naar buiten ga, in de zon (die deze periode natuurlijk volop aanwezig is), weet ik wel dat ik met hannah Body Shield goed beschermt ben. En mijn gezin ook. Dat geeft mij toch wel een geruststellend gevoel. Een lekker zomers kleurtje is natuurlijk fijn, maar het moet wel op een veilige en verantwoorde manier verkregen worden! Voor mij nooit meer lager dan een SFP50!

De producten van hannah zijn verkrijgbaar via de huidcoaches van hannah of online. (klik hier)

hannah Body Shields SPF50 komt in een 200ml tube voor 49 euro.

Liefs Hilde

** ik heb dit product ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zo dit klinkt goed.
  Jammer dat het erg duur is.

  Xoxo

  juli 14, 2018 at 14:05
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge