Follow:
kids, samenwerking

Heerlijk ontspannen kleuren met je kinderen!

Sinds kort ga ik met Thomas een half uur voordat hij naar bed moet kleuren. Heerlijk samen kleuren om de ogen wat rust te geven, te ontspannen en nog een momentje gezelligheid samen te creëren. Vaak haken Amy en Fenna ook gezellig aan en zitten we met z’n viertjes gebogen over onze kleurplaten. Nu het kouder wordt buiten, en de kinderen vaker binnen spelen, is kleuren het ideale tijdverdrijf! 

Thomas kwam in groep 1/2 bijna dagelijks met een tekening thuis. Zelfs nu hij in groep 3 zit heeft hij vaak de meest prachtige tekeningen mee. Hij vindt het ook gewoon ontzettend leuk om te kleuren en te tekenen. En omdat ik de tablet-tijd vaak zo minimaal mogelijk wil hebben op een dag, is het gewoon goed om andere dingen aan te bieden in huis. Hij is dol op zijn lego, auto’s en knikkerbaan, maar soms is samen kleuren iets meer ontspannend.

Op Jouwkleurplaten kan je de meest uiteenlopende kleurplaten vinden. Eens in de zoveel tijd print ik een hele stapel kleurplaten zodat wij altijd een voorraadje in huis hebben liggen. 

Pokémon is bij Thomas favoriet. Inmiddels hangen er op de koelkast al de nodige mooie creaties van Thomas met Pokémon figuurtjes. En omdat het aanbod aan kleurplaten in dit thema gigantisch is kan hij voorlopig nog wel even vooruit. 😉

Amy en Fenna zijn helemaal in Harry Potter sferen. Voor hen heb ik dan ook een aantal Harry Potter kleurplaten geprint. Stiekem vind ik die ook super mooi, dus voor mij ligt er ook al wat klaar.

Nu de Sint weer in het land is, is een Sinterklaas kleurplaat natuurlijk een must. Thomas doet zijn uiterste best om een prachtige kleurplaat te maken om zaterdag in zijn schoen te stoppen voor de goedheiligman. Deze kleurplaten zijn sowieso leuk om te kleuren. Hang er eentje voor het raam zodat Sinterklaas weet dat er in dit huis een lief kindje woont die graag iets in zijn of haar schoen wil hebben. 😉

Ik merk dat kleuren voor Thomas écht een verademing is. Hij is heel gefocust en kan zijn creativiteit lekker kwijt. Zeker in de avond wordt hij er heerlijk ontspannen van en valt hij beter in slaap dan wanneer hij tot het slapen gaan de tablet heeft gebruikt. En met een kaarsje op tafel gezellig met z’n allen kleuren levert ook hele leuke gesprekken op met elkaar. Heerlijk family-time met elkaar!

Vinden jullie kinderen kleuren ook zo leuk?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Tania

  Buiten wat kribbelen kan Rui nog niet echt goed kleuren maar probeer het wel af en toe wat samen te doen. Vooral om de kleuren te leren kennen

  november 21, 2018 at 08:37
  • Reply Natascha - Beautyopinie

   hier hetzelfde! Tess is maar ietsjes ouder geloof ik en die kan er ook nog haar concentratie niet echt voor vinden haha.

   november 22, 2018 at 13:13
 • Reply Mieke | mieksmind

  Vroeger kleurde ik als kind enorm veel! Nu niet meer haha maar is zeker leuk

  november 21, 2018 at 08:46
 • Reply Irina

  Ik kleurde vroeger echt mega veel, maar ik was dan ook helemaal gek op knutselen en alles wat daarmee te maken heeft, haha.
  Irina onlangs geplaatst…Mijn nieuwe powerbank + winactieMy Profile

  november 21, 2018 at 09:38
 • Reply Balou

  Zo heerlijk dat jullie een momentje samen hebben!

  november 21, 2018 at 10:27
 • Reply chucky1012

  Zo leuk
  Goed voor het slapen om tot rust te komen….

  november 21, 2018 at 10:55
 • Reply Amelie van Writings by Amelie

  Het kan zo simpel zijn, even tijd maken voor je kinderen!

  november 21, 2018 at 14:45
 • Reply Jouvence

  Ik vind kleuren op z’n tijd ook heerlijk ontspannend.

  november 22, 2018 at 11:30
 • Reply Claudia

  Ik heb een kleur boek voor volwassenen en daar vind ik echt een stukje ontspanning door!

  november 22, 2018 at 18:16
 • Reply Jolanda - Zazazoo.nl

  Dit is echt iets voor mijn dochter Benthe, die houdt van kleuren!

  november 22, 2018 at 20:38
 • Reply Danielle

  Wat een leuk idee zo voor het slapen gaan, die ga ik hier ook eens proberen denk ik. Hier zijn ze ook gek op kleuren 🙂

  november 22, 2018 at 23:00
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge