Follow:
budget, lifestyle

Update en einde No Buy Challenge

Officieel is de No Buy Challenge voorbij. Vandaag maak ik de balans op van de afgelopen maand. Ik was daarvoor natuurlijk al rustig aan begonnen, maar in deze blog zal ik mij puur richten op afgelopen maand. Hoe is het mij bevallen? Wat heeft het opgeleverd? En heb ik mijn doel van het sparen van 1000 euro gehaald?

Was het zwaar?

Het viel mij 100% mee! Nou moet ik wel toegeven dat ik natuurlijk een mooi bedrag van 350 euro van mijn moeder en ( bonus ) vader had ontvangen om vakantie uitjes van te betalen. Als ik dit niet had gehad, had ik dus elke keer ‘nee’ moeten zeggen tijdens de vakantie. Ik weet niet of ik dat had volgehouden. Ook hadden wij de tweede vakantieweek een heerlijk luxe huisje met mijn vader en ( bonus ) moeder wat ons nagenoeg niets heeft gekost aan huur. Ook de boodschappen die week werden volledig door hun betaald. Kijk, dat scheelt natuurlijk een heleboel! En ik ben hun ook allemaal heel dankbaar daarvoor.

Maar ondanks die voordelen vond ik het niks kopen totaal niet moeilijk. Ik liep in stadjes de winkels gewoon voorbij. Een middagje Utrecht met mijn moeder en zusje was ook geen probleem. Hoewel de Sale borden bij The Body Shop mij écht wel riepen, kon ik mij makkelijk inhouden. Dus stiekem ben ik supertrots op mijzelf. Ik merk wel dat ik een doel nodig heb om voor te sparen. Als ik dat niet zou hebben zou ik sneller in de verleiding komen.

Ik merk dat ik tevreden ben. Ik ben tevreden met wat ik heb en heb geen drang om meer spullen. Dat geeft een hoop rust kan ik je verzekeren.

Twee nieuwe potjes erbij

In eerdere updates vertelde ik al welke potjes ik allemaal heb om voor te sparen. Zo spaar ik voor een buffer, hockeycontributie, nieuwe badkamer en gezins uitjes. Ook heb ik 2 enveloppen waar ik maandelijks een vast bedrag in stop voor kleding voor Fenna en Thomas. ( Amy heeft kleedgeld en zelf krijg ik vrij veel gratis voor mijn blog. Dank je wel lieve tantes van Tante Betsy! ).

Vakantie pot

Ik merkte de afgelopen maand dat er nog 2 potjes bij moesten komen. Geld voor cadeautjes pakten we nu van de vaste lasten rekening, maar die rekening eindigt aan het einde van de maand aardig op 0, zo niet er nét onder. En eigenlijk vind ik cadeautjes ook wel iets wat in het boodschappen budget past. Ik heb daarom besloten een ‘cadeautjes envelop’ te starten. Elke maand gaat daar 30 euro in voor cadeautjes. Wij hebben een vrij grote familie dus veel verjaardagen. Ik ben er nog niet uit of ik hier ook de cadeautjes voor ons eigen gezin uit ga betalen. Misschien deels. Dat moet ik nog even uitvogelen. Eerst eens kijken hoe dit gaat werken.

Het andere potje wordt vakanties! Dit jaar hadden wij een zeer low budget vakantie. Dat was natuurlijk zeer fijn. Maar mijn man had eigenlijk 3 weken vakantie willen hebben. Daar was dit jaar gewoon geen geld voor. Dat moet anders! Ik heb een nieuwe pot in mijn kast gezet ( bij de rest van alle potjes en enveloppen die ik in huis heb ): de vakantie pot! Hierin ga ik sparen voor vakanties. Misschien willen we volgend jaar in mei wel weer naar Italië, dan wil ik dat niet van onze laatste centen doen en weer in het rood eindigen. Ik wil voorbereid zijn! In dit potje gaat elke maand 50 euro én de opbrengst van supermarkt koopzegels. Wij ontvangen geen vakantiegeld vanuit mijn mans’ werk ( buitenlandse werkgever ) dus moeten wij zelf een vakantiebuffer opbouwen. Wellicht stop ik er af en toe wat extra in als wij iets extra’s krijgen van ouders bijvoorbeeld.

Bloginkomsten

Alsof het zo heeft moeten zijn ontving ik deze maand mijn eerste mails van bedrijven die tegen een financiële vergoeding een samenwerking met mij wilden aangaan. Dat is voor mij toch écht een mooi extra doel wat ik met mijn blog heb bereikt. Als het bij mijn blog en bij mij past vind ik dit soort samenwerkingen prima. Ik steek heel veel tijd in mijn blog, en ik zou het graag als een soort parttime baan zien. Dan is een soort salaris meer dan welkom! Al mijn inkomsten van mijn blog gaan rechtstreeks naar de spaarrekening voor de nieuwe badkamer! Vooral via Linkpizza heb ik mooie betaalde opdrachten gekregen. Meld je vrijblijvend aan via onderstaande banner:

Heb ik de 1000 euro spaarcentjes gehaald?!

Yes! Ik heb geteld van 27 juni t/m 29 juli, hierin zit 2 x salaris verwerkt, dus 2 keer een groot spaarbedrag. Maar op 26 juli heb ik de grens van 1000 euro al gehaald ( 1 salarisstorting erin verwerkt ). Dankzij bloginkomsten, zuinig leven door de No Buy en marktplaats verkopen. Vorig jaar had ik nooit gedacht dat ik zoveel zou kunnen sparen in ruim een maand tijd, NOOIT!

Ik ga zeker door! Mijn boodschappen budget hou ik op 80 euro en voor mijzelf blijf ik voorlopig nog wel even streng met een vorm van een No Buy. Ik zal iets milder zijn op het gebied van kleine uitgaven. Soms een ijsje voor de kids bijvoorbeeld. Maar ik probeer deze manier van leven door te voeren want ik vind het eigenlijk prima zo! We komen niks te kort!

Cijfers:

Stand 27 juni                                                                                       Stand 29 juli

Klusrekening: 1274,85                                  Klusrekening: 2250,98

Bufferrekening: 633,92                                Bufferrekening: 909,10

Hockey rekening: 215,00                              Hockey rekening: 365,01

Vakantie-potje: X                                         Vakantie-potje: 85 euro

Gezinsuitjes-potje: X                                   Gezinsuitjes-potje: 126,50

Totaal gespaard: 1612,82!!!

Dit geeft de burger moed! Ik ga zeker door met budgetteren en zuiniger leven. Want die badkamer zie ik al aan de horizon verschijnen. 😉

De eerste folders voor een nieuwe badkamer zijn al in huis. 😉

Zo zie je maar, meer inzicht in je financiën kan leiden tot een manier van leven waarin je flink kan sparen. Ook als je minder te besteden hebt dan ik kan je wellicht toch elke week wat euro’s opzij zetten om een buffertje te maken voor jezelf. Soms is het maar een kleine verandering in je manier van leven.

Voor mij is de No Buy challenge absoluut geslaagd!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

14 Comments

 • Reply Anja

  Fantastisch gedaan !! Gefeliciteerd.
  Ik ga in september meedoen met de challenge.
  Ben benieuwd of het bij mij ook zo goed gaat.

  juli 30, 2017 at 08:01
 • Reply Anita Willems

  Je bent heel veel wijzer geworden in korte tijd! Dit biedt perspectief voor de komende maanden. Heerlijk he.
  Het enige dat ik me afvroeg, je schrijft dat je man graag drie weken vakantie had willen hebben. Bedoel je dat hij graag drie weken weg had willen zijn, of drie weken vrij van zijn werk? Heeft hij nu 2 weken niet voor de baas gewerkt? Ik bedoel dat je wel vakantie kunt hébben, maar daarvoor niet op vakantie hoeft te gáán.
  Anita Willems onlangs geplaatst…Impulsaankoop of buitenkansje en andere bespaar-dilemma’sMy Profile

  juli 30, 2017 at 09:31
  • Reply hillybillybeauty

   Hij had 3 weken vrij, maar we zijn twee weken weggeweest. Hij wilde eigenlijk 3 weken. Hij heeft tóch moeite het vakantie gevoel te houden als we weer thuis zijn. ( zeker met een week slecht weer )

   juli 30, 2017 at 09:33
 • Reply Kim

  Wauw wat gaat dat goed zeg! Ik moet zeggen dat ik het zelf vooral lastig vind om allerlei potjes te beheren. Heb in huis ook wat staan maar vergeet steeds wat waar voor is haha. En heb moeite met het houden van overzicht. Dat weerhoudt me om naast minimaliseren ook echt te gaan sparen. Heb je daarvoor ook tips?

  juli 30, 2017 at 09:46
 • Reply Romy

  Wauw, wat ontzettend goed dat je het met zoveel minder geld hebt gedaan de afgelopen tijd en dat het ook echt je gedachtegang over geld uitgeven heeft verandert. Wat fijn dat die badkamer nu dan echt in zicht komt!
  Romy onlangs geplaatst…Jezelf vergelijken met anderen? Ho, stop!My Profile

  juli 30, 2017 at 09:57
 • Reply Sopdet

  Super gedaan. Toch wel lief van je ouders, gelukkig heb ik ook zo twee engeltjes rondom mij. Sparen voor verlof is voor mij ook een mooie motivatie.
  Succes met het verder sparen voor die badkamer.

  juli 30, 2017 at 11:54
 • Reply Marguerita

  Goed bezig zeg! Ik vond 1 weekje weg altijd wel genoeg, dan kun je thuis ook nog wat zaken oppakken die anders blijven liggen. Maar goed, wij gaan helemaal niet weg dit jaar.
  Marguerita onlangs geplaatst…Herbruikbare stickerboeken van NijntjeMy Profile

  juli 30, 2017 at 19:02
 • Reply Ellen

  Wauw supergoed gedaan zeg! Ik vond het superleuk om te volgen die no-buy enzo. Wat ik me afvraag; heb je al een kostenplaatje gemaakt wat de nieuwe badkamer moet gaan kosten? Zo te zien gaan jullie dat zelf doen? Heb je een handige man? Dat spaart een hoop namelijk!
  Succes verder!

  juli 30, 2017 at 20:55
  • Reply hillybillybeauty

   Haha, nee mijn man is absoluut niet handig. We laten het doen door een aannemer en hebben het kostenplaatje gemaakt. Dat is zeker handig om te weten hoeveel er nog bespaard moet worden.

   juli 31, 2017 at 12:25
 • Reply Nicole

  Wat goed dat je challenge zo goed is geslaagd! En super dat je ermee doorgaat 🙂 succes, het gaat vast goedkomen 🙂

  juli 31, 2017 at 11:25
 • Reply Jessica J.

  Geweldig goed gedaan! Sparen en op je geld letten gaan inderdaad beter als je een concreet doel voor ogen hebt. Bij ons was dat tot eind vorig jaar onze reis naar Amerika ter gelegenheid van ons vijfjarig samenzijn. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #64 • Pokémon GO raid party en kattenspam!My Profile

  juli 31, 2017 at 16:01
 • Reply Ramona

  leuk geschreven en goed gedaan! Hopelijk vind je het niet erg als ik een tip geef: spaarcentjes klinkt niet echt alsof je een volwassen relatie met geld hebt.

  juli 31, 2017 at 19:53
 • Reply Do

  Hoi, wat goed gedaan zeg! Ik heb regelmatig mee gelezen met je blog . Wat betreft de potjes: heb je die letterlijk in huis? Lijkt me zo spannend bij bijvoorbeeld inbraak of brand, dan ben je alles kwijt. Misschien een rare gedachte maar toch

  juli 31, 2017 at 22:56
 • Reply Carrieremamma

  Wat goed zeg! Ook leuk om er zo’n datum aan te hangen. En super voor je dat de eerste samenwerkingen binnenkomen! Allemaal lekkere positieve vibes!
  Carrieremamma onlangs geplaatst…De drie B’s: Baby, Bier en Braadworst: Duitsland here we come!My Profile

  augustus 2, 2017 at 19:11
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge